Yleinen

Islannin matka, jolle en melkein halunnutkaan lähteä

perjantai, marraskuu 11, 2016

Matkakertomukset eivät ikinä saisi alkaa lentokentältä, mutta tämä oikeastaan alkaa. Palataan silti vähän aikaa ajassa siitäkin taakse päin. Minulla oli alunperin suunnitelmana lähteä Islantiin ystäväni Valentinan luo Reykjavikiin ja majoittua hänen luonaan opiskelija-asuntolassa. Akureyrissa asuva toinen ystäväni halusi myös tulla hengailemaan kanssani pääkaupunkiin, varasi lennot ja majatalon kahdeksi yöksi. Tuumin majataloa itsekin hyvänä vaihtoehtona ja päätin kysäistä saisiko edulliseen majataloon halvalla toista ihmistä matkaan. Muutimme yhdessä varausta kahdelle. Lähtöpäivää edeltävänä iltana ystäväni Akureyrista ilmoittaa sairastuneensa ja epäilee suuresti josko hyppää seuraavana päivänä koneeseen. Eiiiiikä! Avauduin asiasta Valentinalle. Häneltä irtoaa vastaukseksi: kipeäksi se minäkin olen tullut. Nukuin yön yli ja pidin sormet ristissä toivoen ihmettä. Majatalovarauksessa ei ollut peruutusoikeutta ja minulla ahdisti joutua mahdollisesti maksamaan meidän molempien majoitus yksin pienellä budjetilla ja muutenkin heivata kaikki tehdyt suunnitelmat sairastapausten takia. Yhtäkkiä en halunnutkaan lähteä. En tippaakaan. Kieriskelin sängyllä ja valitin Markulle, että saattaa hyvinkin olla, että tulen kentältä seuraavalla junalla takaisin Helsinkiin. Check inissä kysyin virkailijalta onko ylibuukkauksia. Jos on, niin olisin mielelläni vapaaehtoinen jäämään lennolta pois. Ei kuulemma ollut pelkoa ylibuukkauksista ja niin laukkuni katosi linjalta. Sain lipun ja passini ja kävelin leuka rinnassa turvatarkastukseen. En halua en halua en halua. Portilla oli kaksi tuntia aikaa ladata kännykkää ja miettiä miten ihmeessä saisin yksin ajan kulumaan kun säätiedotteiden mukaan Reykjavikiin on luvattu melkein pelkkää kaatosadetta. Lentokin olisi varmaan mitä hirvein Helsingissä vallitsevan lumisen sään ja kovan tuulen vuoksi. Purkasin ajatuksiani blogin facebook-sivulle saaden paljon ihania tsemppiviestejä. Kiitos niistä! <3 Yksi viesti oli kuitenkin reissuni vuoksi ratkaiseva. Eräs blogini lukija – Emilia – kirjoitti minulle odottavansa myös koneeseen nousua Helsinki-Vantaalla ja kysyi mihin olen matkalla. Paljastin portin olevan 27 ja Emilialla se olikin sama. Etsin hänet äkkiä käsiini ja pian istuimme vierekkäin Icelandairin koneessa.Islanti 2016 (98)

Olemme melkein saman ikäisiä, neulomme molemmat lopapeysoja ja pidämme raskaasta musiikista. Islanti tietysti yhdistää ja jopa yksi yhteinen tuttu, Pöndekengissä-blogin Mira! Sovimme jo koneessa samalle illalle suunnitelman mennä Hamborgara Fabrikkaniin syömään. Juuri siihen ravintolaan, jossa Akureyrissa kävimme varmaan joka viikko. Koneen aloittaessa laskeutumisen mulla jo hymyilytti. Kannatti vissiin lähtiä. Jos en kirjoittaisi blogia, ei olisi tätäkään sattunut! Saavuimme Keflavikista Reykjavikin Bsi-bussiasemalle yhtäaikaa ja mie lähdin jännityksellä katsomaan millainen majatalo minua Njardargatalla odottaisi, ja paljonko minun siitä täytyisi maksaa. Olin kuitenkin suht tyytyväinen että olin menossa majataloon, kun ystäväni oli kipeänä. Helpotuksen huokaus oli suuri kun he olivat siirtäneet varauksemme yhden hengen huoneeseen kaverini peruutettua tulonsa,  vaikka peruutus muuten ei olisikaan ollut mahdollinen. Maksoin varauksesta puolet ja erinäisten ongelmien jälkeen seuraavana aamuna vielä toisen puolen. 125€ kahdesta yöstä ihan keskustassa yksityisessä huoneessa oli suht edullinen hinta. Kiitin mielessäni itseäni, etten ollut varannut kuin kolmen yön matkan. Enempään minulla ei olisi ollut varaa.Islanti 2016 (5)Reykjavik2016 (9)Islanti 2016 (31)Islanti 2016 (54)Islanti 2016 (33)

Huoneeni oli viihtyisä ja kotoisa kivalla kattoikkunalla. Kerkesin vähäksi aikaa itseni oikaista ja käydä suihkussa kun Emilia tuli minua hakemaan. Olipa ihanaa syödä Fabrikkanissa ja höpöttää hyvässä seurassa! Kerkesin jo unohtaa, että minun piti alun perin olla ihan toisten kavereiden kanssa täällä. Aikaerorasitus vei sängyn pohjalle jo kympin jälkeen Islannin aikaa, mutta aamulla olimme taas liikkellä. Ei vitsi miten hauskaa! Mulla oli kaiffarina kunnon paikalliset tienoot tunteva opas, sillä oli auto, meillä koko pääkaupunkiseutu! Harmi vain, ettei mulla sitä aikaa ollut määrättömästi, mutta loppupeleissä kaksi ja puolipäivää riitti aika pitkälle. Oli niiiin mu-ka-vaa! Ja näin minä onneksi toistakin ystävääni viimeisenä yönä. Valentina asuu Islannin yliopiston naapurissa aivan mielettömän upeissa opiskelija-asuntoloissa. Jos joskus opiskelijat vähenevät, kyseisistä asunnoista voisi tehdä heittämällä vaikka hotellin.Reykjavik2016 (58)Islanti 2016 (88)Islanti 2016 (56)Islanti 2016 (7)

Säätilasta pakko mainita, että ihan kokoaikaa manailustani huolimatta ei edes satanut, vaan välillä jopa aurinkokin pilkisti. Pääsin tekemään Islannin must-do asiat kaikesta huolimatta, vaikken saanutkaan seurakseni juuri niitä ystäviä joita alunperin olin ajatellut. Kerkesin kuitenkin käydä kahdessa uudessa uimalassa, kerran Alftanesissa ja kerran Hafnarfjördurissa. Paras pylsa löytyi huoltoasemalta ja sain myös laukun täyteen lankoja. Nähtiin myös upea vesiputous vielä uusista vastoinkäymisistä huolimatta. Olipahan kokemusrikkaat kaksi ja puoli päivää. Lennotkin olivat tasaisemmat kuin koskaan. Ei yhtään tuntunut nyt hullummalta lentää Atlantin yllä. Oikeastaan teki mieli varata heti lennot takaisin.

Näinhän tässä tietenki taas kävi. Islanti yllättää omalla hassulla tavallaan. Ystäviä löytyy kun sitä vähiten odottaa tai just eniten tarvitsee. Viimeksi löysin Sunnan, nyt Emilian. Mitähän seuraavaksi? 😀 Blogissa ainakin seuraavaksi nähdään vähän lisää Islanti-juttuja!

Onko teille käynyt tällaisia sattumuksia koskaan? Kuulisin suurella mielenkiinnolla 🙂

Seuraa blogia facebookissa, bloglovinissa ja instagramissa!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Sunna perjantai, marraskuu 11, 2016 at 11:06

  Islanti on kyllä sulle (ja ehkä myös mulle?) kohtalo! Aina kannattaa lähteä <3

  • Reply Maarit Johanna perjantai, marraskuu 11, 2016 at 11:12

   Näköjään siis on! Toivottavasti päästäis sinne vielä yhdessäkin <3

 • Reply Veera perjantai, marraskuu 11, 2016 at 15:21

  Mä oon aina itse ihan paniikissa, jos suunnitelmat muuttuu yllättäen itsestä riippumattomista syistä. Ihana kuulla kuitenkin, että sun matka ei mennytkään ihan pilalle, vaan oli kivaa muutoksista huolimatta! Hauska toi matkalaukku täynnä lankoja. 😀 En oo vielä itse päässyt isompin kutomisprojektien pariin, kun ei riitä osaaminen ja kärsivällisyys. Islanti kyllä edelleen houkuttelee matkakohteena ja varmaan varaan matkan sinne, jos luen kaikki postaukset mitä siitä kirjoitat.

  • Reply Maarit Johanna perjantai, marraskuu 11, 2016 at 22:01

   Mulla ei muuten suunnitelmien muutokset olis haitanneet lainkaan, mutta kun luvattiin niin surkeaa keliä ja ei ollut rahaakaan tuollaisien yllätysten varalle kovin paljoa. Se teki ahdistuksen. :/
   Matkalaukku täynnä lankaa on kyllä yksi lempiasioistani maailmassa <3 Ja Islanti edelleen lempimaani 🙂 Toivottavasti siekin siitä innostut ^^

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas perjantai, marraskuu 11, 2016 at 16:15

  Ihana, että sait reissuun seuraa ja kaikki kääntyi parhain päin! Toi on kyllä todella ikävää, jos suunnitelmat romuttuu täysin, mutta joskus siitäkin voi löytyä hyvät puolensa. Voi ihana Islanti, pääsispä sinne pian <3

  • Reply Maarit Johanna perjantai, marraskuu 11, 2016 at 22:02

   Ehkä tämä valais nyt vähän uskoa tuleviin reissuihin ja opettaa, ettei aina tarvi muutoksia säikähtää.
   Pääsispä itekki <3

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle perjantai, marraskuu 11, 2016 at 17:00

  Ihan huippu sattuma löytää matkaseuraa tuolla tavalla! :O Ei ole kyllä omalle kohdalle sattunut mitään vastaavaa, mutta tuossa taas näki, että kannatti lähteä. 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, marraskuu 11, 2016 at 22:04

   Oli aika verraton tapa! 😀 En kyllä heti keksi miten muuten se tilanne olis siitä parantunut ainakaan tuolle tasolle! Kun ei noille kavereiden sairastumisille voinut yhtään mitään, eikä reissuaikataulujakaan niiden takia muuttaa.

 • Reply Katja lauantai, marraskuu 12, 2016 at 07:44

  Parasta, että kohtalo puuttui peliin jo heti alkumetreillä ja reissusta tuli onnistunut! Niin ne vaan kaikki järjestyy, vaikka välillä tuntuukin, että potkii pahasti vastaan. 🙂

  • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 12, 2016 at 17:50

   Näköjään tässä piti käydä just näin 😀

 • Reply Vintagella lauantai, marraskuu 12, 2016 at 12:39

  Mahtava sattuma!

  Mulle kävi juuri tällä viikolla aika erikoinen tapaus lennolla. Istuin koneessa jonkun tuntemattoman suomalaisen viereen ja aloin heti kyselemään, että oletkos kenties työmatkalla. Tyyppi kertoi olevansa ja sanoi olevansa menossa erääseen pikkukaupunkiin Saksassa. Se on mulle omalta alalta tuttu paikka, joten kysyin vähän röyhkeästikin ehkä, että mitä se vierustoveri oli sinne pikkukaupunkiin menossa tekemään. Kertoi huoltavansa niitä mun alan pömpeleitä. Sen jälkeen oli pakko kysyä missä firmassa se on töissä ja kas, kollegoitahan me oltiin! En tosiaan tuntenut sitä tyyppiä ennestään, mutta kun mä sanoin mun nimeni, se tiesi mitä mä meillä teen.

  Onneksi aloin taas juttelemaan tuntemattomille, muuten olisin istunut koko lennon hissukseen oman työkaverini vieressä. Mulla on tapana aina tunnustella, mikäli vierustoveri on keskustelevaa sorttia, koska se juttelu helpottaa mun lentopelkoani. Pidän sen tavan kyllä jatkossakin.

  • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 12, 2016 at 17:51

   Siis vou sun tapaustas! 😀 Just tuollaiset tapaamiset on kans älyttömiä! Mietin kans, että jos en olis kirjoitellut blogiin tai faceen koko asiasta, niin oltais vaan tyytyväisenä oltu samassa koneessa parin penkkirivin päässä toisistamme eikä tiedetty mitään mistään. Mutta ohan se niin, että toisen pään sisälle pääsee vain aloittamalla juttelun. Se ei multa vielä kovin luontevasti tuntemattomien kanssa käy ellei valmiiksi ole jotain yhteistä.

 • Reply Johanna Hulda lauantai, marraskuu 12, 2016 at 19:35

  Kuulostaa kivalta reissulta! Niin kai se menee, että uutta ei oikein voi tulla elämään jos sille ei ole ensin joutunut tekemään tilaa. Tää oli siittä aika hyvä esimerkki. 🙂 Ihana määrä ihanan värisiä villalankoja sulla kotiinviemisinä, noista syntyy varmana upeita villapaitoja tai ties mitä! Haluun kans!

  • Reply Maarit Johanna lauantai, marraskuu 12, 2016 at 20:27

   Olipa hyvin sanottu! Noin se varmasti menee 🙂 Tuosta kasasta lankaa syntyy minulle uusi lopapeysa. Toivottavasti takkimallinen, jos vain löytyy uskallusta sellainen tehdä! Se vain vaatii sen paidan halkaisemisen keskeltä saksilla ja tuntuu etten uskalla omin käsin sellaista toteuttaa 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, marraskuu 13, 2016 at 23:01

  Onneksi kaikki meni hyvin! <3

  • Reply Maarit Johanna maanantai, marraskuu 14, 2016 at 07:19

   Paremmin ku osasin toivoakaan! 🙂

 • Reply Susanna maanantai, marraskuu 14, 2016 at 00:31

  Hyvä että kuitenkin lähdit! Islanti näyttää aika upealta kohteelta.
  Oon kerran vaihtanut lentoa yhden sattumuksen takia, mutta se oli hyvä että vaihdoin ja vielä samaan hintaan. Pääsin uuteen kohteeseen ja näin Dublinin 2013. En edes tiennyt tuosta systeemistä mutta ainakin Lontoossa sai vaihtaa lentolippua toiseen kohteeseen viime hetkellä

  • Reply Maarit Johanna maanantai, marraskuu 14, 2016 at 07:22

   Tuo on kyllä hyvä systeemi jos vain olisi mahdollista vaihtaa lomapäiviäkin samalla. Mulla ei olis ollu mahollista vaihtaa, ainoastaan perua. Onneksi en sitte tehny äkkinäisiä johtopäätöksiä vaan kuitenki lähin ^^

  Leave a Reply