Aasia Turkki

Alanyan linnake ja vähän muutakin

keskiviikko, kesäkuu 26, 2019

Linna on kukkulalla aivan Alanyan keskustan reunamilla. Kleopatra-rannan toisesta päästä lähtee köysirata ylös linna-alueelle. Ylös pääsee myös kävellen toiselta puolen kukkulaa. Tai tietenkin taksilla, bussikin sinne taisi mennä. Taksilla ainakin taitaa päästä ihan ylös saakka, köysiradan asemalta oli vielä jonkin verran rappuja ylös asti ja siinä kuumuudessa muutamalla vähän vanhemmalla ja huonosti kävelevällä näytti olevan vaikeuksia epätasaisilla rapuilla.

Kukkulan alapuolella on Punainen Torni ja sen vieressä vanha veneiden telakka. Nämä kaksi omasta mielestäni mielenkiintoisempia ja kauniimpia kuin itse linna, mutta kannatti siellä linnassakin tietenkin käydä.

Paikassa, josta köysirata lähtee ylös kukkulalle, on Damlatas-tippukiviluola. Pieni, mutta ihan ok.

Lisäksi kävin arkeologisessa museossa. Tällaisessa bilekaupungissa, kun menee museoon, niin aika yksin siellä saa olla 🙂 Pari lipunmyyjää, mutta muualla ei näkynyt ketään. Sääli, museo oli todella hieno ja näyttely hyvä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply