Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Yleinen

Aurinko laskee Atlantille

maanantai, tammikuu 14, 2019

Minä tunnustaudun maisemafiilistelijäksi. Toki tunnelmoin monen muunkin asian parissa, esimerkiksi musiikin, elokuvien, kirjallisuuden tai koskettavien tilanteiden. Mutta maisemat, niissä on sitä jotain. Upea maisema voi olla kaupunkia, kylää tai luontoa. Se voi olla aavikkoa, vuoristoa, merta tai niittyä. Se voi olla talvinen, kesäinen, tyyni tai myrskyinen.

Teneriffan Santiago del Teiden kunnassa sijaistevat toisiinsa kiinni kasvaneet Puerto de Santiago ja Los Gigantes olivat lomanviettomaisemiamme tämän vuoden ensimmäisellä viikolla. Olimme olleet siellä aiemminkin ja oikeastaan juuri nämä upeat vuoristoiset maisemat olivat pääsyy siihen, miksi halusin sinne uudestaan. Los Gigantesin ympäristön maisemiin lyövät leimansa merestä 500 – 800 metriin nousevat kalliot, Acantilados de Los Gigantes, joiden perusteella paikka on nimetty.  Paikallisasutuksen keskus on viereinen Puerto Santiago, joka on vanha sympaattinen kalastajakylä. Sen symboli on vanha sini-puna-valkoinen kalastusvene, joita näkee siellä täällä koristamassa maisemaa.

Ja koska kylä sijaitsee saaren länsirannikolla, on se myös tunnettu upeasta auringonlaskustaan.  Reissun aikana koimme useammankin upean auringonlaskun, jotka sain omasta mielestäni aika hyvin ikuistettua alla oleviin kuviinkin. Jos siis kaipaat lomaltasi kuntoilua (koska mäkinen maasto), rauhaa ja upeaita maisemia, suosittelen lämpimästi Los Gigantesia.

 

Näkymä laavakivikkoiselta rannalta lahdenpoukaman yli Acantilados de Los Giganteseille.

Alueen miellyttävimpiä paikkoja on tämä Piscina Natural, luonnon uima-allas. Vähäiset veden virtaukset tekevät uimavedestä miellyttävän lämmintä jopa viileimpinä vuodenaikoina. Itse asiassa tuolla oli lämpimämpää uida kuin hotellimme uima-altaassa.

Piscina Natural ylempää kuvattuna. Alla Puerto Santiagon kylänäkymiä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply