Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Yleinen

Kotikaupungin tutkimusmatka

torstai, huhtikuu 7, 2016

Ihana ihana Rovaniemi yllättää minut ihan jokainen päivä. Rakastan tätä kaupunkia päivä päivältä enemmän ja enemmän. Täällä on ollut harmaata, aurinkoista, mustaa, pilvistä, vaarallista ja kirkasta ja kaikkea siltä väliltä. Kevät tekee tuloaan, ja olen päässyt jo tutkimusretkille lähimaastoon ja kurkkimaan mitä sitä löytyy muualtakin kuin ihan ydinkeskustasta. Tämä on ihan minun paikka!

Minua snäpissä seuraavat ovat varmaan nähneet Jätkänkynttilän jo sata kertaa. Se vain on niin upea melkein mistä kulmasta ja millä kelillä tahansa. Ja kuljen siitä ihan joka päivä matkalla kaupunkiin. Ah, parasta!

Minua snäpissä seuraavat ovat varmaan nähneet Jätkänkynttilän jo sata kertaa. Se vain on niin upea melkein mistä kulmasta ja millä kelillä tahansa. Ja kuljen siitä ihan joka päivä matkalla kaupunkiin. Ah, parasta!

Kyllä mie tykkään rautatiesillastakin, kun se on niin kauheen retro. Mutta Jätkistä vaan ei voita mikkään <3

Kyllä mie tykkään rautatiesillastakin, kun se on niin kauheen retro. Mutta Jätkistä vaan ei voita mikkään <3

Näköaloja piti päästä myös katsomaan. Rovaniemen ympäristö on täynnä vaaroja. Siis ei vaarallisia juttuja, vaan niitä metsäisiä kukkuloita. Avattiin kartta ja katsottiin pääsiskö jonkun vaaran päälle maisemia ihailemaan. Ounasvaaran huipulla olevan hotellin katolla ollaan käyty jo useampi kerta, mutta haussa oli jotain hivenen rauhallisempaa ja mukavampaa. Santa Parkin parkkipaikalta pääsee Syväsenvaaran huipulle, jossa on vielä näkötorni! Me käytiin siellä pienellä eväsretkellä.ig_rovaniemi_5

Rovaniemestä ei voi turisteille puhua mainitsematta Joulupukin pajakylää. Ihmeellistä kyllä, olen sielläkin viimeisen kuukauden aikana käynyt ainakin kolme kertaa! Iittalan ja Marimekon myymälät on ihania hypistelypaikkoja, vaikka joutuukin kestämään joulumusiikkia ihan väärään aikaan vuodesta. Kaikkea sitä.ig_rovaniemi_3

Kävelyretket kaupungissa on yllätyksiä täynnä ainakin alikulkusiltojen taiteellisuuden puolesta. Täällä graffititkin ovat astetta coolimpia! Lisäksi kaupungilta voi bongata koko seinän kokoisen taideteoksen. Ei ihan mun tyylinen, mutta psykedeelisyydellään kyllä erottuu aika tylsän näköisissä vanhoissa rakennuksissa jopa edukseen. Hauskaa, että löytyy tällaisiakin, koska mulla tulee katutaiteesta mieleen Akureyri, ja se taas ei ole ollenkaan huono juttu 🙂ig_rovaniemi_4

Lisäksi mie tykkään ihan kamalasti joenrannalla hengailusta. Varsinkin ilta-aikaan sillalta kaupungin valot on tavattoman kaunista katseltavaa. Oon aivan myyty. Odottelen vain kun kevät tulee kunnolla ja lehdet puhkeaa puihin. Sitten mie nautin entistä enemmän! ig_rovaniemi_7

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Lisätiedot ja osallistumisohjeet täältä!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, huhtikuu 7, 2016 at 20:37

  Mua harmittaa, että mun ainoa vierailu Rovaniemellä oli nopea kahvitauko matkalla en-ees-muista-mistä en-ees-muista-minne. Olisikohan ollut joulupukin kylästä johonkin vuokramökkiin… Kaupunki nimittäin näyttää käymisen arvoiselta!

  • Reply Maarit Johanna perjantai, huhtikuu 8, 2016 at 22:15

   Se on kyllä aivan liian vähän! Jos ootte tulossa tänne päin, pidän mielelläni pienen sightseeing-kierroksen teille 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, huhtikuu 7, 2016 at 20:55

  Voi vitsit, mitä kuvia! Joulupukin pajakylään menisin mihin aikaan vuodesta, jos siellä kerran soitetaan joululauluja. Ihanaahan se on, että voi fiilistellä joulua vaikka keskellä kesää 😀 Mahtavaa, että olet noin tykästynyt uuteen asuinkaupunkiisi 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, huhtikuu 8, 2016 at 22:58

   Eiii 😀 Joulun aikaan se on maaginen! Nyt kun ollaan käyty sielä lähinnä shoppailemassa, niin on vain ärsyttänyt liukkaat kelit ja ei niin jouluinen ilmapiiri. Sinne pitää mennä talvella, mutta onneksi kaupungilla on kivaa mihin vuodenaikaan vaan. 🙂
   Joo. Mie rakastan tätä ^^

 • Reply Kthetraveller torstai, huhtikuu 7, 2016 at 21:06

  Ah, Rovaniemi. Kerran olen siellä käynyt ja tykkäsin. Käytiin joulupukin pajakylässä ja jösses kun siellä oli maaginen tunnelma. Lapset oli silloin pieniä joten jännitys oli käsin kosketeltava. Mäkin olin jouluhörhönä ihan täpinöissäni siellä 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, huhtikuu 8, 2016 at 22:57

   Joulun aikaan tämä kyllä puhkeaa kukkaan. Tai siis jouluvaloihin ja loisteeseen 😀 Joulupukin pajakylä on hauska, mutta joulun loppuessa en jaksa yhtään kuunnella joulumusiikkia kaiuttimista ulkona! Tänään huomasin, että keskustan valtava joulukuusi oli vihdoin viety pois. Huhtikuussa! 😀

 • Reply Jenna / With huge passion for life perjantai, huhtikuu 8, 2016 at 08:16

  Mulle Rovaniemi on tarkoittanut kahta lounaspysähdystä ja joulupukin kylää. Ihan tuntematon kaupunki muuten! Sä kyllä tuot tutuksi Rolloa 🙂

  • Reply Maarit Johanna perjantai, huhtikuu 8, 2016 at 22:55

   Ens kerralla pidempi pysähdys! Onneksi kaupunki on niin pieni, että parissa tunnissakin saa paljon irti 🙂

 • Reply Anu perjantai, huhtikuu 8, 2016 at 10:45

  Rovaniemi ja kaikki nuo tutut paikat, ah! <3

 • Reply Inka lauantai, huhtikuu 9, 2016 at 05:46

  Ihana miten tästä postauksesta oikein huokuu sun rakkaus Rovaniemeä kohtaan! Ja ei mikään ihme, sillä kuvien kautta kaupunki näyttää tosi lumoavalta. En malta odottaa meidän toukokuun vierailua ja sitä, että pääsen viimein näkemään sut silloin jo varmasti ei enää niin uudessa kotikaupungissasi. 🙂

 • Reply säppä lauantai, huhtikuu 9, 2016 at 17:46

  Mäkin tykkään Rovaniemestä! Ja salaa haaveilen töistä jonain tonttuna siellä joulupukin maassa, oon niin jouluihminen 😀 Ihan oikeasti haluaisin joskus viettää kokonaisen talven Lapissa, kausitöissä vaikka…

 • Reply Annika | Travellover tiistai, huhtikuu 12, 2016 at 23:10

  Voi mikä innostus kuuluu äänestäsi! En mitenkään näe itseäni yhtä varauksettomassa innostuksen tilassa puhumassa Helsingistä. Aivan mahtavaa, että olet löytänyt henkisen kotisi! Ajatus joulumusiikista huhtikuussa… Argh. En olisi koskaan käynyt Oulua pohjoisempana, jos minulla ei olisi pimeää menneisyyttä kansantanssin Suomen mestarina ala-asteajoilta. Silloin kilpailut toivat lauman turkulaisia junalla Rovaniemelle. Aikaa on kulunut siis jo ihan kotvanen.

  • Reply Maarit Johanna torstai, huhtikuu 14, 2016 at 19:34

   Haha 😀 Kuulostaa niin tutulta toi sinun stoori, oon tainnut kuulla samanlaisen aika monen helsinkiläisen suusta!
   Rollosta on tosiaan tullut mun lempparipaikka, ja en voi sille mitään <3

 • Reply Ansku BCN keskiviikko, huhtikuu 13, 2016 at 22:54

  Rollo, meidän jokakesäinen Suomikohteemme! Täytyy sanoa, että ihan noin innoissani en ole koskaan ollut tästä niin kovin tutusta kaupungista, mutta onhan siellä aina mukava käydä anopin keittopatojen äärellä ja monien ystävien luona. Ensi kesänä taas 🙂

  • Reply Maarit Johanna torstai, huhtikuu 14, 2016 at 19:35

   Ai te käytte täällä noin usein! Ihan mahtis juttu, kaupunki on siis tosiaan teille hyvin tuttu. Toivottavasti törmäillään 🙂

  Leave a Reply