Matkailuvuoden 2016 alussa on selvästi nähtävissä erilaisia trendejä. Tjäreborg listasi matkailutrendeistä viisi erottuvinta. 2016-06-13T11:51:33+03:00
WPDEV!!
Kuva: Tjäreborg
Tjäreborg

Vuoden 2016 viisi matkailutrendiä

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Matkailuvuoden 2016 alussa on selvästi nähtävissä erilaisia trendejä. Tjäreborg listasi matkailutrendeistä viisi erottuvinta.

ILMOITUS

Yhä useampi valitsee hotellin elämäntilanteensa mukaan

Erilaiset asiakasryhmät ja elämäntilanteet huomioivat hotellit ovat tulleet jäädäkseen. Moni perhe valitsee lapsiystävälliset Sunwing Family Resorts -hotellit. Ilman lapsia matkustavat valitsevat mielellään aikuisille suunnitellun Sunprime-hotellin, joissa on huomioitu laatuaikaa viettävät aikuiset.

Ensimmäisiä konseptihotelleja matkailualalla olivat niin sanotut perhehotellit, joita on ollut tarjolla jo 1970-luvulta lähtien. Perheille suunnattujen hotellien tarjoamat aktiviteetit ovat lisääntyneet ja monipuolistuneet hurjasti viime vuosina.

Aikuisille suunnitellut hotellit ovat verrattain uusi ilmiö. Tjäreborg avasi ensimmäisen aikuisille tarkoitetun Sunprime-hotellinsa vuonna 2007 Gran Canarialle. Sunprime-hotellit otettiin innolla vastaan ja nyt Tjäreborgilla on jo 14 Sunprime-hotellia suosituissa lomakohteissa. Muita erilaisia kohderyhmiä huomioivia hotelleja Tjäreborgilla ovat SENTIDO-, smartline– ja SunConnect -hotellit.

Tjäreborg
Rodoksen Sunprime Miramare Beach -hotelli on alun perin Onassiksen rakennuttama.

Asiakkaiden erilaiset kokemusmaailmat, elämäntapa ja vaatimustason nousu vaikuttavat myös uusien hotellikonseptien kehitykseen. Aivan uutena tulokkaana ovat lifestyle-tyyliset hotellit kuten Casa Cook. Ensimmäinen Casa Cook -hotelli avataan toukokuussa Rodoksella.

Casa Cook on suunnattu urbaanille lomailijalle, joka asettaa korkeat vaatimukset mukavuudelle ja hyvälle designille. Casa Cook -hotellissa on rento tunnelma ja hotellissa panostetaan terveelliseen elämäntapaan niin treeniohjelmassa kuin ruokalistassakin. Casa Cookin kaikkien huoneistojen terassilta on suora käynti uima-altaalle. Casa Cook -hotelleja tulee myöhemmin vielä lisää Tjäreborgin ohjelmistoon. 


Tjäreborg
Casa Cook -lifestyle-hotellissa nautitaan rennosta oleskelusta.

Gran Canaria ja Kreikka ovat säilyttäneet suosionsa


Suomalaiset matkustavat talvella mieluiten Gran Canarialle ja kesällä Kreikkaan. Molemmat näistä kohteista ovat olleet Tjäreborgin ohjelmistossa 1970-luvulta lähtien. Kreikan suurimmat ja suosituimmat lomakohteet ovat Kreeta ja Rodos, jotka ovat olleet suomalaisten suosituimpia kesälomakohteita vuosikymmenien ajan.

Kohteet eivät ole kuitenkaan pysyneet muuttumattomina, vaan niiden lumo perustuu pitkälti siihen, että ne ovat onnistuneet uudistumaan ja houkuttelemaan näin myös uusia lomailijoita.

Tjäreborg
Rethymnon Kreetalla tarjoaa sekä rantalomaa että kaupunkitunnelmaa.

Lomalla halutaan treenata ja saada uusia kokemuksia

Kun puhutaan lomakohteen valinnasta, kysytään nykyään yhä useammin ”mitä haluat tehdä lomallasi?” sen sijaan, että kysyttäisiin ”minne haluaisit matkustaa?”. Lomalla halutaan kokea jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, eikä pelkkä oleskelu lomakohteessa enää riitä.

Matkalta halutaan palata kotiin jonkin uniikin kertomuksen tai kokemuksen kanssa. Kokemus jaetaan mielellään muiden kanssa, riippumatta siitä, onko lomakohteena jokin perinteinen rantalomakohde tai eksoottinen ja harvinaisempi lomakohde.

Lomalla halutaan tutustua alkuperäiseen paikalliseen elämään ja ruokaan sekä kulttuuriin. Samanaikaisesti halutaan fyysisiä aktiviteetteja. Hotellien tarjoamat treenitunnit ovat hyvin kysyttyjä, ja lisäksi moni haluaa treenata luonnossa ja tutustua lomakohteeseen luonnon kautta. Kaikki missä ollaan tekemisissä paikallisten kanssa, koetaan kiinnostavana.

Tjäreborg
Sunwing- ja Sunprime-hotellien ohjatut treenitunnit ovat lomailijoiden suuressa suosiossa.

Risteilyt kiinnostavat suomalaisia entistä enemmän


Jo viime vuoden puolella alkanut risteilytrendi on vahvistunut, kun katsoo talven, kevään ja kesän varaustilannetta. Tämän talven uutuusristeilylle, joka lähtee Dubaista, on myyty ennätysmäärä paikkoja.

Läntisellä Karibialla risteillään eniten talvella ja kysytyimmät risteilyt lähtevät Miamista ja Fort Lauderdalesta.  Kesäksi myydään eniten Barcelonasta lähteviä risteilyjä, joilla viikon aikana pysähdytään muun muassa Palma de Mallorcalla ja Italiassa. Maailman suurin upouusi risteilyalus Harmony of the Seas aloittaa kesällä risteilyt Välimerellä.

Tjäreborg
Suomessa rakennettu Allure of the Seas risteilee Karibialla.

Omalta terassilta halutaan pulahtaa suoraan uima-altaaseen


Yhä useampi hotelli tarjoaa nykyään niin kutsutun Swim Out -mahdollisuuden, joka tarkoittaa sitä, että omasta huoneistosta on suora käynti uima-altaalle tai jopa oma uima-allas. Tjäreborgin tarjonnassa on yli 60 hotellia, joissa on huoneita omalla altaalla tai käynnillä suoraan altaaseen.

Uutta on se, että nykyään ei tarvitse asua luksushotellissa saadakseen oman uima-altaan tai suoran käynnin altaalle. Melkein kaikissa Tjäreborgin omissa Sunwing- ja Sunprime-hotelleissa on tällaisia huoneistoja ja esimerkiksi Casa Cook lifestyle-hotellin kaikista huoneistoista on suora käynti uima-altaalle.

Tjäreborg
Kreetan Makrigialoksessa sijaitsee tasokas Ocean Beach Club -perhehotelli.

Lähde ja kuvat: Tjäreborg

ILMOITUS

Päivitetty: 13.6.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia