Klassikkokohteet ovat aina hyvä idea, mutta vaihtelua kaipaavat matkailijat löytävät helposti vaihtoehtoja Välimeren alueelta. Katso tästä kymmenen uutta vinkkiä seuraavalle lomallesi!2019-04-30T14:55:41+03:00
WPDEV!!
Kuva: Inka Khanji
Kreikka

Vaihtoehdot tutuille Välimeren-suosikeille – 10 lomasaarta erilaisille matkailijoille

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Klassikkokohteet ovat aina hyvä idea, mutta vaihtelua kaipaavat matkailijat löytävät helposti vaihtoehtoja Välimeren alueelta. Katso tästä kymmenen uutta vinkkiä seuraavalle lomallesi!

1. Rantalomailija

Välimeren ehkä upeimmat rannat löytyvät Baleaarien Formenteralta. Jos kuitenkin kaipaat helpommin tavoitettavaa kohdetta, hyvä vaihtoehto hienoja hietoja kaipaavalle on Kreikan Naxos, jonka rannat ovat poikkeuksellisen valkoisia. Hiekka onkin todellisuudessa hienoksi jauhautunutta marmoria ja graniittia.

2. Luksuslomailija

Italian Sardinia tunnetaan ylellisenä lomakohteena, mutta eksklusiivista luksuslomaa etsivän kannattaa kuitenkin suunnata mieluummin Ranskan Korsikan edustalla sijaitsevalle Cavallon saarelle. Cavallo sopii mitä mainioimmin laadukasta rentoutuslomaa etsivälle, sillä saarella ei ole autoja ja hotellejakin on vain yksi. Suurin osa laatuhotellin asiakkaista saa majailla tyylikkäissä huviloissa ja nauttia yksityisyydestä.

Korsika, Ranska
Ranskan Korsika sopii mainiosti rantaloman kohteeksi.

3. Perhelomailija

Mallorca on perheiden suosima lomakohde, mutta Kreikan Korfu on miltei yhtä hyvä paikka perhelomalle. Mainioiden ja lapsille sopivan matalavetisten uimarantojen lisäksi Korfulta löytyy paljon lapsia kiinnostavaa puuhaa ja nähtävää. Tarjolla on niin vesipuisto kuin ratsastusmahdollisuuksiakin.

4. Kulttuurimatkailija

Italian Sisilia on loistava kohde kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle. Kypros tarjoaa kuitenkin saarelle hyvän vaihtoehdon. Saarelta löytyy niin roomalaisaikaisia raunioita kuin linnoja, jotka on rakennettu Bysantin ja Venetsian valtakuntien aikaan. Kyproksella voi myös ihailla roomalaisia mosaiikkeja, upeita vanhoja kirkkoja ja muinaisia seinämaalauksia.

5. Romantiikannälkäinen

Santorinia kehutaan romanttisena kohteena, mutta entäpä jos suuntaisit sittenkin Patmokselle? Se sopii mitä mainioimmin kahdenkeskiselle lemmenlomalle. Entisen luostarisaaren maisemat ovat kauniita ja rannat tarjoavat rauhaa.

Santorini, Kreikka
Santorini on perinteinen romanttinen lomakohde, mutta Välimereltä löytyy myös vaihtoehtoja.

6. Bilehile

Ibiza tunnetaan juhlistaan, mutta railakasta yöelämää löytyy myös esimerkiksi Mykonokselta. Varsinkin viimeisen kymmenen vuoden aikana sinne on noussut runsaasti baareja sekä yökerhoja, ja juhlia järjestetään myös rannoilla.

7. Budjettimatkailija

Maltalle matkaava saa rahoilleen vastinetta. Mutta myös Zakinthos sopii lomailijalle, joka ei halua maksaa liikaa. Varsinkin saaren pohjois- ja länsiosissa viihtyvän ei tarvitse pulittaa lomastaan huimia turistihintoja. Tarjolla on kuitenkin turmeltumatonta luontoa ja Välimeren aurinkoa.

Zakinthos, Kreikka
Zakinthoksella on runsaasti pieniä rantoja, joissa saa parhaassa tapauksessa loikoilla aivan yksin.

8. Vesiurheilija

Kreikan Lefkaksen tuuliolosuhteet tekevät saaresta loistavan surffauskohteen, mutta vesiurheilua rakastava viihtyy varmasti myös Menorcalla, jonka ympäriltä löytyy myös loistavia purjehdusvesiä. Menorcalla on myös useita purjehduskouluja, ja paljon tilaisuuksia harrastaa muitakin vesilajeja.

9. Rauhaa hakeva

Kroatian Vis on kaunis ja rauhallinen lomakohde. Rauhaa ja rentoutumista kaipaavan kannattaa harkita myös Kefaloniaa, joka on helpommin tavoitettavissa hyvien lentoyhteyksien ansiosta. Saarelta löytyy paljon rauhallisia rantoja, joilla ei tarvitse loikoilla massojen seassa. Kefalonia muistetaan myös suositusta Kapteeni Corellin mandoliini -kirjasta ja elokuvasta.

10. Vaeltaja

Kreetaa kehutaan mainioksi vaelluslomakohteeksi. Loistavia patikointireittejä löytyy kuitenkin myös Korsikalta, missä on luvassa herkkua kovakuntoisille. Korsikan vuoristoalueiden läpi kulkeva GR20-reitti on rankka, mutta taivaltamisen arvoinen. Matka kestää pari viikkoa, ja ruoka sekä leirintätarvikkeet on kannettava mukana.

Lähde: Telegraph
Kuvat: Inka Khanji ja Flickr / niall62

Päivitetty: 30.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

array(13) { [0]=> string(5) "ibiza" [1]=> string(9) "kefalonia" [2]=> string(5) "korfu" [3]=> string(7) "korsika" [4]=> string(6) "Kreeta" [5]=> string(6) "Kypros" [6]=> string(8) "mallorca" [7]=> string(7) "mykonos" [8]=> string(5) "naxos" [9]=> string(9) "Santorini" [10]=> string(8) "sardinia" [11]=> string(7) "sisilia" [12]=> string(9) "zakinthos" }
array(13) { [0]=> string(5) "ibiza" [1]=> string(9) "kefalonia" [2]=> string(5) "korfu" [3]=> string(7) "korsika" [4]=> string(6) "kreeta" [5]=> string(6) "kypros" [6]=> string(8) "mallorca" [7]=> string(7) "mykonos" [8]=> string(5) "naxos" [9]=> string(9) "santorini" [10]=> string(8) "sardinia" [11]=> string(7) "sisilia" [12]=> string(9) "zakinthos" }

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia