Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Nostalgia-reissu / Yöpyminen Vanha Koulu Hostellissa, Monola, LPR

Toiseksi majapaikaksi nostalgia-reissullamme valikoitui Vanha Koulu. Sen myötä tutustumisalueeksi arpoutui Lappeenrannan seutu.  Mielikuvani siitä, että käytöstä poistetun kansakoulun luokkahuoneista olisi tehty huoneita turisteille, sai väistyä. Kyseessä on toimintansa lopettaneen maatalousoppilaitoksen internaattitilat.

Vanha Koulu, hostelli, Monola, Suomi

Tästä maatalousoppilaitoksen oppilaat menivät aikoinaan huoneisiinsa. Vanha Koulu Hostelli, Monola, Suomi

Rajan pinnassa ollaan, ja venäjäläinen vastaanottovirkailija oli tässäkin majapaikassa. Varmaan myös muu henkilökunta oli venäläisiä. Verkkosivujen suomenkielinen teksti hassuine ilmaisuineen viittaa sekin vahvasti hostellin venäläisomistukseen.  Sivuilla on  maininta baarista ja jonkinlaisista pikaruokamahdollisuuksista. Jos ne olivatkin jossain rakennuksessa, emme huomanneet, vaan söimme pitsaa keittiössämme. Siellä oli hyvä varustus ruoan laittoon. Toisena päivänä söimme Lappeenrannassa, joka on lähin kaupunki, himpun alle 20 kilometrin päässä.

Haminan leirintäalueen mökkikokemuksen jälkeen tuntui kuin olisi tullut hieman lähemmäksi sivistystä. Hostellissa oli lakanat ja saniteettitilat sisällä, vaikkakin jaetut. Jos olisi viidestä tähdestä tähän pöllähtänyt, niin varmaan olisi vähemmän luksukselta tuntunut.

Onhan nämä edulliset paikat vähän kolkkoja, ja kolisevia ovia riittää.  Toisaalta kolinaa on kyllä kuunneltu yön tunteina myös kartanohotelleissa. Näytti kuitenkin majoittujia olevan, lauantaina Vanha Koulu oli jopa täyteen varattu. Varmaan siksi, kun kansalliset kärkiajajat (puhuvat kärkimiehistä, höh) ottivat mittaa toisistaan Willimiesajoissa  Vaikka nimi muuta antaa ymmärtää, ajoissa on myös willien naisten sarja.

No tulihan taas maattua halvalla. 80 egee kaksi yötä. Ihan kelpo vaihtoehto, jos käyttää nukkumiseen.

Vanha Koulu, hostelli, Monola, Suomi

Houkutteleva riippukeinu koulun pihalla. Vanha Koulu hostelli, Monola, Suomi

 

Vanha Koulu, hostelli, Monola, Suomi

Illallispitsaa nauttiessamme ikkunasta tarkkailimme mitä tuleman pitää. Pilvet kerääntyivät seuraavaa päivää varten. Silloin aioimme parinkymmnen kilometrin päähän Lappeenrantaan.  Hyvä muistutus, sateensuoja mukaan. Vanha Koulu hostelli, Monola, Suomi

Uimarantaan tie vie halki metsämaisemien, Monola

Uimarantaan on vajaan kahden kilometrin matka. Autolla sinne hurautimme, välillä pohja maastoa raapien.

Monola, Suomi

Tämä tie johtaa uimarantaan. Monola, Suomi

 

Monola, Suomi

Maitohorsmia lisäväriä antamassa vihreän seasssa. Monola, Suomi

 

Monola, Suomi

Uimalaituri vaatisi  tukea. Monola, Suomi

 

Monola, Suomi

Tällä välineellä varmaan liikutaan vesillä. Ehkä kalastetaan. Monola, Suomi

 

 

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply