Lomakohteissa voi törmätä mitä erikoisempiin lakeihin ja sääntöihin, jotka vaikuttavat myös matkailijoihin. Tässä kolme erikoista lakia Kyprokselta!2017-03-07T13:24:45+03:00
WPDEV!!
Kuva: Kyproksen matkailutoimisto
Kypros

Kyproksen erikoiset lait ihmetyttävät matkailijaa – tiesitkö jo näistä?

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Lomakohteissa voi törmätä mitä erikoisempiin lakeihin ja sääntöihin, jotka vaikuttavat myös matkailijoihin. Tässä kolme erikoista lakia Kyprokselta!

1. Hengenpelastaja huolehtii uima-altailla

Välimerellä sijaitsevan Kyproksen laki määrää, että julkisilla uima-altailla on oltava hengenpelastaja ja pukuhuone. Tämä laki on matkailijan näkökulmasta varsin miellyttävä, sillä se lisää sekä turvallisuutta että mukavuutta uima-altailla.

Laissa ei ole kuitenkaan määritelty mikä lasketaan julkiseksi ja mikä yksityiseksi uima-altaaksi, joten sen tulkinnassa on eroja.

2. Puissa kasvavat hedelmät ovat vapaata riistaa

Vanha kyproslainen laki antaa periaatteessa kenelle tahansa oikeuden poimia hedelmiä ja oliiveja jopa yksityisten omistamien talojen pihalla kasvavista puista.

Kuka tahansa voi siis vanhan lain varjolla käydä poimimassa hedelmiä myös omakotitalojen pihoista. Vaikka hedelmien poimiminen onkin lain mukaan sallittua, se ei kuitenkaan tarkoita, että puiden omistajat ilahtuisivat pihoillaan hedelmiä poimivista muukalaisista.

3. OIiivipuut ovat suojeltuja

Kyproslainen oliiviöljy on tunnettua sekä arvostettua koko maailman mittapuulla, ja paikalliset pitävätkin oliivipuita suuressa arvossa. Se näkyy myös matkailijalle, sillä paikallista oliiviöljyä kaupataan Kyproksella laajasti.

Oliivipuut ovatkin Kyproksella rauhoitettuja, ja oliivipuun kaataminen on rikos.

Lähde: Cyprus Expat
Kuva: Kyproksen matkailutoimisto

Päivitetty: 7.3.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (22 votes, average: 3,32 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia