Viroon matkustavalla suomalaisella tulee olla aina mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, vaikka sitä ei edes kysyttäisi.2018-10-02T08:25:49+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Tallinna, Viro

Älä tee tätä passimokaa Viron-matkalla – rangaistuksena jopa usean sadan euron sakot

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Viroon matkustavalla suomalaisella tulee olla aina mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, vaikka sitä ei edes kysyttäisi.

Suuret päiväsakot harmittomalta tuntuvasta asiasta

Viro on monille suomalaismatkailijoille hyvin tuttu kohde, eikä vierailu maan pääkaupungissa Tallinnassa tunnu kaikkien mielestä edes ulkomaanmatkalta. Siitä huolimatta matkaa varten kannattaa pakata mukaan passi tai virallinen henkilökortti: ilman virallista asiakirjaa Viroon matkustava suomalainen syyllistyy valtionrajarikkomukseen, josta voi koitua jopa satojen eurojen sakot.

Matkustusasiakirjaa ei aina vaadita esimerkiksi laivaterminaaleissa, ja Virossa onkin mahdollista vierailla ilman, että kukaan pyytää passia tai henkilökorttia nähtäväksi. Siitä huolimatta asiakirja on kuitenkin pakollinen Virossa vierailevalle suomalaismatkailijalle.

Hyväksyttäviksi asiakirjoiksi lasketaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Esimerkiksi ajokortti tai väliaikainen henkilökortti ei kelpaa.

– Tässä asiassa on kirjoitettu sakkoja, ja Viroon matkustaessa henkilöllä tulee olla mukana passi tai muu hyväksytty matkustusasiakirja. Ilman sitä matkustaminen voidaan katsoa rangaistavaksi Suomessa ja mahdollisesti myös Virossa, sanoo Jari Nyström Rajavartiolaitokselta.

Ilman passia Viroon matkustava syyllistyy lievään valtionrajarikokseen, mistä normaali päiväsakkomäärä on 15 ja liukuma 8–25.

>> Lue myös: Loppu jonottamiselle – näin säästät aikaa Tallinnan-risteilyn lähtöselvityksessä

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 2.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 4,13 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

17 kommenttia

Mitä tämä tarkoittaa: ”Viroon matkustavalla suomalaisella tulee olla aina mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, vaikka sitä ei edes kysyttäisi.”? Miten sen etukäteen voi tietää kysytäänkö sitä? Aika absurdi virke.

Vaan samasta asiasta ei saa Suomessa ku turvapaikan.. eivät varmasti kirjota Virilaisille sakkoja.

Niin, otsikon mukaan passitta matkaaminen sakotettavaa. Olisiko oikeammin ” ilman asianmukaista matkustusasiakirjaa”. Monessa muussakin paikassa tätä passin tärkeyttä korostetaan, vaikkei ole pakollinen. Pariinkymmeneen vuoteen en ole tarvinnut passia matkaillessa ja en passia meinaa hankkia.

Jaha, junttikuoro taas äänessä. Itellä kun menee huonosti, niin sehän on maahanmuuttajien syy. Ei missään nimessä oma.

Euuhun liittyessä hehkutettiin että Euroopassa ei jäsenvaltiosta toiseen matkatessa tarvita passia,vaan kuikäi ?.

Passin tarve ei liity suoraan EU:n vaan siihen onko valtio mukana Schengen-sopimuksessa. Esim Irlanti on EU:ssa mutta passi tarvitaan, Sveitsi ei ole EU-maa mutta virallinen henkilökortti riittää. Matkustipa minne vain, vaikka Viroon, niin henkilöllisyys pitää pystyä tarvittaessa todistamaan. Ajokortti ei siihen riitä.

Jos Suomen päässä sakot tuosta asiasta saa, niin asiasta voi valittaa Helsinkin kihlakunnan syyttäjälle. Perusteluksi riittää, että kotiin palaava suomalainen ei tarvitse rajalla passia. Tämä siis pätee Suomen päässä, Viron päässä asia toki voi olla eri.

Kyllä vain ajokortti kelpasi ainakin Tallinkille, kun toisen firman lippuni varastettiin ja jouduin ostamaan uuden.

Menin itse tietoisesti Viroon vanhentuneella passilla. Laivaan lippuja haettaessa virkailija katsoi passin, mutta päästi silti laivaan sisään. Toisessa päässä tulli otti terminaalissa kiinni, kirjoitti varoituksen ja päästi maihin.
Tarinan opetus: Jos passisi on vanhentunut, ota se silti mukaan!

Tässä taas todiste siitä että suomi on kehitysmaa kun passia kysytään rajalla

Koskee siis niitä joilla on rahaa ja osoite Suomessa. Ei niitä joilla passi on ”kadonnut” Välimereen, ovat rahattomia ”turisteja” tai osoite on jossain romanialaisessa kylässä.

Aivan juuri näin! Rikastuttaja herrasmiehet matkailevat turvapaikkapäätöstä odottaessa pitkin Eurooppaa ilman papereita ja jos sattuvat jäämään kiinni saavat ilmaisen paluulipun lähtöpisteeseen ja sormenhelistelyn että noin ei saa tehdä!

Mutta Suomessa voi välttyä sakoilta em. asiassa jos naama on tarpeeksi ulkomaalaisen näköinen ja sanoo rajalla sanan asylum!

Täällä Virossa asylumin mongertaminen ei auta mitään. Onneksi.

Valtionrajarikoksen rangaistavuus edellyttää tahallisuutta, joten passin tai muun matkustusasikirjan unohtamisesta ei rangaista ketään.

Teon tahallisuudesta päättävät muuten paikalliset viranomaiset, eikä matkustaja itse tai hänen lähtömaan viranomaiset. Jos siellä valtio on saamassa turistin sakottamisesta rahaa kassaan, niin ei ole vaikea arvata miten käy.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *