Muraaleja Kiovassa

Yksi asia mikä on minua ilahduttanut Kiovassa on seinämaalausten määrä. Muraalien määrän sanotaan lisääntyneen huikeasti vuodesta 2014 alkaen. Niitä ovat tehneet niin paikalliset kuin ulkomaalaiset taiteilijat. Maalauksia löytyy niin keskustan rakennuksista kuin lähiöistäkin. Välillä muraalien löytäminen voi osoitteesta huolimatta olla haasteellista, erityisesti jos muraali sijaitsee sisäpihalla. Toisaalta porttikonkeja, sisäpihoja ja kortteleiden läpi vieviä polkuja tutkimalla voi myös löytää jotain odottamatonta, joten suosittelen rohkeasti kurkkimaan sisäpihoille.

Jos muraalien perässä ei halua kulkea pitkiä matkoja, useita upeita muraaleja näkee aivan lyhyellä matkalla vaikkapa lähellä Pyhän Sofian katedraalia sijaitsevalla Striletska-kadulla () ja vieressä kulkevalla Boryspilin lentokentältä Kiovaan vievän moottoritien varressa olevissa kommunismin ajoista muistuttavien lähiökerrostalojen seinissä on hienoja maalauksia, joten muraalien ystävien kannattaa pitää silmät auki nimenomaan lentokentältä kaupunkiin päin tultaessa.

Olesia Honchara Street 32а

Striletska Street 6

Striletska Street 12

Verkhnii Val 44

Velyka Zhytomyrska Street 23

Heorhiivskyi Lane 9

Olesia Honchara Street 36а

Olesia Honchara Street 9

Striletska Street 9/11

Olesia Honchara Street 24а

Striletska Street 28

Striletska Street 6

Olesia Honchara Street 21

Velyka Zhytomyrska Street 38

Striletska Street 8

Velyka Zhytomyrska Street 8/14

Velyka Zhytomyrska Street 6а

Sichovykh Striltsiv Street 75

Desiatynnyi Lane 7

Mikäli olet kiinnostunut Kiovan muraaleista, Kyivmural-nettisivulta löytyy lisätietoa ml. kartta, josta näkee seinämaalaukset osoitteineen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya keskiviikko, huhtikuu 17, 2019 at 22:03

  Upeita seinämaalauksia ja muraaleja.
  Ylsi syy lisää matkustaa Kiovaan 😉

  • Reply maailmailua torstai, huhtikuu 18, 2019 at 12:34

   Aivan! Tuntuu, että noita seinämaalauksia ja muraaleja ilmestyy koko ajan lisää. Ja piristävät tosi kivasti kaupunkikuvaa, varsinkin niitä kortteleita, jotka muuten ovat kovin harmaita.

  Leave a Reply