Barcelonan tunnettu kauppahalli rajoittaa turistiryhmien vierailuja.2015-04-13T14:03:22+03:00
WPDEV!!
Kuva:
Barcelonan suosittu kauppahalli La Boqueria

Ei turisteille! Tämä suosittu kohde antoi matkailijoille porttikiellon Barcelonassa

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Barcelonan tunnettu kauppahalli rajoittaa turistiryhmien vierailuja.

Ostosrauha paikallisille La Boqueriassa

Barcelonassa liikkuvat yli 15 hengen turistiryhmät ovat saaneet porttikiellon Mercat de Sant Josep de la Boqueria -kauppahalliin perjantai- ja lauantaipäivisin. La Boqueria -nimellä tunnetun suositun markkinapaikan sisäänkäynti sijaitsee turistien kansoittamalla La Rambla -kadulla.

Turistiryhmät joutuvat tästä lähin unohtamaan opastetut vierailut aamukahdeksasta kello kolmeen iltapäivällä. Rajoituksen tarkoituksena on tarjota ostosrauha paikallisille, jotka tekevät ruokaostoksensa vilkkaimman turistialueen ytimessä.

Paikallisten mukaan joukkoina liikkuvat isot turistiryhmät tekevät markkinoilla asioimisesta hankalaa. The Local -uutissivuston haastattelemat barcelonalaiset kertovat kuitenkin myös ymmärtävänsä matkailijoiden merkityksen kaupungin taloudelle.

Värikkäästä La Boqueriasta voi poimia mukaan esimerkiksi tuoreita hedelmiä, lihaa, kalaa ja pientä syötävää. Historiallinen kauppahalli on yksi La Ramblan suosituimmista pysähdyspaikoista.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Barcelonan valtavat turistimassat puhuttavat kaupungissa. YouTubessa julkaistu video Bye Bye Barcelona kuvailee turismiin kyllästyneiden paikallisten mietteitä kaupungista, josta on kritisoijien mukaan tullut kuin teemapuisto.

Aiemmin ruuhkia Barcelonan suosikkikohteissa on rajoitettu esimerkiksi muuttamalla Gaudín suunnittelema Park Güell -puisto maksulliseksi matkailijoille.

Lähde: The Local
Kuva: Flickr / Globalism Pictures

Päivitetty: 13.4.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 4,20 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia