Kärsitkö kroonisesta Thaimaa-matkakuumeesta? Poimi tästä matkabloggaajien parhaat vinkit ja lähde matkaan!2016-02-17T17:53:37+03:00
WPDEV!!
Kuva: Istockphoto
Thaimaa

Etsitkö uusia ideoita Thaimaahan? 11 vinkkiä maan parhaisiin elämyksiin

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kärsitkö kroonisesta Thaimaa-matkakuumeesta? Poimi tästä matkabloggaajien parhaat vinkit ja lähde matkaan!

Thaimaa on täynnä mahdollisuuksia

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Thaimaa on monien matkailijoiden rakastama trooppinen lomaparatiisi.

Lämmin ilmasto, edullinen hintataso, ystävälliset ihmiset ja kaunis luonto tekevät Thaimaasta suositun matkailumaan, joka jaksaa ihastuttaa kerta toisensa jälkeen.

Thaimaan monipuolisuus houkuttelee kohteeseen kaikenlaisia matkailijoita, ja se sopiikin mainiosti niin aktiivimatkailijoille, lapsiperheille, perinteistä rantalomaa kaipaaville kuin kaupunkimatkailijoillekin.

Maahan järjestetään myös monenlaisia teemamatkoja esimerkiksi eri urheilulajien, kuten vaikkapa golfin, sukelluksen tai thainyrkkeilyn ympärille.

Myös hyvä ruoka ja hemmottelu ovat monille tärkeä osa Thaimaan-lomaa. Paikallinen ruokakulttuuri, matkailijoille suunnatut kokkauskurssit sekä uudet makuelämykset kuuluvat lomamatkaan.

Thaimaassa ei myöskään kannata välttää rentouttavia hierontoja tai muita hemmottelupalveluja, sillä tuhansien hymyjen maassa osataan pitää matkailija tyytyväisenä.

Lue bloggaajien parhaat vinkit Thaimaahan!

Thaimaalainen ruoka
Thaimaalainen ruoka on monelle jo itsessään syy matkustaa Thaimaahan.

Tutustu Thaimaan makuihin omassa keittiössä

Thaimaan-matkasta ei voi puhua mainitsematta paikallisia ruokia. Tasty Travelissimo -blogia kirjoittava Martina Häkkinen luottaa perinteisiin Thaimaa-herkkuihin: katkaravuista valmistettuun tuliseen Tom Yam -keittoon, makuja täynnä olevaan naudanlihacurryyn sekä makeaan jälkiruokaherkku mango-kookosriisiin.

Häkkisen mukaan mietokin thairuoka on maukasta, ja maun kulmakivet kookos, lime, sitruunaruoho ja chili maistuvat useimmissa ruoissa. Kokeile perinteisten thaiherkkujen valmistamista kotioloissa ja lähde makumatkalle Thaimaahan!

>> Lue Tasty Travelissimo -blogin Makumatka Thaimaahan -postaus!

Thaimaa
Mungolife-blogin Anna Vanhasen Thaimaa-loma pitää sisällään hemmottelua.

Vietä rentouttava loma Thaimaassa

Kaksi kertaa Thaimaassa vieraillut Mungolife-blogin Anna Vanhanen ihastui paitsi thaimaalaiseen ruokaan myös maan tarjoamiin rentouttaviin hierontoihin ja hoitoihin. Vanhanen suositteleekin kokeilemaan thaihierontaa tai muita edullisia hemmotteluhoitoja vaikka jokaisena lomapäivänä, kuten hän itse teki toisella Thaimaan-matkallaan.

Rentoutumisen lisäksi Vanhasen hurmasi Thaimaan monipuolinen luonto, joka mahdollistaa mieleenpainuvat rantapäivät, eksoottiset luontoseikkailut sekä tietysti hauskat vesiurheilukokemukset.

>> Lue Mungolife-blogin Thaimaan parhaat -postaus!

Lähde aktiivilomalle pinnan alle

Sukelluskurssin suorittaminen Thaimaassa on monien matkailijoiden haavelistalla, myös Laura’s Itinerary -blogia kirjoittavan Lauran. Hän ei ole vielä päässyt vierailemaan Thaimassa, mutta suunnitelmat ovat selkeät: jahka suosittu sukelluskohde kutsuu, osallistuu hän ensimmäisenä suomenkieliselle sukelluskurssille, joita järjestetään ympäri Thaimaata.

Sukelluskohteena Thaimaa tarjoaakin hyvät puitteet: kirkkaat vedet, lämmin ilmasto sekä edullinen hintataso takaavat onnistuneen sukelluskurssin.

>> Lue Laura’s Itinerary -blogin Unelmana sukelluskurssin suorittaminen Thaimaassa -postaus!

Bangkok, Thaimaa
Bangkok on loistava shoppailukohde.

Shoppaile Bangkokissa

Bangkok on loistava shoppailukaupunki, ainakin jos on uskominen Eat Hoop Love -blogin Jerina Hintikkaa. Bangkok jakaa Hintikan mukaan vahvasti mielipiteitä, ja hän kuvaileekin Bangkokia hulluksi kaupungiksi, joka tarjoaa hyvää ruokaa, shoppailumahdollisuuksia sekä loistavat puitteet elämästä nauttimiseen.

Hintikka suuntaa shoppailureissulle Bangkokissa joko ostoskeskukseen tai kiinalaiskaupunginosaan. Ostoskeskuksista erityisesti Siam Squaren alueella olevat kauppakeskukset sekä MBK Center ovat Hintikan mieleen. Krääsän perässä hän ottaa suunnakseen Bangkokin kiinalaiskaupunginosan.

>> Lue Eat Hoop Love -blogin Bangkok: shoppailua, ruokaa ja elämästä nauttimista! -postaus!

Khao Lak, Thaimaa
Khao Lak on todellinen paratiisikohde.

Tutustu maan paratiisikohteisiin

Useimmat matkailijat lähtevät Thaimaahan haaveenaan kokea trooppinen rantaparatiisi, ja niin tekisi myös Muru Lönnrot -blogin Mira Lönnrot. Hänen paratiisinsa löytyisi Khao Lakista. Noin sata kilometriä Phuketin pohjoispuolella sijaitseva kohde hemmottelee luksusta kaipaavia lomailijoita edullisten mutta hyvätasoisten majapaikkojen sekä tietysti postikorttimaisemien muodossa.

Rauhallinen kohde, erinomainen ruoka ja thaimaalaisten ystävällisyys luovat loman, jonka aikana ei voi olla rentoutumatta.

>> Lue Muru Lönnrot -blogin Khao Lak, a relaxed tropical paradise -postaus!

Thaimaa on turvallinen matkakohde

Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri Vanhanen suosittelee Thaimaata myös yksin matkustaville naisille, sillä maa on hänen mukaansa hyvin turvallinen matkakohde. Turvallisuutta lisäävät muun muassa maan suosio matkakohteena, helppo liikkuminen paikasta toiseen sekä paikalliskulttuuri, jonka ansiosta myös yksin matkailevat naiset saavat olla pääsääntöisesti rauhassa.

Vanhasen mukaan kaoottiselta vaikuttava Bangkok on todellisuudessa hyvin turvallinen kohde, juurikin valtavan väenpaljoutensa vuoksi: kun kaupunki ei nuku koskaan, tuo muiden ihmisten läsnäolo monille turvallisuuden tunnetta.

>> Lue Syö Matkusta Rakasta -blogin Thaimaassa yksin naisena matkustaminen on helppoa ja turvallista -postaus!

Thaimaa
Thaimaa ottaa myös ensikertalaisen hyvin vastaan.

Sido elämän mittainen rakkaussuhde Thaimaahan

Muru Mou -blogin Terhi Kokko vieraili Thaimaassa ensimmäistä kertaa liki kymmenen vuotta sitten, ja rakastui matkailumaahan heti ensivisiitillä. Sittemmin hän on paitsi matkustanut Thaimaahan useita kertoja myös asunut ja työskennellyt maassa muutamaan otteeseen. Thaimaa ei päästä naista otteestaan, sillä hän palaa maahan kerta toisensa jälkeen.

Syy siihen on selkeä: Thaimaa kohtelee matkailijaa lempeästi. Maahan on Kokon mukaan helppo matkustaa ensikertalaisena, ja siellä on helppo olla. Myös ruoka, rannat ja paikallisten ystävällisyys tekevät Thaimaasta mainion matkakohteen.

>> Lue Muru Mou -blogin Vuosikymmen Thaimaata: mikä sinne aina vetää? -postaus!

Tee monipuolinen reppureissu Bangkokista

Thaimaa on kaikenlaisten matkailijoiden, niin luksusta kaipaavien kuin reppureissaajienkin ikisuosikki. Pöndekengissä-blogin Mira Viitasalo kuuluu jälkimmäiseen joukkoon, ja matkustaa Thaimaassa pääosin nimenomaan rinkan ja rennon asenteen kanssa.

Seuraavalla Thaimaan-matkallaan hän lähtisi reppureissaamaan Bangkokista pohjoiseen, ja matkaan hän sisällyttäisi paitsi suurkaupunkitunnelmaa myös erikoisia thaimaalaisia nähtävyyksiä, tiheää viidakkoa, kulttuurikohteita sekä pieniä thaimaalaiskaupunkeja. Seikkailut päättyisivät aloituspisteeseen, eli Bangkokiin.

>> Lue Pöndekengissä-blogin Bangkokista pohjoiseen – seuraava reppureissureitti -postaus!

Thainyrkkeily, Thaimaa
Tutustu Thaimaan kansallislajiin ja osallistu thainyrkkeilykurssille loman aikana.

Vietä aktiiviloma Thaimaan kansallislajin parissa

Thaimaan-loman ei tarvitse välttämättä olla pelkkää rannalla makoilua tai ostoskeskuksesta toiseen kulkemista, sillä maa tarjoaa runsaasti aktiivimahdollisuuksia. Yksi niistä on Thaimaan kansallislaji thainyrkkeily, johon tutustuminen on Archie gone Lebanon -blogia kirjoittavan Inka Khanjin ehdoton Thaimaa-haave.

Useimmat thaimaalaiset thainyrkkeilykoulut järjestävät juuri matkailijoille suunnattuja lyhyitä intensiivikursseja, joiden aikana voi tutustua paikallislajin saloihin ja saada kovaa treeniä kuumassa ilmastossa.

>> Lue Archie gone Lebanon -blogin Kamppailu-urheilijan unelmaloma Thaimaassa -postaus!

Kouluttaudu sukellusammattilaiseksi loman aikana

Sukellus Asiaan -blogin Niko Torvinen ja Teija Nikkari ovat saaneet kokea sukelluskouluttajan arkea Thaimaassa. Koh Taon saarella työskennellyt kaksikko toteaakin saaren olevan ensisijaisesti sukelluskohde, ja mainio pysähdyspaikka kolmen saaren, Koh Taon, Koh Samuin ja Koh Phanganin saarihyppelykierroksella.

Saarella on paitsi monia sukelluksen saloihin tutustuvia matkailijoita myös lukuisia sukellusammattilaisuuteen tähtääviä. Koh Taolla on liki 60 sukelluskoulua, jotka tarjoavat opetusta monilla kielillä, joten oppisopimuspaikkoja sukelluskouluttajiksi tähtääville on tarjolla runsaasti.

>> Lue Sukellus Asiaan -blogin Thaimaan parhaat – sukeltaminen Koh Taolla -postaus!

Thaimaa
Krabi on perinteinen Thaimaa-kohde.

Koe perinteinen rantaloma Krabilla

Krabi ja erityisesti Ao Nangin alue on monien matkailijoiden suosima kohde, ja Meiän matka -blogin Eve ja Harri viettivät kohteessa aktiviteettien täyteisen kaksiviikkoisen. Erityisesti erilaisia retkiä ja snorklailua kokeilleet matkailijat tutustuivat moniin alueen ympäristössä sijaitseviin luontokohteisiin.

Thaimaan luonto näyttää parhaat puolensa Krabin ympäristössä, sillä lyhyen loman aikana on mahdollista paitsi saarihypellä ja snorklailla myös vierailla luolissa, kuumilla lähteillä sekä tietysti rannoilla.

>> Lue Meiän matka -blogin Rauhallinen ja aktiviteettirikas rantaloma Krabilla -postaus!

Kuvat: Istockphoto, Henry Häkkinen, Mungolife, Muru Mou, Jerina Hintikka, Jukka Kölhi, Flickr / Nick Woodford, Meiän matka

Päivitetty: 17.2.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia