Suunnitteletko Espanjan-matkaa koko perheelle, lemmikki mukaan luettuna? Hoida ennakkovalmistelut huolellisesti ja vietä huoleton matka.2015-11-09T17:07:28+03:00
WPDEV!!
Kuva: Flickr / Spenser
Koira lomalla

Matkustatko lemmikin kanssa Espanjaan? Tässä toimintaohjeet!

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Suunnitteletko Espanjan-matkaa koko perheelle, lemmikki mukaan luettuna? Hoida ennakkovalmistelut huolellisesti ja vietä huoleton loma.

Koiran tai kissan kanssa Espanjaan: muista passi ja rokotukset

Lemmikin kanssa matkustaminen Espanjaan myös lyhyelle lomamatkalle onnistuu helposti, kunhan ennakkovalmistelut tekee huolella ja lemmikille hankkii asianmukaiset rokotukset sekä passin. Myös lentoyhtiön vaatimuksiin tulee tutustua hyvissä ajoin ennen matkaa.

Espanjaan matkustavilla koirilla ja kissoilla tulee olla lain mukaan mikrosiru sekä oma passi. Lisäksi lemmikeiltä vaaditaan voimassa oleva rabies-rokote, joka tulee antaa viimeistään 21 päivää ennen matkaa. Espanjassa pitkiä aikoja oleskelevat lemmikit tulee madottaa sekä rokottaa rabiesta vastaan kerran vuodessa tai useammin.

Välimeren alueen koirilla esiintyy sydänmato-loiseläin, joka leviää hyttysten välityksellä ja on estettävissä hyönteisiä karkottavien niskatippojen tai rokotuksen avulla. Sydänmatoa esiintyy erityisesti Kanariansaarilla, Lounais-Espanjassa Cádizin seudulla ja Valencian maakunnan eteläisissä osissa. Aurinkorannikolla sydänmato on melko harvinainen. Riskialueella matkailevien on syytä rokottaa lemmikki ennen matkaa.

Hihna ja panta ovat Espanjassa liikkuessa tarpeen

Espanjassa ei ole sallittua pitää koiria vapaana, joten koiran on oltava hihnassa ulkoillessa. Kuten Suomessa, myös Espanjassa koiranomistajan on lain mukaan kerättävä koiran jätökset, mutta käytännössä paikalliset eivät aina noudata ohjeistusta.

Kissan kanssa Espanjaan matkustavan kannattaa huomioida maan tapa, sillä kissa ei ole Espanjassa tavanomainen lemmikki, ja kissat ovat pääasiassa kulkukissoja. Siitä syystä omalla lemmikkikissalla kannattaakin pitää kaulapantaa merkkinä siitä, ettei kyseessä ole koditon katukissa.

>> Lue myös: Lomailetko lemmikkisi kanssa? Tässä tärkeät vinkit!

Lähde: Espanja.com
Kuva: Flickr / Spenser

Päivitetty: 9.11.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia