Barcelonan matkailukausi on pitkä ja vilkas. Näin valitset parhaan matkustusajankohdan!2019-04-05T17:38:21+03:00
WPDEV!!

Barcelonassa yhdistyvät ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet

Persoonallinen arkkitehtuuri, herkullinen ruoka, rento yöelämä ja loistavat shoppailumahdollisuudet houkuttavat matkalle Barcelonaan. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!

Kuva: Istockphoto
Barcelona, Espanja

Barcelonan ilmasto – milloin on paras aika matkustaa?

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Barcelonan matkailukausi on pitkä ja vilkas. Näin valitset parhaan matkustusajankohdan!

Barcelona on kaupunkilomailijoiden suursuosikki

Barcelona kuuluu koko Espanjan vilkkaimpiin matkailukohteisiin. Helppojen ja edullisten lentoyhteyksien ansiosta Gaudín ja katalonialaisherkkujen kaupunki on myös suomalaisten suosiossa. Kansainvälisesti matkailijoita vierailee kaupungissa joka vuosi miljoonittain, joten etenkin kesäkuukausina vilinä on melkoinen.

Matkailijoiden eniten suosimat kohteet täyttyvät Barcelonassa kesäkuukausina. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat futuristinen puisto Parc Güell, keskeneräiseksi jäänyt Sagrada Familia -kirkko sekä tunnettu La Rambla -ostoskatu. Barcelonan oma Barceloneta-ranta täyttyy kesäisin niin matkailijoista kuin paikallisistakin, ja on hyvin ruuhkainen erityisesti aurinkoisina päivinä.

Matkailukaupungin suosio näkyy myös kaupungin hintatasossa, sillä Barcelonan hotellihinnat ovat monia muita Espanjan kohteita korkeammat. Hintataso vaihtelee kysynnän mukaan, joten tuntuvasti edullisemman hotellihinnan voi saada valitsemalla hiljaisemman matkustusajankohdan. Muutoin hintataso on suomalaisittain edullinen, mutta esimerkiksi ravintolaa valitessa kannattaa huomioida, että suosituimpien turistialueiden ulkopuolella hintalaput laskevat myös ravintoloiden ruokalistoissa.

Katalonian kesä on kuuma

Barcelona sijaitsee koillisessa Espanjassa, jossa kesä on pitkä ja kuuma. Talvikausi on sateinen mutta lyhyt, joten huonosta säästä ei tarvitse kärsiä pitkään Barcelonassa.

Kiireisintä ja kuuminta aikaa Barcelonassa on heinä–elokuu. Varsinkin elokuussa kaupunki voi käydä paahteisen kuumaksi. Silloin osa paikallisista siirtyy viileämmille seuduille, mutta rannat täyttyvät siitä huolimatta ääriään myöten. Matkailijoita virtaa kesällä Barcelonaan kaikkialta maailmasta, eli jos et pidä tungoksesta, vältä heinä- ja elokuussa matkustamista.

Kuva: IstockphotoBarcelona, Espanja
Barcelonan oma Barceloneta-ranta on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin joukossa.

Paras aika matkustaa on joko keväällä maaliskuun ja toukokuun välillä tai syksyllä syys–lokakuussa. Rantaelämä jatkuu pitkälle syksyyn: jopa lokakuussa keskilämpötila on yli 20 astetta ja matkailijat viihtyvät edelleen rannoilla. Syyssateet ovat toki mahdollisia, mutta ne ovat harvoin koko päivän mittaisia.

Barcelona rauhoittuu suosituimman matkailusesongin ulkopuolella, mutta koska kaupungissa on suomalaisittain melko lämmintä läpi vuoden, on ilmasto kuitenkin miellyttävä.

Kaupunkilomailija viihtyy Barcelonassa talvellakin

Jos haet lomaltasi kaupunkikokemuksia ja kulttuuria, viihdyt varmasti Barcelonassa myös talvella.

Rannoilla on marras- ja helmikuun välisellä kaudella turhan viileää auringonottoon, mutta ostoksia, kulttuurikokemuksia ja Gaudín upeiden rakennusten ihailua viileä sää ei kuitenkaan estä. Aurinko voi helliä myös talvella, vaikka lämpömittari pysytteleekin 5 ja 15 asteen välillä.

Suomalaismatkustajan näkökulmasta talvinen Barcelona voi olla erityisesti aurinkoisella säällä loistava valinta, sillä lämmin mutta ei tukalan kuuma ilmasto, tyhjät kadut ja rauhallinen tunnelma sopivat mainiosti suomalaiseen makuun.

Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 5.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (21 votes, average: 3,48 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia