Kanariansaarilla nautitaan ympärivuotisesta auringosta. 2016-09-18T15:06:02+03:00
WPDEV!!
Kuva: Teneriffan Matkailu
Kanariansaarten ilmasto

Koska Kanarialle kannattaa matkustaa? Tällainen on suosittujen saarten ilmasto

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kanariansaarilla nautitaan ympärivuotisesta auringosta.

Kanarian ”ikuinen kevät” on miellyttävä koko vuoden

Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret eroavat ilmastoltaan mantereesta huomattavasti, eikä ihme: maantieteellisesti saaret sijaitsevat lähempänä Afrikkaa kuin Eurooppaa. Myös suomalaismatkailijoiden keskuudessa Kanarian kestosuosio perustuu ilmastoon. Saarilla auringosta ja lämmöstä voi nauttia lähes koska tahansa.

Kanariansaarilla vallitsee ympäri vuoden lämmin ja aurinkoinen sää, joka nostaa lämpötilan talvellakin noin 19-24 asteeseen. Kanarian subtrooppinen ilmasto tarkoittaa kuumia kesiä ja leutoja talvia.

Joskus Kanariaan ilmastoon viitataan myös ikuisena keväänä, mutta se on hieman harhaanjohtavaa. Kesällä saarilla on huomattavasti talvikuukausia kuumempi sää.

Kanarian seitsemällä pääsaarella eli Teneriffalla, Gran Canarialla, Lanzarotella, Fuerteventuralla, La Gomeralla, La Palmalla ja El Hierrolla on myös alueellisia mikroilmastoja, jotka levittäytyvät kuumemmilta aavikoilta viileämpiin vuoristoihin. Fuerteventura tunnetaan erityisen tuulisena saarena.

Talvi on vilkkain lomasesonki

Suomalaismatkailijat ovat perinteisesti matkustaneet Kanariansaarille talvella. Matkanjärjestäjien valmiita pakettimatkoja järjestetään yleensä lokakuusta toukokuuhun, ja myös suorat lentoreitit jäävät tauolle kesäkuukausina.

Talvikaudella varminta aurinkoa saarilta löytyy loka-marraskuussa ja maaliskuusta toukokuuhun, jolloin voi yleensä varautua huoletta rantakeleihin. Joulukuu, tammikuu ja helmikuu ovat talvisimpia kuukausia, jolloin sää voi tarjota mitä vain mukavan aurinkoisista rantapäivistä pilvipäiviin tai sateisiin. Viikon lomalle osuu kuitenkin aurinkoa lähes varmasti.

Kuva: iStockphotoGran Canarian ilmasto
Kanarialla on lähes aina lämmintä ja aurinkoista. Saarilla on kuitenkin myös alueellisia mikroilmastoja.

Helmi-maaliskuussa Kanarialle matkustavien lomalle voi osua noin kolme viikkoa kestävä karnevaali, jolla on pitkät perinteet erityisesti Teneriffalla. Saaren karnevaalin kerrotaankin olevan maailman toiseksi suurin heti Rio de Janeiron karnevaalin jälkeen.

Pääsiäinen eli espanjalaisittain semana santa on suosittua matkustusaikaa paikallisten keskuudessa, ja se näkyy myös hinnoissa. Tällöin monet espanjalaiset matkustavat mantereelta saarille auringon perässä.

Talvi on Kanarialla parasta aikaa aktiivilomalle. Ihanteellinen leuto sää on omiaan esimerkiksi pyöräilijöille ja vaeltajille, ja saarilla voi treenata helposti myös erilaisia lajeja varten.

Kesä on kuuma ja aurinkovarma

Vaikka pakettimatkoja voikin olla vaikea löytää kesäkuukausina, ei se tarkoita sitä, etteikö Kanarialle voisi suunnata viettämään kesälomaa.

Kesällä saarilla nautitaan varmasta auringosta ja mittari voi kivuta 30 asteeseen. Sää on kuitenkin Espanjan mantereen kohteita leudompi, sillä Atlantin tuulet viilentävät mukavasti kuumanakin päivänä. Sateet katoavat käytännössä kokonaan.

Kuva: Riikka KrennRantaloma Las Palmasissa
Kanariansaarten kesät ovat kuumia ja aurinkoisia, eikä sateista tarvitse huolehtia.

Kesällä Kanarialla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, konsertteja ja rantabileitä. Kesä sopii erityisesti matkailijalle, joka haluaa nauttia lämpimistä illoista ja aidon espanjalaisesta tunnelmasta – ja tietysti heille, jotka eivät halua törmätä lomalla maanmiehiinsä.

Purjelautailu on suosittua Gran Canarialla ja Teneriffalla. Otollisimmat olosuhteet lajille nähdään nimenomaan kesäkuukausina.

Kesäkuukausina Kanarialle matkustavat eniten brittiläiset ja saksalaiset matkailijat. Suomesta ei liikennöidä suoria lentoja, mutta sopivaa reittiä voi etsiä esimerkiksi Tukholman, Lontoon, Berliinin tai Barcelonan kautta.

Lue myös: Kymmenen syytä matkustaa Gran Canarialle kesällä

Välikaudet ovat hyvää matkustusaikaa

Kanariansaarilla niin sanottuja välikausisesonkeja eletään toukokuussa ja syys-lokakuussa, kun varsinaiset talvi- ja kesäsesongit ovat päättymässä tai juuri alkamassa. Sekä kevät että syksy ovat erinomaista matkustusaikaa Kanarialle.

Keväällä ja syksyllä sää on yleensä erinomainen ja tarjoaa mahdollisuuden niin rantalomailuun kuin aktiivisempaankin liikkumiseen.

Koska kyseessä ei ole vilkkain matkustuskausi, on suosituimmissakin lomakohteissa yleensä normaalia rauhallisempaa. Tämä näkyy myös hinnoissa – keväällä ja syksyllä voit löytää edullisen äkkilähdön tai halvat lennot. Monissa hotelleissa on niin ikään rauhallista kauden vaihtuessa.

Välikaudella matkustettaessa kannattaa huomioida, että tietyt vain talvella tai kesällä auki olevat kohteet tai ravintolat saattavat olla suljettuina. Esimerkiksi monet suomalaisbaarit sulkevat ovensa kesäksi.

Mitä jos lomalla sataa?

Ympärivuotisesta kesästä huolimatta myös Kanarialla lomalle voi osua pilvisiä ja sateisia päiviä. Eniten sateita saarilla saadaan joulukuun ja helmikuun välillä. Huonolla tuurilla Kanarialla saattaa joutua todistamaan todellisia rankkasateitakin.

Kanarialla illat ovat talvikuukausina viileitä. Mukaan kannattaakin pakata myös lämpimämpää vaatetta – erityisesti jos aiot vierailla lomalla vuoristossa, jossa lämpöasteet saattavat laskea dramaattisesti.

Kuva: Teneriffan MatkailuVaellus Teneriffan Anagassa
Vuoristoissa ja metsissä on Kanariansaarilla aina selvästi viileämpi ilmasto.

Teneriffan Teidellä saattaa talvella sataa jopa lunta, ja La Gomeran kuuluisassa laurisilvametsässä voi olla kylmää ja sumuista. Pakkaa aina mukaan takki ja esimerkiksi kunnon lenkkitossut sandaalien lisäksi.

Myös huoneistohotelleissa saattaa olla talvella viileää. Villasukkienkaan pakkaaminen kylmiä laattalattioita silmällä pitäen ei ole huono idea.

Huonon sään sattuessa Kanarialla riittää onneksi tekemistä kylpylöistä teemapuistoihin, ostoskeskuksiin ja elokuvateattereihin. Gran Canarian pääkaupungissa Las Palmasissa voi viettää täysveristä kaupunkilomaa nähtävyyksien, shoppailun ja ravintoloiden kiertämisen merkeissä.

Sateella tai pilvisellä säällä kannattaa myös tutkia, olisiko jossain toisessa saaren osassa parempi lomasää. Esimerkiksi Teneriffalla etelän lomakeskusten ja pohjoisen Puerto de la Cruzin ilmastot eroavat toisistaan täysin.

Lue myös: Mitä Kanarialla voi tehdä huonolla säällä?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Teneriffan Matkailu, iStockphoto, Riikka Krenn, Teneriffan Matkailu

Lomaa tiedossa? Löydä parhaat äkkilähdöt Kanariansaarille

Päivitetty: 18.9.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

14 kommenttia

Fuerteventuralla aurinko paistoi jouluna lämpimästi, ruoka oli hyvää (varsinkin äyriäiset) ja merivesi oli tarpeeksi lämmintä uimiseen. Rannalla ei kuitenkaan ollut ketään eikä uiminen ollut miellyttävää lähes huomaamattoman mutta kylmän perusviiman vuoksi. Altaasta tai merestä kun nousi, hampaat kalisivat puoli tuntia eikä takaisin veteen ollut mitään halua. Jos vedessä polskuttelu ei kiinnosta, ihan ookoo paikka. Muuten en suosittele.

Täällä ollaan nyt Puerto de la Cruzissa, auringossa lämmin, illalla tarvitsee villatakkia. Playa de Americasissa olimme kaksi yötä. Puerto Cruz on halvempi, turistipaikka Americas kallimpi ja lämpimämpi.Teidellä käynti kannattaa.

Olisi ihanaa voittaa 60 v synttärilahja.?? Kun on puolipäivätöissä ollut monta vuotta pienellä palkalla niin ei enää pääse matkustamaan.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *