WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Kansainvälinen kodinvaihto

Majoitu maailmalla ilmaiseksi – kansainvälinen kodinvaihto on helppoa ja turvallista

array(5) { [0]=> array(1) { [0]=> string(624) "Kansainvälinen kodinvaihto" } [1]=> array(1) { [0]=> string(81) "https://www.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2009/01/kreikka-mykonos-talot-ss.jpg" } [2]=> array(1) { [0]=> string(4) "1220" } [3]=> array(1) { [0]=> string(3) "800" } [4]=> array(1) { [0]=> string(6) "724939" } }

Olisitko valmis vaihtamaan kotia tuntemattoman kanssa matkasi ajaksi? Kansainvälinen kodinvaihto sopii niin pariskunnille, perheille kuin kaveriporukoillekin.

Mitä kodinvaihto tarkoittaa?

Kansainvälinen kodinvaihto on helppo tapa päästä keskelle uutta kulttuuria ja paikallista elämää. Elämysten lisäksi kodinvaihdosta tekee verrattoman sen hintalappu, sillä kodinvaihto on täysin ilmaista. Vaihtajien tarvitsee vain luovuttaa oma kotinsa vastineeksi muiden käyttöön.

Kodinvaihdon perusidea on yksinkertainen: kaksi matkailijaa eri puolilta maata tai maailmaa vaihtavat koteja loman ajaksi.

Suomalaisen tunturimökin voi vaihtaa esimerkiksi malibulaiseksi huvilaksi tai pieneksi berliiniläiseksi kaupunkiasunnoksi. Kun suomalainen nauttii Malibun auringosta tai Berliinin ihmisvilinästä, malibulainen tai berliiniläinen kodinvaihtaja voi tutustua Suomen kauniiseen Lappiin.

Kodinvaihdossa voi tarjota vaihtoon joko kaupunkiasunnon tai vaikka kesämökin, kun sitä ei itse tarvitse. Tyypillinen asunnonvaihtaja on hyvin toimeentuleva ja kielitaitoinen perhe tai pariskunta, joka omistaa oman asuntonsa ja pitää omatoimisesta matkailusta.

Koska kodinvaihto ei maksa mitään, itse lomailuun jää enemmän rahaa ja lomailla voi pidempäänkin. Keskimääräinen vaihtoaika on kahdesta viikosta kuukauteen. Kodinvaihtoon sisältyvät hyvin usein myös autot, ja joskus jopa lemmikit.

Rento loma edullisesti

Kodinvaihdolla on lomalaisen kannalta monia etuja. Kodinvaihtajalle kertyy paljon kustannussäästöjä, kun lomalla ei tarvitse maksaa hotellista, autonvuokrauksesta ja ravintoloista. Kodit ovat myös tilavampia ja vapaampia kuin hotellihuoneet. Kodinvaihtaja kokee maan paikallisen asukkaan näkökulmasta, ja asukkailta sekä naapureilta voi kysellä vinkkejä parhaista kahviloista, kaupoista tai tapahtumista.

Kuva: ShutterstockKansainvälinen kodinvaihto
Kodinvaihdon avulla voi päästä majoittumaan vaikkapa perikreikkalaiseen maisemaan täysin ilmaiseksi.

Monesta voi kuitenkin tuntua epämiellyttävältä ja jopa epäilyttävältä päästää vieras ihminen omaan kotiin asumaan moneksi viikoksi. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että molemmat ovat kodinvaihdossa samassa tilanteessa. Vaihtokumppaniin on hyvä tutustua puhelimitse tai sähköpostitse ennen vaihtoa keskinäisen luottamuksen rakentamiseksi, ja aikaisemmilta vaihtokumppaneilta tai naapureilta voi myös pyytää suosituksia.

Kodinvaihto perustuu luottamukseen ja kultaisena sääntönä voidaankin pitää, että tee muille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän. Pulmatilanteita voi syntyä esimerkiksi kodinvaihtajien erilaisista siisteyskäsityksistä, mutta suuriin ongelmiin törmätään harvoin. Omaisuusvahinkoja tietenkin toisinaan sattuu, kuten vahingoilla on tapana, mutta esimerkiksi varkaustapaukset ovat erittäin harvinaisia.

Luotettavat palvelut takaavat turvallisuuden

Kodinvaihdon ensimmäinen askel on rekisteröityminen asunnonvaihtosivuille. Jotkin sivustot keräävät jäsenmaksuja, joten pieni liittymismaksu tulee maksaa jo ennen palvelun käyttöä. Useimmilla palveluilla on vuotuinen jäsenmaksu, joka vaihtelee palvelusta riippuen mutta on noin 50–200 euroa.

Sivustolle laaditaan paikkaansa pitävä kuvaus omasta asunnosta valokuvineen. Jäsenet voivat selailla erilaisia koteja ja ottaa yhteyttä toisiinsa mielenkiintoisen kohteen löydyttyä. Vaihdoissa pyritään tasapuolisuuteen: vaihdettavat asunnot ovat suunnilleen samankokoisia ja -tasoisia.

Sopimus vaihdosta tehdään kirjallisena. Ennen lähtöä oma koti kannattaa siivota hyvin ja perusteellisesti, sekä viedä ylimääräiset tavarat muualle varastoon. Tuleville lomalaisille kannattaa jättää kirjalliset ohjeet kaikkeen mahdollisesti tarpeelliseen liikenneyhteyksistä ja kauppojen sijainneista aina stereoiden käyttämiseen. Omasta vakuutusyhtiöstä kannattaa varmistaa, että kodinvaihtoon liittyvät vakuutusasiat ovat kunnossa.

Kodinvaihtoa tarjoavat esimerkiksi Home for swap, Home Exhange ja Homelink.

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 12.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (63 votes, average: 3,92 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

13 kommenttia

Jos teillä jää käyttämättä Thaimaan matka kesällä 2018 niin voin ostaa sen edullisesti kahdelle aikuiselle . Lentojen kanssa / ilman .

Hei
Olisi hyvä,että sivuillanne ei mainostettaisi elefanttiratsastusta. Elefantti, isosta koostaan huolimatta, ei ole tarkoitettu ratsastukseen.
Muutenkin eläinten käyttö turismissa on turhaa.

Elefanttisafarit eivät ole eettinen valinta!! Tämmöstä suomalaisille mainostetaan!

Me olemme käyttäneet saman oppaan palveluja jo
useammilla Thaimaan matkoilla. Hän on järjestänyt meille
taksimatkoja, retkiä saarille ja Khao Sokin luonnonpuistoon.
Retket puolta halvemmalla kuin matkatoimistot.Suosittelemme tätä
luotettavaa, englantia taitavaa opasta.
Yhteystiedot: Rainy mobile: +66843073993 tai +66887541237
email: [email protected]
Jos haluat keskustella aiheesta niin osoitteeni on : [email protected]
Kale

Phuketin suunnassa kata ja karon lapsiperheille rauhallisempia kuin patong ja rannat ihan ok. Sukellukselle tosiaan lähdetään muualle ja suosittelen sillä paikkoja siihen kyllä löytyy ja niissä nähtävää, muu perhe voi hyvin viettää rantapäivää tai snorklailla samalla kun joku perheestä sukeltaa. Raya Diversilla esim. kivoja päiväretkiä jossa kaikki voi nauttia päivästä omalla tavallaan. Hinnat suomea halvemmat joten kohtuu budjetilla pärjää hyvin.

No suosittelen sukeltajille, perheille, ja shoppaajille, KOH samuita, tai laguna beachia. molemmissa kirkas vesi matalat rannat ja turvallliset hiekat, ei liikkaa porukkaa ollut ainekaan lagunalla, samuilla hiukan enemmän. Shoppaajille taas samui on hiukan hyvempi. Itse olen molemmissa käynyt Aurinkomatkojen kautta vuonna 2007, ja 2009.
Mutta Hua-hin ja Cha-amin rannat, ja vedet ovat erittäin sameita, ja siellä on paikoittain paljonkin meduusoja, vaikeammin huoamata.
Mutta kyllä kaikkein paras matka kokemus löytyi Malediiveiltä vuonna 2010 toukokuussa. Siellä on rantaa, hiekkaa, rantaa, hiekkaa, ja vettä !

Sukellus tapahtuu aina jossain muualla kuin Phuketin rannoilla. Eli jos mies meinaa oikeasti käydä sukellusretkillä niin ei ole väliä millä rannalla olette. Sukeltamaan lähdetään sitten veneellä.

Jos taas meinaa snorklata suoraan rannalta niin siihen Phuket ei ole paras vaihtoehto. Sen sijaan Phuketin lähisaarilta (joille tehdään myös päiväretkiä) löytyy huikeita snorklaus paikkoja. Esim. Phi Phi saarien ympäristö ja Racha Yai.

Racha Yai on parempi lapsiperheelle. Phi Phillä nuorta bileväkeä enemmän. Itse oltiin perheen kanssa Rachalla ja oli todella onnistunut loma. Hotelleja on 4 joista suosittelen lapsiperheelle joka Ban Rayaa tai The Racha. Ban Raya on edullisempi ja oikein viihtyisä. Rachalla on loistavat mahdollisuudet snorklata suoraan rannasta ja siellä on myös suomalainen Raya Divers sukellusfirma jos haluaa sukeltaa. Myös sukelluksille voi lähteä suoraan rannasta eli aikaa säästyy verrattuna Phuketiin.

Mutta ostoksia Rachalla ei voi tehdä… Se on todella hiljainen paikka. Ja rantakaupustelijoita ei ole ollenkaan. Eikä autoja.

Sinne kuitenkin mennään Phuketin kautta, jossa voi tehdä ostoksia helposti. Esim. me olimme loman lopussa pari päivää Phuketissa shoppailemassa.

Jos ehdottomasti haluaa pysyä Phuketissa niin Kata Noi eli pienempi Kata ranta voisi olla hyvä vaihtoehto. Rauhallinen paikka, ostokset lähellä ja ranta sopii snorklaukseen jos ei ole aallokkoista.

Osaako kukaan neuvoa meille paikkaa, jossa kirkkaat vedet (mies haluaa sukeltaa) Lapsia 2 (ranta turvallinen) Kivat shoppailumahdollisuudet (Minä tykkään)

ei enää Patongille… liikaa turisteja, liikaa skoottereita, liikaa tuk tukeja, liikaa kauppiaita, hotellissa liikaa portaita, liikaa maksullisia naisia, kallis paikka. Ruoka oli hyvää ja aurinko paistoi :)

Noh, jos ihan rauhallisesta paikasta pitää niin ei sitten Patongille. Tosin kun skootterin vuokraa niin on vallankin vapaa kulkemaan mihin osaan saarta vain.
Tuota en oikein ymmärrä, miten maksulliset naiset voivat naista häiritä sillä meitä miehiähän he ennemminkin tavoittelevat. Koko jutun jujukin on monella miehellä juuri siinä, että noita siroja ja kuvankauniita nuoria naisia on niin paljon.

itse olin pattayalla kuukauden….. enka nahnyt yhtaan suomalaista! phuketin ja krabin voisi nimeta suomalaisten kanariaksi!:)

Phuket on suomalaisten kanaria (tai ehkä Pattaya vielä enemmän) mutta onhan siellä hauskaa, ei voi kieltää!

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *