Lomalaisen sääbingo on taiteilua arvailun ja tilastojen välillä. Mistä löytyvät aurinkoisimmat matkakohteet?2018-03-16T12:10:32+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Missä paistaa aurinko?

Nyt aurinkoa! Kolme aurinkovarmaa kohdetta maailmalla, joissa et pety

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Mahdollisimman aurinkoinen lomasää – sitähän me kaikki haluamme, oli kyse sitten Suomessa vietettävästä kesälomasta tai ulkomaille suuntautuvasta rantalomasta.

Lomalainen tahtoo auringonpaistetta

Suomen pitkä talvi saa haaveilemaan valosta ja auringosta. Kesällä valoa riittää, mutta sateista ei voi koskaan olla varma. Lomalaisen sääbingo on taiteilua arvailun ja tilastojen välillä.

Mutta minne kannattaa matkata, jotta aurinkoisen lomasään mahdollisuudet kasvaisivat mahdollisimman suureksi? Lue Rantapallon vinkeistä, mitkä ovat aurinkovarmoja lomakohteita lähellä ja hieman kauempana!

Kypros kuuluu Euroopan aurinkoisimpiin

Euroopan kenties aurinkoisin lomakohde on aina suosittu Kypros. Kyproksella auringosta saa nauttia 340 päivänä vuodessa, eli sadepäiviä mahtuu vuoteen vain kourallinen.

Kun kaipaat lomaasi varmaa auringonpaistetta, sijoita rahasi siis Kyprokseen. Kypros sopii monenlaiseen lomanviettoon, sillä saarelta löytyy hienoja rantoja, pieniä viehättäviä kyliä, historiallisia nähtävyyksiä, kauniita maisemia ja iltaelämää. Aurinkoisille lomapäiville riittää tekemistä: Kyproksella voi tehdä omatoimisia päiväretkiä esimerkiksi mosaiikkimuseoon, roomalaisille raunioille tai bysanttilaisille linnoituksille.

Kuva: ShutterstockKypros
Kypros on aurinkovarma matkakohde, missä voi nauttia myös ihanista rannoista.

Suosituin Kyproksen lomakohteista on monipuolinen Agia Napa. Agia Napasta löytyy sekä menoa ja meininkiä että rauhaa ja hiljaisuutta. Kyproksella on hienoja kullankeltaisia hiekkarantoja, joilla loikoilijat voivat nauttia auringosta täysin siemauksin. Kypros on hyvä kohde myös lapsiperheille, mutta näin aurinkoisessa lomakohteessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lasten riittävään aurinkosuojakertoimeen ja peittävään vaatetukseen.

Turkilla riittää rantaviivaa

Toinenkin aurinkovarma lomakohde on suomalaisten keskuudessa erittäin suosittu: Turkki, jossa auringosta nautitaan keskimäärin 300 päivänä vuodessa. Huhtikuussa alkavan kesäkauden aikana Turkista tulee lomalaisen onnela, jossa voi auringon lisäksi nauttia loppumattomasta rantaviivasta.

Mielenkiintoisen kulttuurin keskellä aurinkoiseen lomaan löytyy paljon puuhaa: kirkkaat päivät tarjoavat hyvät puitteet historiallisiin nähtävyyksiin tutustumiselle ja erilaisille retkille.

Yksi Turkin suosituimmista lomakohteista on Välimeren rannalla sijaitseva Antalya, joka tarjoaa kaupungin hulinan ohella hyvät mahdollisuudet rantalomaan. Antalyan hyvät uimarannat mahdollistavat koko perheen monipuoliset vesileikit. Rantabulevardin varrella aurinkoista päivää voi viettää katselemalla viehättävää satamaa, loikomalla hiekkarannalla tai nauttimassa kylmiä virvokkeita palmujen alla. Päivää voi viettää myös puistoissa, jotka monen muun Antalyan kolkan tavoin on kuin turisteille suunniteltu.

Brisbane on Australian aurinkokohde

Euroopasta löytyy Turkin ja Kyproksen lisäksi monia muitakin aurinkoisia kohteita, ja esimerkiksi Kreetan lomakohteissa sekä Espanjan rannikolla auringosta saa lomalainenkin nauttia keskimäärin 300 päivänä vuodessa.

Moni haluaa kuitenkin silloin tällöin lähteä aurinkolomalle myös Välimerta edemmäs. Heille löytyy ainakin yksi varma aurinkokohde Australiasta.

Fraser Island, Australia
Fraser Island on Australian aurinkoisimpia paikkoja.

Australian Brisbanessa aurinko paistaa keskimäärin 249 päivänä vuodessa, mikä tekee tästä Queenslandin pääkaupungista oivan lomakohteen. Brisbanessa auringon alla voi viettää monipuolista lomaa. Tässä Australian kolmanneksi suurimmassa kaupungissa on lämmintä ympäri vuoden ja subtrooppisen ilmastonsa ansiosta Brisbanesta löytyy paljon eukalyptusmetsiä ja kauniita puistoja. Hyvä tapa tutustua alueeseen on seurata serpentiinimäistä Brisbane-jokea.

Brisbanesta kannattaa loman aikana suunnata myös hieman edemmäs. Noin neljän tunnin ajomatkan päässä kaupungista sijaitsee mielenkiintoinen Fraser Islandin dyynisaari, joka on kuin suoraan matkailumainoksesta. Fraser Islandilla matkailija voi nauttia kirkkaan sinisestä vedestä, valkoisesta hiekasta ja kuumasta auringosta. Saari löytyy myös Unescon maailmanperintölistalta. Fraser Islandilta pohjoiseen alkaa tuhannen kilometrin päähän ulottuva Iso Valliriutta, jonka värikästä elämää voi seurata snorklaten tai sukeltaen.

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock ja Toursim Australia / Maxime Coquard

Päivitetty: 16.3.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (18 votes, average: 3,17 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia