Kanariansaarille ei ole pakko matkustaa pakettimatkalla, mutta joskus se on paras vaihtoehto. 2018-11-30T08:15:47+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Pakettimatka vai omatoimimatka Kanarialle?

Kannattaako Kanarialle lähteä pakettimatkalla vai omatoimisesti? Katso kumpi sopii sinulle

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kanariansaarille ei ole pakko matkustaa pakettimatkalla, mutta joskus se on paras vaihtoehto.

Pakettimatkalla on hyvä hinta-laatusuhde

Espanjan Kanariansaaret kuuluvat niihin kohteisiin, joihin matkustetaan useammin pakettimatkalla – vielä kauan senkin jälkeen, kun omatoimimatkailu on lisääntynyt. Kanaria onkin matkanjärjestäjille yksi suurimmista kohdekokonaisuuksista monen eri saaren tarjonnalla.

Pakettimatka on helppo valinta erityisesti matkailijoille, jotka etsivät resort-hotellia palveluineen tai all inclusive -pakettia. Tällaiset majoitukset voivat olla edullisempia matkanjärjestäjän kautta. Jos löydät mieleisen hotellin matkanjärjestäjän valikoimasta, kannattaa hintoja ainakin vertailla ennen omatoimimatkan varaamista.

Pakettimatka on kätevä myös silloin, kun kiireisessä arjessa ei ole aikaa loman suunnitteluun. Matkanjärjestäjän kautta saat varattua kuljetukset suoraan hotellille ja retket loman aikana. Perillä kohteessa opas antaa vinkkejä ja on tavoitettavissa ongelmatilanteita varten.

Kuva: ShutterstockPakettimatka on helppo valinta Kanarialle
Pakettimatkoja tehdään myös vähemmän tunnetuille Kanariansaarille. Kuvassa La Gomera.

Jos kielitaito on heikko, tuo pakettimatka turvaa. Apua on aina saatavilla, eikä käytännön järjestelyjä tarvitsee hoitaa itse.

Monet erehtyvät luulemaan, että pakettimatkat sopivat vain lapsiperheille ja eläkeläisille. Matkanjärjestäjillä on kuitenkin valtava valikoima hotelleja, joista löytyy kaikkea nallekerhoista boutique-hotelleihin, golf-hotelleihin ja vain aikuisille tarkoitettuihin hotelleihin.

Pakettimatkoja Kanariansaarille tehdään lokakuusta huhtikuuhun. Yleisimmät matkan pituudet ovat viikko, 10 päivää tai kaksi viikkoa, mutta saatavilla voi olla myös pidempiä lomia.

Pakettimatka Kanarialle sopii sinulle, jos…

  • Haluat helpon ratkaisun ja hyvän hinta-laatusuhteen.
  • Haluat hyödyntää opaspalveluita kohteessa.
  • Majoitut mieluiten all inclusive -hotellissa.

Omatoimimatkailija kokoaa oman lomansa

Nykyään Kanariansaarille on helppoa matkustaa myös omatoimisesti. Suoria lentoja suurimmille saarille kuten Teneriffalle ja Gran Canarialle voi varata Finnairin tai Norwegianin kautta. Meno-paluulennot maksavat yleensä noin 200–400 euroa.

Kaikkein halvimmat lennot löytyvät kuitenkin yleensä matkanjärjestäjiltä. Lähes kaikki matkanjärjestäjät myyvät myös pelkkiä lomalentoja, jolloin pääset perille kohteeseen, mutta järjestät majoituksen ja lentokenttäkuljetukset itse. Edestakaisia lomalentoja on helppo löytää alle 200 eurolla – joskus jopa alle sadalla eurolla.

Kuva: ShutterstockOmatoimimatka Kanarialle
Omatoimimatkailija voi kokeilla vaikka road tripiä tai saarihyppelyä ja yöpyä lomakohteiden ulkopuolella.

Parasta omatoimimatkassa on joustavuus. Majoitusta ei tarvitse valita viikoksi kerrallaan, vaan loman voi halutessaan jakaa vaikka eri kohteisiin ja eri majapaikkoihin. Saman loman aikana voi halutessaan kokeilla resort-hotellia, kaupunkimajoitusta ja maaseutumökkiä.

Omatoimimatkailija voi myös yhdistää lomaansa kaksi eri saarta tai kokeilla pidempää saarihyppelyä. Kanariansaarten välillä liikennöivät lautat sekä Binter-lentoyhtiön lennot.

Omatoimimatka tulee ajankohtaiseksi myös silloin, jos valitsemaasi kohteeseen ei tehdä pakettimatkoja. Esimerkiksi La Palma ja El Hierro ovat vaikeammin saavutettavia saaria.

Omatoimimatka Kanarialle sopii sinulle, jos…

  • Mielessäsi on tietty hotelli, joka ei kuulu matkanjärjestäjien valikoimaan.
  • Haluat majoittua useammassa eri kohteessa tai jopa eri saarilla.
  • Et kaipaa opaspalveluita ja haluat joustavat matkustuspäivät.

Lue myös: Mitä eroa on loma- ja reittilennolla? Lue faktat

Äkkilähtö on edullisin vaihtoehto

Onko reissubudjettisi pieni, mutta johonkin tekisi mieli lähteä? Jos aikataulusi ovat joustavat, kannattaa seurata äkkilähtöjä. Edullisimmillaan viikon matkoja Kanariansaarille voi löytyä alle 200 eurolla sisältäen lennot ja majoituksen.

Äkkilähtöreissaajalta vaaditaan hieman seikkailumieltä. Jos hintaan kuuluu määrittelemätön majoitus, et tiedä etukäteen millainen majapaikkasi on tai missä se sijaitsee. Halvinta hintaa etsivä matkailija ei myöskään välttämättä löydä tarjousta juuri haluamalleen saarelle.

Kuva: IstockphotoÄkkilähtö Kanarialle
Äkkilähtöjä löytyy todennäköisimmin saarille, jonne tehdään eniten matkoja. Gran Canaria on talvella suosittu lomakohde.

Kanaria on yksi matkanjärjestäjien ykköskohteista, ja alueelle tehdään paljon matkoja. Talvikaudella voit siis olettaa löytäväsi lähes aina äkkilähdön jollekin saarelle. Joulun, koululaisten lomien ja pääsiäisen aikaan kysyntä on tosin poikkeuksellisen vilkasta ja hinnat korkeammat.

Myös omatoimimatkaa suunnittelevien reissaajien kannattaa pitää silmällä äkkilähtöjä. Edullisimmillaan matkanjärjestäjät ovat myyneet edestakaisia viime hetken lentoja Kanariansaarille jopa 20 eurolla.

Äkkilähtö Kanarialle sopii sinulle, jos…

  • Olet valmis lähtemään matkaan lyhyellä varoitusajalla.
  • Et aseta majoitukselle tarkkoja vaatimuksia.
  • Olet joustava kohteen ja matkustusajankohdan suhteen.

Lue myös: Mikä saari sopii sinulle? Näin valitset lomakohteen Kanarialla

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto

Päivitetty: 30.11.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

array(10) { [0]=> string(9) "el hierro" [1]=> string(7) "espanja" [2]=> string(13) "fuerteventura" [3]=> string(12) "gran canaria" [4]=> string(7) "kanaria" [5]=> string(14) "kanariansaaret" [6]=> string(9) "la gomera" [7]=> string(8) "la palma" [8]=> string(9) "lanzarote" [9]=> string(9) "teneriffa" }
array(10) { [0]=> string(9) "el hierro" [1]=> string(7) "espanja" [2]=> string(13) "fuerteventura" [3]=> string(12) "gran canaria" [4]=> string(7) "kanaria" [5]=> string(14) "kanariansaaret" [6]=> string(9) "la gomera" [7]=> string(8) "la palma" [8]=> string(9) "lanzarote" [9]=> string(9) "teneriffa" }

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 2,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia