Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Pohjois-Amerikka

Tästä lähtee unelmien road trip Usassa!

torstai, huhtikuu 11, 2019

Minulle tämän vuoden matkailuteema on selvästi unelmien toteuttaminen. Jo viime marraskuussa kirjoittelin päätöksestäni lähteä kolmen kuukauden irtiotolle, kohti kauan haaveissa pyörineitä Australiaa ja Uutta-Seelantia. Viimeiset kahdeksan kuukautta olenkin viettänyt niin tiukkaa säästökuuria että matkustaminen on jäänyt hyvin vähälle. Ihan ilman reissukassaa en ole itseäni säästöprojektin ajaksi jättänyt, mutta matkustamiseen budjetoidut rahat olen suunnannut pääasiassa tähän yhteen ensi tiistaina käyntiin pyörähtävään reissuun.

Minua ja Villeä nimittäin odottavat lennot Yhdysvaltain länsirannikolle. Sieltä otamme vuokra-auton alle ja lähdemme eeppiselle ainakin seitsemän tajuttoman upeaa kansallispuistoa kattavalle kiertueelle. Maisematykitys alkaa Grand Canyonilta ja päättyy Yosemiteen. Välissä pyyhälletään Utahin mielettömien luontonähtävyyksien läpi ja lopulta 15 päivää myöhemmin päädytään San Josehen isoveljeäni moikkamaan.

Suunniteltu matkareitti pääpiireittäin. Kuva: Google maps

Vaikea sanoa mitä reissussa odotan eniten, koska olen aivan hemmetin täpinöissä koko hommasta. Reitillemme osuu todella monta vaikuttavaa luontonähtävyyttä, maisemia isolla M:llä, Windowsin taustakuvien matskua! Ja me päästään näkemään ja kokemaan ne omin silmin! Villellä tulee olemaan hommaa saada minut suostumaan johonkin muuhun kun patikoimaan auringonnoususta -laskuun. Olen kuullut että välillä olisi myös hyvä idea pysähtyä syömään.

Myös Villellä Yhdysvaltojen road trip on ollut haaveissa pitkään. Minun vaatimukseni reissulle oli lista kansallispuistoja, Ville puolestaan halusi ehdottomasti päästä San Diegon pienpanimokulttuurin äärelle. Lisäksi Villen toivomuslistalla oli päästä yöpymään tienvarsimotellissa sekä ruokailemaan aidossa amerikkalaisessa dinerissa. Muutenkin Villen haaveet olivat aika ruokapainotteisia, ikonisia amerikkalaisia snäkkiruokia unohtamatta. Ei yhtään haittaa että toinen huolehtii ruokapuolesta niin minä voin keskittyä maisemien ihailuun!

Näillä eväillä siis lähdetään matkaan. Blogin puolella tulee melko varmasti olemaan aika hiljaista, mutta matkan kulkua ja kuulumisia voi seurata Facebookissa tai Instan puolella!

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Piyya torstai, huhtikuu 11, 2019 at 21:26

  Mikä unelmien vuosi sinulla edessä, upeeta !
  Nyt taitaa jo olla löhes muurahaisia housuissa, ei malttais enää odottaa ollenkaan vai vieläkö viime hetken järjestelmällisen valmistelut on tekemättä ?

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, huhtikuu 12, 2019 at 20:06

   Oon vielä ihan kiinni arjessa ja yritän epätoivosesti muistaa mitä kaikkea mahdollista sitä pitikään saada tehdyksi ennen lähtöä. Pakata varmaan ainakin tarvis, taas kerran on lähtö lähes suoraan työpäivän jälkeen. Mutta apuva, pakkauslistakin on vielä tekemättä! 😀
   Mut siis joo, siitä tulee kyllä varmasti ihan huippua!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, huhtikuu 12, 2019 at 21:16

  Tää kyllä kuulostaa niin mahtavalta reissulta! Piti varmaan sanoa se, kun tänään nähtiin, mutta saitkin sen sijaan kasan valitusta. Sori siitä 😀 Seurailen innolla tätä reissua ja odottelen postauksia. Tämäntapaisen reissun haluan kyllä itsekin tehdä jonnekinpäin USA:a ja/tai Kanadaa lähitulevaisuudessa. Ps. patikoidessa voi syödä samalla. Aivan helppoa 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, huhtikuu 12, 2019 at 21:28

   Valitus on ihan validi kommunikaation muoto! 😀
   Saisinkohan tehtyä Villen kanssa jonkun diilin että se seurais mua ja työntäis nenän alle parin tunnin välein jotain syötävää. Palkintona tästä uurastuksesta tietenkin se että sen ei tarvitse kestää nälkäkiukkuista Annia! Se jos mikä on lottovoitto.

 • Reply Suunnaton lauantai, huhtikuu 13, 2019 at 15:44

  Oi vau, mikä superreitti! Mä olen hyvin varovaisesti fiilistellyt ens keväälle Utahin ja Yosemiten reissua, joten ihan huippua nähdä, miten teidän matka onnistuu ja mitä kaikkia kokemuksia se pitääkään sisällään! (Noiden kulmien reissua olen tosin jo suunnitellut niin monesti, etten ihmettelisi, jos se taas siirtyisi hamaan tulevaisuuteen 😀 )

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:38

   Voin samaistua! Itsekin olen suunnitellut näiden kansallispuistojen reissua vaikka kuinka moneen otteeseen, kyllä nyt on lippu korkealla kun oikeasti ollaan liikenteessä!

 • Reply Antti sunnuntai, huhtikuu 14, 2019 at 19:35

  Ihanaa matkaa teille! Ollaan itsekin mietitty roadtrippiä Jenkeissä ja tämä kiinnostaa hirmuisesti. Hyvää matkaa!!
  P.s. Muistakaa levätä ja pitää tarpeeksi rauhallinen tahti. Lisäksi välipalat laukkuun.

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:42

   Kiitos Antti! 🙂
   Huippua, toivottavasti meidän kokemuksista ja kommelluksista saadaan teille hyviä vinkkejä. Välipalat on kunnossa, mutta rauhallisesta tahdista en voi luvata mitään 😀

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, huhtikuu 14, 2019 at 20:31

  Upeita kohteita. Meilläkin on ensi vuodelle suunnitteilla jonkinlainen road trip noita kansallispuistoja kierrellen. Antelope Canyonin jätämme todennäköisesti väliin, sillä kuvat porukan määrästä on vaikuttanut aivan kammottavilta. Vaikka tuttuja paikkoja ovatkin, niin tullaan kyllä seuraamaan näitä postauksia suurella mielenkiinnolla!

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:44

   Kiitos, kiva kuulla! Katsotaan miten meille käy Antelope Canyonilla, valittiin tarkoituksella se rauhallisemmaksi väitetty lower canyon ja ainakin elättelen toivoa että näin keväällä kaikki paikat ei vielä olisi ihan väärällään ihmisiä, mutta parin päivän päästä sen näkee miten käy.

 • Reply Maiju sunnuntai, huhtikuu 14, 2019 at 22:35

  No nii, perässä tullaan, eli 1,5 viikon kuluttua Losista samoja maisemia kohti. Ihanaa reissua, nauttikaa ruuista ja maisemista täysillä!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi maanantai, huhtikuu 15, 2019 at 13:38

  No tämä kuulostaa kyllä todella upealta reissulta, mahtavaa! Haluaisiin itsekin noille seuduille joskus automatkailemaan, vaikka se reissu onkin toistaiseksi saanut odottaa vuoroaan. Mutta jonain päivänä se toteutetaan, kuten unelmille pitää tehdä. 🙂 Kiva päästä lukemaan teidän matkakokemuksistanne!

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:47

   Näitä kansallispuistoja taitaa olla aika monen lusikkalistalla, niin upeita ne ovat. Olen ihan yllättynyt että te ette ole vielä tuonne ehtineet kun olette niin automatkailukonkareita! 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, huhtikuu 15, 2019 at 18:32

  Huippu reissu tulossa! Minua kiinnostaisi myös nuo lukuisat kansallispuistot, mutta viime kesän reissulla ei ehditty niitä koluamaan. Uudesta reissusta on ollut jo puhetta. Silloin täytyy panostaa enemmän luonnonpuistoihin. Hyvää ja turvallista matkaa teille, nauttikaa! 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:48

   Kiitos Merja! Tähän mennessä kaikki on sujunut mainiosti, toivottavasti jatkossakin 🙂

 • Reply Suvi / Suvin matkassa maanantai, huhtikuu 15, 2019 at 21:02

  Kuulostaa ihanalta. Nuo samat luonnonpuistot kiinnostaisi myös meikäläistä, samoin kuin road trip Yhdysvalloissa. Hyvää unelmien matkaa 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:49

   Jos vaan mahdollisuus tarjoutuu niin suosittelen ehdottomasti. Tämän seudun kansallispuistoista ja muista kohteista saa helposti koottua monenlaisia ja mittaisia road trip komboja 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää maanantai, huhtikuu 15, 2019 at 23:18

  Huh, aikamoinen rykäisy! Varmasti tulee mahtava reissu! Me lähdemme tällä viikolla osittain tuolle samalle reitille, ainakin tuolla Utahissa ja Arizonassa näyttäisi olevan samoja kohteita. Koitan postata paljon kuvia ja Instaan aina storeihin juttuja, jos innostut seuraamaan. Isoveljesi näemmä asustelee meidän kanssa samoilla nurkilla. Tervetuloa tänne suunnalle myös!

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:53

   Juu, kyllä tuossa matkaa riittää tehtäväksi, mutta uskon että ajomaileista selviydytään kyllä. Kiitos vinkistä, täytyy heti laittaa sun insta seuraukseen!

 • Reply Katja tiistai, huhtikuu 16, 2019 at 17:12

  Hyvä reittivalinta!
  Paljon upeita kohteita. Erityisesti Yosemite ja Zion on ihan huikeita!
  En mslta odottaa ettäens vuonna pääsen taas itekin tuonne suunnalle, tänä vuonna meidän roadtrip suuntautuu pohjoisemmaks jenkkeihin.

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:56

   Kiitos! Tuossa on niin monta upeaa paikkaa luvassa etten oikein tiedä mistä olisin kaikista eniten innoissani, mutta Yosemite on ehdottomasti siellä kärkipaikoilla!
   Kiinnostavaa, mihin päin te olette suuntaamassa? Itseäni kiinnostaisi Yhdysvalloissa varmaan seuraavaksi Yellowstone, mutta se saanee odottaa vuoroaan ainakin muutaman vuoden.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla torstai, huhtikuu 18, 2019 at 11:49

  Ihana reissu teillä nyt luvassa! 🙂 Länsirannikon kansallispuistot houkuttelevat minuakin, toivottavasti osuu mahdollisuus omallekin kohdalle pian. Sitä odotellessa kuitenkin odottelen innolla teidän matkakuulumisianne ja erityisesti kuvia! Varmasti unohtumattomia kokemuksia täynnä matka. Hyvää reissua! 🙂

  Tiina
  http://www.kookospalmunalla.fi

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 06:59

   Kiitos, kuvia tulee kyllä aivan varmasti täyslaidallinen 😀
   Ostin juuri uuden 128gigan muistikortin johon mahtuu niin paljon kuvia että kamera ei osaa edes näyttää oikeaa määrää! Eli nyt vaan sulkija laulamaan 😉
   Tässä reissun aikana postailen kuvia instaan, jos haluat seurata reissua (lähes) livenä:
   https://www.instagram.com/rajatapaukset/

 • Reply Christa perjantai, huhtikuu 19, 2019 at 21:44

  Ei vitsit miten siisti reissu on edessä. Opiskelin kauan sitten vuoden Portlandissa Oregonissa ja kovin silloin oli tarkoitus road trippailla ja nähdä monta teidän reitinkin kohteista. Eipä sitä sitten lukukausimaksujen jälkeen ollut ylimääräistä rahaa eikä aikakaan antanut periksi lähteä lähiseutuja kauemmaksi.

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 07:02

   Olen muuten kuullut varsin mairittelevia asioita Portlandissa, sielläkin voisi joskus käydä! Mutta ymmärrän tuon tilanteen hyvin, olin itse vaihto-opiskelijana Ottawassa ja budjetti ei todellakaan pysynyt matkustushalujen vauhdissa.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi lauantai, huhtikuu 20, 2019 at 07:48

  En ihmettele yhtään, että oot aivan täpinöissä! Mäkin täällä fiilistelen teidän reissua suunnitelmien perusteella, on kyll siistii päästä lukee ja näkee miten teidän reissu menee ja miten eeppisen upeita luontomaisenia pääsette näkee!

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 07:04

   Kiitos! San Francisco ja San Diego on nyt nähty ja ollaan juuri päästy varsinaisen road tripin alkuun. Kirjotan tätä jostain keskeltä ei mitään Arizonan ja Californian rajalta 😀 Mutta huomenna koittaa Grand Canyon ja siitä se maisematykitys sitten lähtee!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 10:35

  No nyt on eeppinen reissu tiedossa! Hiton hyvää matkaa, tuosta reissusta ei voi muuta kuin huippu tulla! 🙂 Toivottavasti Yosemitessa on suurin osa teistä auki. Näin keväällä Mirror Lake on siellä varmaan aivan huikea. Nauttikaa! Voin varoittaa, että länsirannikko voi viedä sydämen… <3

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, huhtikuu 21, 2019 at 17:18

   Kiitos Sonja! 😀
   Lueskelin etukäteen että monessa kansallispuistossa on tullut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon lunta 🤔
   Siihen ollaan varauduttu että Tioga road on suljettu, mutta sormet ristissä toivon että Glacier point saataisiin toukokuun alkupuolella avattua. Yosemite jätettiin tarkoituksella viimeiseksi juuri tuosta syystä, mutta saa nähdä miten käy.

  Leave a Reply