Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Afrikka

Haluaisitko telttailla aavikolla tähtitaivaan alla? Lähde Namibian Spitzkoppeen!

torstai, heinäkuu 26, 2018

Spitzkoppen vaikuttavat graniittikalliot kohoavat keskellä karua ja laakeaa Namibin aavikkoa. Erikoisten kivimuodostelmien lisäksi Spitzkoppeen vetää ihmisiä mahdollisuus yöpyä kallioiden lomassa tähtikirkkaan taivaan alla. Spitzkoppen leirintäalueelta ei luksusta löydy vaan paikan vetonaula on uniikki ympäristö ja leiripaikat jotka on ripoteltu niin hajanaisesti että oma rauha on taattu. Todellakin, valittuamme leiripaikan ei ympärillä näkynyt tai kuulunut ristin sielua ja tuntui kuin olisimme kaksin keskellä ympärillä avautuvaa laajaa erämaata.

Ja ne puuttuvat luksukset? Juoksevaa vettä löytyy ainoastaan vastaanotosta parin kilometrin päästä ja sähköä ei ollut tarjolla lainkaan. Leiripaikoilla ei ollut muita herkkuja kuin tulisija ja kuivakäymälä. Ihan näin askeettisessa paikassa en kovin monta yötä viihtyisi, mutta yksi yö sujui ihan mukavasti ja kokemus oli todellakin sen arvoinen.

Leiripaikat Spitzkoppessa varattiin saapumisjärjestyksessä, joten jos mielii päästä kaikista komeimmille paikoille kivikaaren alle niin paikalla kannattaa olla ajoissa. Ei sillä, ei mikään paikoista varsinaisesti huonolta näyttänyt ja mekin pääsimme iltapäivällä vielä ihan hyviin asemiin.

Osa Spitzkoppen viehätystä on mahdollisuus kiipeillä sen erikoisilla kalliomuodostelmilla. Moni niistä näytti kauempaa hassun pehmeän muotoisilta, kuin joku olisi käynyt hiekkapaperilla siloittelemassa jyrkimmät kulmat pois. Läheltä paljastui että kallioiden pinta ei ollutkaan sileää vaan karkeaa, mutta tasaista graniittia, ihanteellista kiipeilyyn, sillä pito oli loistava kaltevillakin pinnoilla!

Hieman ihmetystä herätti tämä heppa joka nyt vaan sattui hengailemaan leiripaikkamme liepeillä

 

Jostain syystä keskeltä ei mitään löytyi pari kuivakäymälän alkua. Olettaisin että näihin on myöhemmin vielä rakentumassa seinät ympärille, ainakaan meidän vessassa ei päässyt ihan näin avarasti istumaan.

Aurinko laski jo ennen puoli seitsemää, joten kovin myöhään ei edes tarvinnut valvoa päästäkseen ihailemaan tähtitaivasta. Pilkkopimeää oli jo ennen iltakahdeksaa. Koska valosaaste oli nollassa ja taivas pilvetön päätin kokeilla myös tähtien valokuvausta. Lopputulos ei ollut maailman paras, hieman valovoimaisempi linssi ei olisi ollut pahitteeksi. Mutta jostainhan sitä on aloitettava!

Etukäteen olimme kovasti huolissamme siitä kuinka kylmää aavikolla tulisi yöllä olemaan, sillä olimme palelleet jo parina yönä. Täysin odotusten vastaisesti Spitzkoppessa vietimme yhden lämpimimmistä öistä. Sen sijaan heräsimme molemmat keskellä yötä valtavan kovaan tuuleen joka räpsytti kattoteltan seiniä siihen tahtiin että korvatulpat päässäkin heräsin meluun. Voin kertoa että pilkkopimeässä kesti muutama kymmenen sekuntia tajuta mitä ihmettä tapahtuu ja hetken mietin miksi punkkatoverini on päättänyt harjoitella propellikoneimitaatiotaan keskellä yötä. Tästä selvittiin sillä että siirsimme autoa paremmin kallioiden suojaan ja varttia myöhemmin olimme molemmat taas täysin taju pois.

Vinkit Spitzkoppeen:

 • Spitzkoppe sijaitsee Swakopmundin ja Etoshan välissä, sinne pysähtymällä rikkoo myös kätevästi pitkää ajomatkaa.
 • Alueella saattaa pärjätä henkilöautolla, mutta suosittelisin nelivetoa. Tiet ovat hiekkaa tai soraa ja nelivedossa ajomukavuus on huomattavasti parempi.
 • Leirintäpaikan voi varata etukäteen netistä. Samalta sivulta löytyy myös hyvin tietoa alueesta ja tarjolla on myös opastettuja patikointiretkiä.
 • Vesivessat ja suihkut löytyvät respasta, mutta vettä on syytä käyttää varoen sillä alue on erittäin kuivaa ja vesi on niukka luonnonvara.

 

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi sunnuntai, heinäkuu 29, 2018 at 12:01

  Varmasti upea kokemus. Näyttää niin hienolta. Nyt iski pieni kateus ? En usko että pääsen tuonne ihan heti, mutta saahan sitä haaveilla ?

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, heinäkuu 31, 2018 at 13:20

   Kieltämättä Namibia ja Spitzkoppe ei ole ihan sellaisia paikkoja joihin lähtisi viikonloppuna nopeasti pistäytymään. Mutta paikka on upea ja kokemus vaivan arvoinen!

 • Reply Juha Vihma / Kauas pöllöt karkaavat -matkablogi maanantai, heinäkuu 30, 2018 at 00:26

  Just hyvä seikkailumeininki! Kauniita nuo yökuvat. Tällaiset aidot matkatarinat on harvinaisia blogosfäärissä, kiitos tästä!

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, heinäkuu 31, 2018 at 13:21

   Kiitos kommentista, tällaiset iisit seikkailut ovat kyllä minun mieleeni 🙂

 • Reply Elsa/Hakunamalife maanantai, heinäkuu 30, 2018 at 20:16

  Näyttääpä upealta, ja vau mikä tähtitaivas ? Varmasti ollut mahtava kokemus!

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, heinäkuu 31, 2018 at 13:22

   Kyllä, tuota tähtitaivasta ja sen alla vietettyä yötä en tule ihan heti unohtamaan!

 • Reply Sofia / Project Forever tiistai, heinäkuu 31, 2018 at 15:26

  Upeita kuvia ja varmasti yhtä upea kokemus. Yöpyminen aavikolla tähtitaivaan alla on itsellänikin sellaisena once in a lifetime-tavoitteena. Jonakin päivänä! 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, elokuu 1, 2018 at 19:16

  Makeen näköisiä maisemia 🙂 Aavikkomaisemissa on sitä jotain. Jordanian Wadi Rumissa olisi ollut mahdollista yöpyä, mutta aikaisin keväällä yöt olivat kylmiä eikä sitä suositeltu. Olisihan tuollainenkin kokemus joskus hieno kokea.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, elokuu 6, 2018 at 14:34

   Jos tuolla olisi ollut ihan jäätävää niin ehkä kokemus ei olisi ollut ihan niin positiivinen. Assosioin aina aavikon kylmiin öihin joten yllättävää oli että juuri tuolla olikin yksi lämpimimmistä öistä. Hyvää tuuria, ehkä!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com torstai, elokuu 2, 2018 at 08:39

  Upeita kalliomaisemia! Aavikolla yöpyminen on kyllä hieno kokemus. Voin vaan kuvitella tuon tähtitaivaan tuolla! Hauska tuo pönttökuva 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, elokuu 6, 2018 at 14:35

   Kun noi pöntöt nähtiin niin eihän siinä voinut vastustaa houkutusta ottaa muutamaa huumorikuvaa 😀

 • Reply Mimmu torstai, elokuu 2, 2018 at 13:11

  Hitsi minkälaiset maisemat teillä oli!! Upea ympäristö ja upeat kuvat, etenkin noi ”yö”kuvat!! Wau!!!
  Varmasti yöpyminen joka jää mieleen.

 • Reply Elisa-Maria torstai, elokuu 2, 2018 at 17:25

  Jestas! <3 Namibia ja muut eteläisen Afrikan maat ovat houkuttaneet jo vuosia, mutta aina uudestaan päädyn Itä-Afrikan tuttuihin maihin – siellä kun tuntee olevansa kotonaan. Jospa seuraavaalla Afrikan matkalla lähtisi katsastamaan mannerta kokonaisvaltaisemmin. 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, elokuu 6, 2018 at 14:36

   Lähde sinä Namibiaan niin minä voin sitten puolestani lähteä vastavuoroisesti tutustumaan Itä-Afrikkaan!

 • Reply Suunnaton perjantai, elokuu 3, 2018 at 18:31

  Oi vau tuota tähtitaivasta! Onhan nuo tähtikuvat ihan älyttömän hienoja! Ihan turhaan vähättelet 🙂
  Spitzkoppe on ehdottomasti listalla, jos sinne Namibiaan tulee joskus lähdettyä. Tuolla omassa rauhassa yöpyminen kuulostaa ihan täydelliseltä.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, elokuu 6, 2018 at 14:38

   Kiitos! 🙂 Ehkä omat odotukset oli vähän turhan korkealla kun olen netissä nähnyt niin tajuttoman upeita tähtitaivaskuvia. Tuskimpa niitäkään on otettu ihan ekalla yrityksellä 😀
   Spitzkoppessa on vielä se hyvä puoli että se on tosi helppo lisätä matkasuunnitelmaan, koska useimmat niistä kulkevat suuntaan tai toiseen Swakopmundin ja Etoshan välillä.

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti lauantai, elokuu 4, 2018 at 11:09

  Vitsi miten upea kokemus varmasti, niin kaunis paikka ja tuo tähtitaivas! Kunhan tuo lapsonen vähän tuosta kasvaa, niin voidaan alkaa suunnitella jotain tuollaista, tällä hetkellä nuo olosuhteet taaperon kanssa ei olisi ihan ihanteellisia 😀

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, elokuu 6, 2018 at 14:39

   Juu voin uskoa että taaperon kanssa telttailu ilman juoksevaa vettä ja kunnon vessaa olisi jo aika haastavaa. Mutta ehtiihän sitä myöhemminkin 🙂

 • Reply Jenni sunnuntai, elokuu 5, 2018 at 08:40

  Aikamoinen kokemus varmasti! Oliko siellä ötököitä tai muita eläimiä kuin tuo heippa…? 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, elokuu 6, 2018 at 14:41

   Ei ollut kyllä. En tiedä johtuiko siitä että Namibiassa oli talvi vai olimmeko muuten vain onnekkaita, mutta koko reissun aikana ötököiden määrä oli hyvin pieni. Olin etukäteen huolissani varsinkin hyttysistä, mutta taisin koko matkan aikana saada peräti yhden pistoksen eikä ötököistä noin yleensä ollut mitään vaivaa.

  Leave a Reply