Runsaasti matkaileva Martina Häkkinen paljastaa pelottavimmat ja erikoisimmat matkakokemuksensa. Hän on kokenut jännittäviä hetkiä paitsi maailman toisella puolella myös lähikohteissa. 2017-03-08T13:51:17+03:00
WPDEV!!
Kuva: Henry Häkkinen
Martina Häkkinen

Suomalaisnaisen kauhunhetket Tallinnassa: ”Jähmetyin paikoilleni silkasta pelosta”

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Runsaasti matkaileva Martina Häkkinen paljastaa pelottavimmat ja erikoisimmat matkakokemuksensa. Hän on kokenut jännittäviä hetkiä paitsi maailman toisella puolella myös lähikohteissa.

Kuka olet ja miten matkustat?

Olen Martina Häkkinen, ruoka- ja matkabloggaaja Tasty Travelissimo -blogista. Matkustan yleensä mieheni tai kavereideni kanssa ruokakulttuureihin tutustuen ja pieniä mukavia hetkiä metsästäen. Pieni luksuskaan ei ole pahitteeksi. Italian ja muiden Euroopan kohteiden lisäksi Karibia on lähellä sydäntäni.

Milloin sinua on pelottanut matkustaessasi?

Korkean paikan kammoisena minua pelottaa aina ollessani korkealla ja hulluinta tässä on se, että jostain syystä hakeudun silti matkoillani aina korkeuksiin.

Olen jähmettynyt paikoilleni ainakin Olevisten kirkon tornissa Tallinnassa sekä Tukholmassa Globenin katolle menevässä näköalahississä.

Paniikki oli hyvin lähellä myös Prahassa Petrinin kukkulan näköalatornin portaissa, jotka menevät tornin reunoilla ulkoilmassa. Siellä en paljon uskaltanut vilkuilla sivuille tai alas.

Mikä on erikoisin paikka, missä olet yöpynyt?

Yövyin kerran italialaisessa maatilamajoituksessa keskellä Pohjois-Italiassa sijaitsevan Emilia Romagnan maaseutua. Huoneen yksi seinä oli pelkkää lasia, ja sen läpi pystyi ihailemaan kaunista syksyistä maisemaa.

Illan tullen sudet alkoivat ulvoa alhaalla laaksossa ja ukkonen jyrisi jossain kaukana tullen koko ajan lähemmäksi. Se oli upeaa! Hyvä että maltoin ollenkaan nukahtaa.

Mikä on ollut erikoisin ruokakokemuksesi matkoilla?

Nautimme monen ruokalajin illallisen Kööpenhaminan Kodbyenissä sijaitsevassa I’m A Kombo -kirjakaupassa. Aloitimme ruokailun pitkän pöydän äärellä seisten ja jatkoimme sen jälkeen syömään ravintolan keittiöön, mutta myös varastoon hyllyjen väliin. Olimme osa suurempaa seuruetta, ja ruokailu oli kaikkea muuta kuin perinteistä. Esimerkiksi tartaria syötiin pöydältä suoraan kumihanskoilla, ja olutpulloille oli askarreltu hauskat korkit kurkuista.

Kuva: Henry HäkkinenMartina Häkkinen
Tikkupullien paistaminen kööpenhaminalaisravintolan sisäpihalla lukeutuu Martina Häkkisen ikimuistoisimpiin ruokakokemuksiin.

Jälkiruoaksi paistoimme itse tikkupullat karulle sisäpihalle sytytetyn nuotion äärellä, paikan tarjoamiin toppatakkeihin pukeutuneina. Emme ruokailleet lainkaan normaalissa ravintolasalissa, vaan kaikkialla muualla. Kokemus oli todellakin hauska ja mieleenpainuva.

Mikä on ollut erikoisin matkasi?

Kävelimme kaikessa rauhassa Karibialla, Saint Lucian saarella rantaa päästä päähän kun eteemme tuli este. Edessämme oli kaistale pelkkää vettä, jota ei päässyt millään kiertämään. Siinä tilannetta ihmetellessämme kulman takaa ilmestyi kiikkerä kumivene, ja sen englannintaidoton kuljettaja viittilöi meitä astumaan kyytiin. Sinne me istahdimme pahasti keikkuvaan kumiveneeseen, ja olin aivan varma että se joko kaatuu tai uppoaa.

Pääsimme kuin pääsimmekin vastarannalle. Kumiveneestä kuivin jaloin pois astuttuamme ihmettelimme hetken, että mitä ihmettä juuri tapahtui, ja jatkoimme matkaa.

Mikä on hurjinta, mitä olet tehnyt matkoillasi?

Tämä liittyy nuorempana tehtyihin bilematkoihin, ja mieleen tulee yksi kokemus Ibizalta. Olimme juuri saapuneet kohteeseen, ja olimme onnistuneet liftaamaan egyptiläisten miesten kyytiin keskustaan. Yhtäkkiä auton ovet kuitenkin napsahtivat lukkoon, ja pian auto ajettiin pimeälle parkkipaikalle. Siinä tilanteessa alkoi kieltämättä hirvittää. Pian meille kuitenkin selvisi, että autossa oli automaattisesti lukkoon menevät ovet ja pimeä parkkipaikka oli ainoa paikka, johon auton voi jättää parkkiin.

Kulman takana odottivat keskustan baarit. Miehet saattoivat meidät kiltisti lähimmän baarin ovelle ja tarjosivat siellä vielä ensimmäiset juomatkin toivottaen lähtiessään mukavaa iltaa ja lomaa Ibizan saarella. Onneksemme nämä miehet olivat kunnollisia, mutta toisinkin olisi voinut käydä.

>> Lue lisää kokemuksia Martina Häkkisen Tasty Travelissimo -blogista!

Koonnut: Leena-Mari Laukkanen
Kuvat: Henry Häkkinen

Päivitetty: 8.3.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia