WPDEV!!
Kuva: Flickr / Sebastian Bojara
Berliini, Saksa

Tässä ovat Berliinin parhaat selfie-paikat – 10 ideaa matkailijalle

Omat hymyilevät kasvot ikuistettuna maailmankuulun nähtävyyden vieressä ovat mainio tapa lähettää terveiset maailmalta. Nämä Berliinin kohteet tarjoavat parhaan taustan lomakuville.

Nappaa lomaselfie

Saksan pääkaupungissa Berliinissä ei voi olla näkemättä pisimpään mahdolliseen mittaan asetettuja selfie-keppejä. Selfieitä nappaillaan niin kaupoissa, aukioilla, nähtävyyksillä kuin museoissakin, joten myös suomalaismatkailijan on helppo rohkaistua nappaamaan lomaselfie julkisella paikalla.

Berliini on kaikessa rosoisuudessaan hyvin kuvauksellinen kaupunki. Kaupungissa on runsaasti seinämaalauksia, persoonallisia rakennuksia ja historiallista arkkitehtuuria, jotka kaikki näyttävät komeilta lomaselfieissä.

Katso missä kohteissa nappaat parhaimman lomaselfien!

1. Brandenburgin portti

Koko Berliinin ikonina tutuksi tullut Brandenburgin portti näyttää hyvältä lomaselfiessä, ja helposti tunnistettava kohde kertoo heti missä kuva on otettu. Perinteisesti valtavan portin edessä otetuissa turistikuvissa seisotaan toisen maailmansodan aikaisiin univormuihin sonnustautuneiden sotilaiden kainalossa, mutta moderni selfie onnistuu mainiosti myös yksin.

Porttia voi lähestyä monesta suunnasta, sillä sen tunnistaa kyllä riippumatta siitä onko kuva otettu Tiergartenin vai Unter den Lindenin puolelta. Jos haluat napata tavallisesta poikkeavan kuvan, ota se portin edustan sijaan sisäpuolella hauskasta kuvakulmasta, esimerkiksi alhaalta päin.

2. East Side Gallery

Berliinin muuri on yksi koko kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä, ja historiallinen kohde herättää kiinnostusta myös selfien taustalla. Paras keino saada taustalle muurin kuuluisa värikäs seinämaalaus on suunnata Spree-joen pohjoispuolella sijaitsevaan East Side Galleryyn.

Kuva, jonka Laura (@laurajml) julkaisi

Reilun kilometrin mittainen osa muuria on kaikkein pisin jäljellä oleva muurin osuus. Muurin murtumisen jälkeen taiteilijat maalasivat poliittisia aiheita käsitteleviä teoksia muurin itäpuolelle, ja monia niistä voi edelleen käydä katsomassa nykyisin suosittuna ulkoilmagalleriana toimivassa East Side Galleryssä.

3. Televisiotorni

Berliinin televisiotorni on äärettömän helppo napata omakuvan taustalle, sillä korkea nähtävyys näkyy hyvin moneen Berliinin-kolkkaan. Komea televisiotorni onkin kaupungin kuvatuimpia kohteita.

Kuva, jonka KStel (@kstel) julkaisi

Jos perusselfie televisiotornin vieressä tuntuu tylsältä ajatukselta, voi omakuvan viedä tavallista korkeammalle tasolle nousemalla tornin huipulle ja nappaamalla selfien televisiotornista avautuvan maiseman kanssa.

4. Berliinin karhu

Vierailetko Berliinissä ilman matkakumppania? Ei hätää, sillä kaupunki tarjoaa valokuviin sympaattisen reissukaverin. Ympäri Berliiniä sijaitsee nimittäin useita karhupatsaita, joista saa varmasti kaverin lomakuviin.

Kuva, jonka Aine Nugent ? (@aine.nugent) julkaisi

Suosituimmat kohteet

Aiheesta lisää blogeissa

Vuoden 2018 matkat paketissa & lippuarvonta!

Frankfurtin ja Mainzin hurmaavat vanhatkaupungit

Vuosi 2018 ja blogini ensi askeleet

Katso kaikki matkablogit