Turkin rajan tuntumassa sijaitseva kreikkalainen Samos on suosittu rantalomakohde. Katso kuvasarja kauniilta saarelta!2018-08-28T07:04:26+02:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Samos, Kreikka

Löydätkö tutut maisemat? Katso kuvat Kreikan ihanalta Samokselta ja ala suunnitella lomaasi

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Turkin rajan tuntumassa sijaitseva kreikkalainen Samos on suosittu rantalomakohde. Katso kuvasarja kauniilta saarelta!

Vihreyttä ja rantoja matkailijoiden iloksi

Kreikan vihreimpiin saariin kuuluva Samos on loistava kohde paitsi aktiivi-, myös rantalomailijalle. Monipuolisella saarella voi viettää aktiivilomaa esimerkiksi pyöräillen tai patikoiden, ja rantatunnelmasta pääsee nauttimaan saaren kahdellasadalla rannalla. Vihreytensä vuoksi Samoksella on myös runsaasti viiniviljelmiä, ja saari onkin tunnettu viineistään.

Samoksen saaren suosituimpia lomakohteita ovat Kokkari ja Pythagorion. Rantaleijona löytää suosikkinsa saaren rantojen joukosta, joista tunnetuimpia ovat Psili Ammos ja Tzamadoun ranta.

Sijaintinsa ja hyvien lauttayhteyksiensä vuoksi Samos on myös erittäin suosittu kohde saarihyppelijöiden keskuudessa.

1. Ihastu saaren vehreyteen

Vihreytensä ansiosta Samoksen saari elää pitkälti maanviljelystä, mutta myös matkailu on saarella merkittävä elinkeino. Matkailijat pääsevät nauttimaan runsaasta kasvillisuudesta, sillä se mahdollistaa saarella vaihtelevat maisemat, joita voi ihastella vaikkapa pyöräretkellä.

2. Nauti Samoksen rannoista

Rantaelämää ei voita lomalla mikään, ja Samos on kuin luotu rantalöhöilijälle. Täältä jokainen löytää omaan makuunsa sopivan paikan auringossa: tarjolla on sekä omaa rauhaa hiljaisilla rannoilla että vilkkaampia turistikeskittymiä ihmisvilinästä pitäville.

3. Katsele sataman laivoja

Vietä iltapäivä Samoksen saarella ihastellen satamissa seisovia laivoja tai hyppää kannelle ja lähde risteilylle Egeanmerelle. Samalla voit ihailla Samoksen rantoja mereltä käsin.

4. Valkeat talot hohtavat taivasta vasten

Kuten monilla muilla kreikkalaisilla saarilla, myös Samoksella rakennukset hohtavat upean valkoisina tai hehkuvissa pastellinsävyissä. Vaaleaa taustaa vasten erottuvat värikkäät ovet ja ikkunaluukut, joita jaksaa ihastella kerrasta toiseen.

5. Päätä ilta upeaan auringonlaskuun

Lomalla on aikaa ihastella auringonlaskua vaikka joka ilta, ja Samoksella paras paikka seurata auringon painumista kohti horisonttia on tietysti ranta. Varaa mukaan viltti ja pientä iltapalaa, upota jalat pehmeään hiekkaan ja nauti luonnon tarjoamasta upeasta väri-ilotulituksesta!

Ihastuitko maisemiin? Etsi halpoja lentoja Samoksen saarelle Rantapallon lentohaun avulla.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Gettyimages

Päivitetty: 28.8.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia