Oletko päättänyt antaa ensimmäisen mahdollisuuden Kanariansaarille? Seuraa näitä ohjeita, niin et pety. 2018-11-05T09:31:19+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Huomioi nämä asiat, niin lomasi onnistuu Kanarialla

Ensimmäistä kertaa Kanarialle – 5 helppoa nyrkkisääntöä, joiden avulla lomasi onnistuu

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Oletko päättänyt antaa ensimmäisen mahdollisuuden Kanariansaarille? Seuraa näitä ohjeita, niin et pety.

1. Tiedä, mihin matkustat

Ennen ensimmäistä matkaa Kanarialle mielessä saattaa risteillä monenlaisia epäilyksiä. Voiko koko kansan Kanaria olla tarpeeksi eksoottinen? Onko negatiivisissa stereotypioissa perää?

Hyviä uutisia: klisee kaikille sopivasta lomakohteesta todella pitää Kanariansaarten kohdalla paikkansa. Halusit sitten rantoja, vesiurheilulajeja, vaellusmaastoja tai kulttuuria, löydät todennäköisesti saariryhmästä itseäsi miellyttävän paikan.

Kanarialla on mahdollista matkustaa sataprosenttiseen turistirysään, mutta myös saarelle, josta et ole ikinä kuullutkaan. Vai kuinka paljon sinä tiedät esimerkiksi El Hierrosta tai La Palmasta?

Yhtä tärkeää on myös hotellin valinta. Tarjolla on kaikkea maatilamajoituksesta nallekerhohotelleihin ja vain aikuisille suunnattuihin boutique-hotelleihin.

Lue myös: Mikä saari sopii sinulle? Näin valitset lomakohteen Kanariansaarilla

2. Huomioi sääolot

On totta, että Kanariansaarilla voi viettää rantalomaa ympäri vuoden. Talvikuukausina sää on kuitenkin enemmän mukavan lämmin kuin paahtavan kuuma. Thaimaan kaltaisia helteitä ei sydäntalvella löydy Kanarialta tai ne ovat vähintäänkin harvinaisia. Viileimpiä kuukausia ovat joulu-, tammi- ja helmikuu.

Kohteesta riippuen Kanarian ilmastossa voi olla eroja jopa saman saaren sisällä. Talvikuukausina viileät illat tarkoittavat sitä, että lomalle joutuu pakkaamaan kaikenlaista uimapuvuista lämpimiin vaatekertoihin.

Kuva: ShutterstockKanarialla riittää tekemistä myös silloin, kun sää ei suosi
Kanarialla on lukuisia mikroilmastoja. Teneriffan pohjoisosassa sää on hieman etelää viileämpi.

Älä anna pilvisten päivien tai mahdollisten sateiden pilata lomaa. Asennoidu jo etukäteen siten, että valitsemaltasi saarelta löytyy kyllä tekemistä, jos rannalla tai uima-altaalla joutuukin yllättäen palelemaan.

Vaihtoehtoisia huveja ovat esimerkiksi teemapuistot, säästä riippumattomat nähtävyydet, kylpylät sekä vaellukset ja muut liikunnalliset aktiviteetit. Ostosmahdollisuudet ovat niin ikään varsin hyvät.

Lue myös: Mitä Kanariansaarilla voi tehdä huonolla säällä? 10 ideaa lomailijalle

3. Tee kotiläksysi kohteesta

Monille Kanaria on houkutteleva vaihtoehto erityisesti silloin, kun kiireisen arjen keskellä ei jää aikaa tehdä monimutkaisia lomasuunnitelmia. Kanaria tuntuu helpolta: sinne voi vain mennä. Matkanjärjestäjä ja hotellin allasalue pitävät huolen lopusta.

Ennen lomaa kannattaa kuitenkin varata edes muutama hetki kohteen tutkimiseen. Moni matkailija kuulee vasta loman jälkeen upeista paikoista, jotka olisivat löytyneet helpon matkan päässä omasta hotellista tai lomakohteesta.

Jos aikaa selvitystyöhön ei löydy, kannattaa perillä kohteessa kysyä suosituksia matkaoppaalta tai hotellin vastaanotosta.

4. Vuokraa auto edes yhdeksi päiväksi

Kanariansaariin on helpointa tutustua autolla. Vaikka kaipaisitkin lepolomaa uima-altaalla, kannattaa auto vuokrata edes yhdeksi päiväksi. Valitsemasi saari aukeaa aivan eri tavalla, kun pääset seuraamaan vaihtelevia maisemia ikkunasta ja pysähtymään missä ikinä haluat.

Autoilu on Kanarialla varsin helppoa, ja liikenteessä pärjää hyvin normaalia tarkkaavaisuutta noudattamalla. Paikalliset saattavat välillä ajaa tai parkkeerata holtittomasti, mutta matkailijan ei kannata tehdä poikkeuksia liikennesääntöjen suhteen.

Kuva: ShutterstockKanariansaarilla kannattaa vuokrata auto edes yhdeksi päiväksi
Monet Kanarian hienot luonnonpaikat on helpointa kokea vuokra-autolla. Kuvassa La Gomeran Mirador de Abrante.

Kanariansaaret ovat myös juuri sopivan kokoisia helppoja tutkimusretkiä varten. Viikon lomalla tai jopa yhden päivän aikana on mahdollista kokea yhden saaren parhaat palat.

Jos kenelläkän matkaseurueen jäsenistä ei ole ajokorttia tai auton vuokraaminen ei ole muusta syystä mahdollista, voi saariin tutustua myös julkisen liikenteen avulla. Saarilla on toimiva bussiliikenne suosittujen kohteiden välillä.

5. Valitse etukäteen muutama kiinnostava ravintola

Kaikki tietävät, miten helppoa on päätyä uudessa kohteessa väsyneenä ja nälkäisenä lähimpään ravintolaan syömään. Joskus valinta osuu kohdalleen, mutta yhtä usein luvassa voi olla pettymyksiä.

Muiden suosittujen lomakohteiden tapaan myös Kanarialla on paljon mielikuvituksettomia turistiravintoloita, joiden ruokalistat näyttävät lähes samanlaisilta. Kokonaisen saaren ruokakulttuuria ei kuitenkaan voi lytätä vilkkaimpien katujen perusteella.

Ennen lomaa kannattaa tutustua matkakohteen ravintola-arvosteluihin ja valita muutama kiinnostava vaihtoehto. Suosittuihin ravintoloihin voi tehdä pöytävarauksen etukäteen erityisesti vilkkaan matkustuskauden aikana. Apua ravintolavinkkeihin ja pöytävarauksiin on helppo pyytää hotellin vastaanotosta.

Lue myös: Kymmenen yleistä harhaluuloa Kanariasta – olisiko jo aika unohtaa nämä?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 5.11.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

array(10) { [0]=> string(9) "el hierro" [1]=> string(7) "espanja" [2]=> string(13) "fuerteventura" [3]=> string(12) "gran canaria" [4]=> string(7) "kanaria" [5]=> string(14) "kanariansaaret" [6]=> string(9) "la gomera" [7]=> string(8) "la palma" [8]=> string(9) "lanzarote" [9]=> string(9) "teneriffa" }
array(10) { [0]=> string(9) "el hierro" [1]=> string(7) "espanja" [2]=> string(13) "fuerteventura" [3]=> string(12) "gran canaria" [4]=> string(7) "kanaria" [5]=> string(14) "kanariansaaret" [6]=> string(9) "la gomera" [7]=> string(8) "la palma" [8]=> string(9) "lanzarote" [9]=> string(9) "teneriffa" }

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia

Hyviä vinkkejä ensikertalaisille. Täydennyksenä ensimmäiseen ohjeeseen:

Jos haluat lomaltasi samaa kuin useimmat muutkin, niin sitä löytyy turistirysästä. ”Aurinkovarma” kohde uimarantoineen, maltillinen turistien määrä ja aito paikallistunnelma ovat jokseenkin mahdoton yhdistelmä Kanariansaarilla. Sinne on matkattu niin kauan ja niin suurin joukoin, että salaisia rantaparatiiseja ei pahemmin ole.

Alla halpoja lentoja jotta voit kasvattaa hiilijalanjälkeäsi vaivatta. Sama mediatalo yhtäaikaa tuomitsee lentämisen ja mainostaa sitä.

Kyllä siellä Kanariallakin on paikallista elämää ja esim. maaseutua. Joku Dubai pikemminkin on turistirysä mikä on pelkälle turismille rakennettu.

Ilmastonmuutos on aikamme huijaus. Katowicen ilmastokokouksessa oli yli 400 Kenialaista matkustanut paikalle. Paljonko hiilidioksidia se aiheutti.