Kanariansaarilla voi nauttia viileästä merivedestä paitsi perinteisesti hiekkarannalla, myös luonnon muovaamissa uima-altaissa.2018-12-07T06:26:22+03:00
WPDEV!!
Kuva: Inka Khanji
Luonnon oma uima-allas

Kanaria yllättää: oletko ikinä kokeillut tulivuorten muovaamia uima-altaita?

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kanariansaarilla voi nauttia viileästä merivedestä paitsi perinteisesti hiekkarannalla, myös luonnon muovaamissa uima-altaissa.

Laavan muodostamat uima-altaat

Tulivuorten purkausten muodostamat luonnon omat uima-altaat tarjoavat Kanariansaarilla uintikokemuksen, jota ei heti unohda.

Kallioiset uima-altaat ovat syntyneet tulivuorten purkausten yhteydessä. Esimerkiksi Teneriffalla sijaitsevan Garachicon pikkukaupungin uima-altaat muotoutuivat Trevejo-tulivuoren purkauksessa vuonna 1706.

Kun hehkuvan kuuma laava valui mereen ja joutui kosketuksiin viileän veden kanssa, se jähmettyi hetkessä niille sijoilleen. Uimareiden onneksi jähmettynyt laava muodosti uima-altaita.

Nykyään luonnon muovaamista uima-altaista pääsee nauttimaan kuka tahansa. Altaat suljetaan ainoastaan silloin, kun aallot käyvät liian koviksi, sillä ne ulottuvat uima-altaisiin saakka. Myrskyisällä säällä karkean laavan reunustama uima-allas käy uimareille vaaralliseksi.

Vaikka monet hurjapäiset uimarit hyppäävätkin altaisiin kallion reunalta, veteen kastautumisen helpottamiseksi useimpiin uima-altaisiin on asennettu metalliset tikkaat.

Garachicon rannalla uima-altaita on useita, ja ne ovat eri syvyisiä. Esimerkiksi lapsille on oma matalampi altaansa.

Luonnon muodostamia uima-altaita on melkein kaikilla Kanariansaarilla. Niitä voi kokeilla Teneriffan lisäksi myös Gran Canarialla, El Hierrossa, Lanzarotella, Fuerteventuralla ja La Palmalla.

Luonnon oma uima-allas
Tulivuorten muodostamassa uima-altaassa voi uida maksutta.

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 7.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 3,83 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia