Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Helsinki Ravintola Vinkki Yleinen

Helsingin parhaat ravintolat vuonna 2018

sunnuntai, tammikuu 27, 2019
Jos vaan voisin, söisin viikottain ulkona. Onko mitään parempaa tapaa irroittautua arjen kiireistä kun istahtaa ravintolan pöytään, ottaa lasi viiniä ja syödä menu, jossa tarkoin valikoidut annokset floppaavat tuskin koskaan? Helsinki on hyviä ravintoloita pullollaan, ja viiden suosikin valitseminen oli yllättävän hankalaa. Tässä tulisi parhaat ravintolakokemukset vuonna 2018:

1. Kolmon3n

Kolmon3n on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellisesti onnistunut ravintola. Simppeli sisustus, lämmin ilmapiiri ja ihan sairaan hyvät ruuat tekevät ravintolasta yhden kaikkien aikojen suosikeistani. Lähiruokaan sidottu menu on joka kerralla ollut sopivan yllätyksellinen, muttei kuitenkaan täynnä liikaa kikkailua. Olen aina ottanut neljän ruokalajin menun, joka sisältää kaksi alkuruokaa, pääruoan sekä jälkiruoan keittiömestarin valintojen mukaan. Hintaa sillä on 46 €. Jos haluaa mennä pitkän kaavan kautta, on tarjolla myös kuuden ruokalajin maistelumenu, joka kustantaa 60 €.

Ravintola Kolmon3n tarjoaa korkealaatuista ja modernia pohjoismaista ruokaa, kotimaisia herkkuja unohtamatta. Ruoanlaiton perustana toimii tuoreet raaka-aineet ja puhtaat maut sekä rakkaus tekemäämme kohtaan. Pyrimme ylläpitämään aitoa helsinkiläisyyttä paikallisin lähituottein ja tekemällä yhteistyötä pientuottajien kanssa. Eläväiseen saliimme mahtuu 30 ruokailijaa ja tiskin takana voit myös nähdä molemmat omistajamme ahertamassa muun henkilökunnan kanssa. Lounasaikaan tarjoilemme alusta alkaen itse valmistettuja lounasvaihtoehtoja ja iltaisin herkutellaan á la carte-listan kauden makujen parissa.

Osoite: Kolmas Linja 11, 00530, Helsinki
Auki: lounas ma – pe 11.00 – 15.30, illallinen ma – pe 16.30 – 23.00, la 15.00 – 23.00

2. Andrea

Hotelli St. Georgen alakerrasta löytyvä ravintola Andrea on freesi poikkeus hotelliravintoloihin. Jostain syystä Suomessa harvoin panostetaan tarpeeksi hotellien yhteydessä toimiviin ravintoloihin, mikä jättää asiakaskunnan pieneksi, lähinnä hotellin kiireisistä businessmatkailijoista koostuvaksi porukaksi. Andrea on toista maata: jaettaviksi tarkoitetuista annoksista koostuva menu on raikas yhdistelmä turkkilaisia ja pohjoismaalaisia makuja. Itse kuulun siihen sakkiin, joka napsii ruokaa aina naapurin lautaselta saaden maisteltua mahdollisimman kattavasti, joten jaettaville annoksille tulee aina iso peukku! Chefs menu kustantaa 52 euroa naama ja se sisältää leipää, erilaisia mezzejä, piden, pääruoan sekä jälkiruoan jaettavaksi koko pöytäseurueelle.

Anatolialaisia makuja, pohjoismaisia raaka-aineita, jaettavia annoksia ja herkkuja, sormiruokaa, hitaasti kypsytettyä lihaa, tuoreita vihanneksia sekä mausteisia flat bread -leipiä taivaallisilla täytteillä. Sumak, piparjuuri, tahini, mäti, munakoiso, mustikka, granaattiomena, savustettu lohi ja lahmacun. Jännittävät makuyhdistelmät, jotka palkittu suomalais-turkkilainen kokki Mehmet Gürs tuo Helsinkiin. Fun dining rather than fine dining!

Osoite: Lönnrotinkatu 4, 00120 Helsinki
Auki: Lounas ma-pe 11.30–14.00, illallinen ma-pe 17.00-23.00; la 17–24 & su 17–22

3. Spis

Spis on sympaattinen, pieni ravintola Kaartinkaupungissa. Ravintolan pieni koko mahdollistaa henkilökohtaisen ja huomaavaisen palvelun. Ravintolassa vallitsee todella rento ilmapiiri, ja vaikka se valittiin vuonna 2015 Vuoden ravintolaksi, turhasta hienostelusta ei ole tietoakaan. Syödä voi joko pitkän (6 annosta, 70 €) tai lyhyen (4 annosta, 50 €) kaavan kautta. Me menimme lyhyellä ja setistä parhaiten mieleen jäi jälkkäri, joka oli koko vuoden 2018 paras. Tuo kuvassakin näkyvä valkosuklaatyrnisorbettiunelma oli täydellistä!

Ravintola Spis on 18-paikkainen pohjoismainen ruokaravintola. Valmistamme ruokaa, jossa käytämme mahdollisimman paljon puhtaita, pohjoismaisia raaka-aineita. Illallisen pääosassa ovat kasvikset, mutta menusta löytyy myös kala- ja liha-annos. Kasvismenu on myös tarjolla päivittäin. Viinilistamme rakentuu artesaaniviineistä ja oluen ystäville tarjolla on myös pohjoismaisia oluita.”

Osoite: Kasarmikatu 26, 00130 Helsinki
Auki: ti-to 18.00-24.00, pe-la 17.30-24.00

4. Toca

Suomalaista ja italialaista keittiötä yhdistelevä Toca on varma valinta niin romanttiselle illalliselle kuin hauskaan iltaan kavereiden kanssa. Kaikista listan ravintoloista Tocassa on ylivoimaisesti paras palvelu, en ole itse asiassa missään Helsingin ravintolassa saanut niin hyvää palvelua kuin Tocassa. Ravintolassa on tarjolla kolmen (45€) ja viiden (65 €) ruokalajin yllätysmenu. Otimme viiden ruokalajin menun, ja kaikki annokset olivat herkullisia. Parhaiten mieleen jäi friteerattu risotto (voi kyllä!) ja marenkijälkkäri.

Italialais-suomalainen ravintola Toca tekee maittavaa ruokaa ja tarjoilee mukavia juomia rennolla otteella. Ravintola avattiin toukokuussa 2013 Unioninkadulla. Tocassa tarjoillaan illallista tiistaista lauantaihin. Tocan makumaailma ei koe rajoja, tule maistamaan ja löytämään omat suosikkisi!

Osoite: Unioninkatu 18, 00130 Helsinki
Auki: 
ti-to 17.30-23.00, pe-la 17.00-23.00

5. Kuukuu

 

Kuukuu on romanttinen ravintola Etu-Töölössä, jonka pohjoismaalainen ruoka maistuu nirsommallekin. Ruoka on konstailematonta ja annoksissa yhdistellään perinteisiä makuja ja raaka-aineita turha kikkailu pois karsittuna. Menuja on kolme vaihtoehtoa. Me söimme ensimmäisellä kerralla Ystävänpäivän spesiaalin (45 €), josta löytyi blinejä (nam!), päivän kotimaista kalaa, kotimaista juustoa ja hilloa sekä suklaafondant ja vadelmasorbettia. Toisella kerralla viime kesänä söin vegaanisen Kasvimaa-menun, joka kustansi 40 euroa. Molemmat tosi hyviä!

Jos ei tykkää valmiista menuista, näistä viidestä eniten vaihtoehtoja menulle löytyy täältä. A la carte listalta löytyy monta pääruokavaihtoehtoa ja jälkiruokavaihtoehtojakin on peräti viisi.

Ravintola KuuKuu on hyvän ruoan kotimainen kortteliravintola. Ruokatyylimme on sopiva sekoitus perinteisiä makuja ja modernia keittotaitoa. Kaikki ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista käsityönä. Suomalais-skandinaavisia klassikoitamme ovat esimerkiksi Toast Skagen -katkarapuleipä, lohikeitto ja pippuripihvi. Viihtyisässä baarissamme voi laatujuomien kanssa nauttia omassa keittiössämme valmistettuja sopuhintaisia pikkuannoksia. Kesällä palvelee myös aurinkoinen terassi johon voi pysähtyä ruokailemaan tai vaikka vain lasilliselle.

Osoite: Museokatu 17, 00100 Helsinki
Auki: Lounas: ma-pe 11.30-15, Päivällinen/illallinen ma-to: 16-23, pe 16-24, la 12-24, su 12-22

Suositteko te enemmän valmiita menuja? Olisi kiva kuulla, mistä teidän mielestä löytyy Helsingin paras maistelumenu?

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

 

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Sanna keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 08:21

    Ulkona syöminen on kyllä niiiin ihanaa! Ja nuo Kolmon3n ja Spis menivät kokeiltavien listalle, niissä en ole vielä käynyt. Itsekin otan aina maistelumenun mikäli vaan mahdollista, mitä enemmän uusia makuja ja kokemuksia, sen parempi 😛 .

    • Reply Emilia lauantai, helmikuu 2, 2019 at 11:36

      Jep! Tosi harvoin menee pieleen! :–)

  • Reply Sandra keskiviikko, tammikuu 30, 2019 at 18:16

    Kiitos tästä postauksesta! En tunne itse kovin hyvin Helsingin ravintoloita, ja nuo olivat kaikki itselleni ennestään tuntemattomia. Osa vielä sangen kohtuuhintaisia ilmeiseen laatuun nähden. Täytyy pitää nämä mielessä, jos joskus olen illallisaikaan Helsingissä. 🙂

    • Reply Emilia lauantai, helmikuu 2, 2019 at 11:36

      Ihanaa, että koit hyödylliseksi! 🙂

  • Reply Periaatteen Nainen lauantai, helmikuu 2, 2019 at 10:37

    Kiitos, helsinkiläinen paluumuuttaja kiittää uusista vinkeistä! Olen itse ihan listatilaamisen ystävä (olen nirso ja en osaisi nauttia muiden ”valitsemista” annoksista). Tuo Andrea oli ihan täysin uusi tuttavuus ja luulen, että tässä olisi hyvä tilaisuus yhdistellä staycation…

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, helmikuu 2, 2019 at 18:14

    Tämä tuli hyvään aikaan, kun pitäisi keksiä joku kiva ravintola kavereiden illanistujaisiin ja mietin jo pääni puhki mitä ehdottaisin. Toca vaikutti näistä kiinnostavimmalta, mutta heilläkö ei ole siis muita kuin 3 tai 5 ruokalajin menuita?

    • Reply Emilia sunnuntai, helmikuu 3, 2019 at 10:39

      Mun ymmärtääkseni just näin, pelkästään menut. Ne ei kuitenkaan oo ihan fixed, vaan joustoa löytyy! Ottavat hyvin huomioon erityistoiveet, erityisesti jos niistä ilmoittaa etukäteen. Iso suositus!

    Leave a Reply