Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Riikan kahviloita ja baareja

Helmikuussa vietin viikonlopun Riikassa. Olin käynyt kaupungissa kerran aiemmin, lähes kaksikymmentä vuotta sitten. Odotinkin mielenkiinnolla kuinka kaupunki on tässä ajassa muuttunut ja millaista siellä on talvella. Koska matkan päätarkoitus oli tavata Suomessa asuvaa puolisoani, halusimme etupäässä viettää aikaa keskenämme ilman sen suurempia suunnitelmia. Koska sää ei oikein suosinut, pakenimme kylmää ja räntäsadetta vähän väliä kahviloihin ja baareihin.

Rakastan kahviloita ja voisin viettää niissä aikaa loputtomasti. Riikassa yksi kahviloista missä kävimme sijaitsi vanhassa puutalossa Kalnciema kvartālsissa. Tämä on kortteli, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Ympäri vuoden siellä järjestetään lauantaisin markkinat, joille mekin menimme. Markkinoilla myytiin esimerkiksi vaatteita, hunajaa, säilykkeitä, vihanneksia, leipää ja juustoa. Korttelissa sijaitsevaan kahvilaan oli kiva paeta markkinoiden humua ja väenpaljoutta. Kahvilassa oli tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä keittoa. Kahvilan sisustus koostui vanhoista, usein eri paria olevista huonekaluista. Isommassa huoneessa oli piano, en tiedä esitetäänkö paikassa joskus pianomusiikkia.

Toinen kiva kahvila oli Rocket Bean Roastery Grauzdētava (). Join kaakaon ja kuinka ilahduinkaan, kun kaakaon pintaan oli piirretty kuvio. Teenjuojana aina kateellisena katson kahvinjuojakavereideni cappucinojen pintaan taiteiltuja kuvioita, teessä niitä harvemmin näkyy:) Täältä saattoi myös ostaa mukaansa kahvipapuja. Ainakin lauantaisin paikassa on tarjolla brunssia.

Ja sitten niihin baareihin. Riikassa on Riga Beer District-konsepti, johon kuuluu eri panimoiden pubeja. Puolisoni on suurempi olutfani kuin minä itse, mutta mielelläni lähden mukaan olutpanimoihin ja pubeihin.

Beer Districtin pubit sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan. Kävimme kolmessa paikassa. Ensimmäisenä kävimme Valmiermuižas-panimon ravintolassa. Täällä söimme allaolevissa kuvissa näkyvän leikkelelajitelman, verisuonet varmasti tykkäsivät. Paikan sisustus oli omasta mielestäni vähän kolkko. Paikka sijaitsee Valdemara Pasaza-korttelissa, jossa oli minuun lumoavaa rähjäisyyttä. Voin vain kuvitella kuinka viihtyisiä nuo korttelissa sijaitsevat terassit ovat lämpimässä hämärtyvässä kesäillassa. Ravintolan vieressä oli myös kauppa, jossa myytiin oluttuotteiden lisäksi erilaisia alkoholittomia juomia, makeisia, jne.

Saman korttelin toisella puolella sijaitsi Labietis-panimobaari. Baari oli melko pieni, mutta sympaattinen. Lauantaisena iltapäivänä siellä oli melko raukea meno. Paikalla oli mm. lautapelejä pelaavia isiä lastensa kanssa sekä nuori nainen hiukan pelottavalta näyttävän, mutta saman aikaan sympaattisen oloisen ison koiransa kanssa.

Kolmas paikka missä vierailimme oli Taka – alus bārs (

Koska rakastan korkeiden paikkojen näköaloja, kävimme Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotellin baarissa. Baarista oli hyvät näköalat yli kaupungin. Menimme tänne lauantaina loppuiltapäivästä, eikä meillä ollut varausta, mutta onnekkaasti saimme ikkunapöydän. Paikka oli suosittu, joten jos haluat varmistaa ikkunapöydän, kannattanee tehdä varaus. Drinkkilista oli kattava ja se sisälsi myös joitakin alkoholittomia drinkkejä. Hinnat olivat suomalaisittain kohtuulliset.

Lentoni Riikaan saapui niin, että olin keskustassa hiukan ennen puolta yötä. Epäilin, että mahtaakohan tuohon aikaan enää mistään saada ruokaa. Monissa ravintoloissa keittiö olikin mennyt jo kiinni, mutta aivan lähellä hotelliamme vanhassa kaupungissa onnistuimme bongaamaan Easy Wine -viinibaarin, joka oli auki. Päädyimme tilaamaan listalta jaettavaksi jonkunlaisen alkupalalautasen. Mielenkiintoista oli harmaa vuohenjuusto. Kun näimme sen lautasella ennen kuin olimme sitä maistaneet, epäilimme tilauksemme menneen väärin. Mutta kun maistoimme, tajusimme, että kyseessä oli tosiaankin vuohenjuusto. Oli jännittävää huomata kuinka makukokemukseen vaikuttaa se, että syötävä asia on eriväristä kuin mihin on yleensä tottunut.

Paikassa oli mielenkiintoinen systeemi viinien suhteen. Sen sijaan, että listalta valittaisiin viinejä ja tarjoilija toisi ne pöytään, saimme yhden pankkikortin kokoisen muovikortin, jossa oli valmiina 50 euroa. Korttia käyttämällä saimme itse käydä valitsemassa automaateista haluamiamme viinejä. Viinit oli järjestelty vitriineihin alkuperäalueensa mukaan, samoin niiden järjestyksessä oli logiikkaa maun mukaan. Viiniä saattoi tilata isomman tai pienemmän lasillisen ja jokaisen hinta oli erikseen merkitty. Tällainen systeemi mahdollisti sen, että viiniä saattoi ottaa vähän ja pystyi maistelemaan useampia viinejä. Systeemi oli kätevä, ja lopussa maksettiin se, mitä kortista oli käytetty. Tarjoilija selitti ystävällisesti systeemin käytön heti alkuun ja sitä oli helppo käyttää. Olemme kerran törmänneet samantyyppisen systeemin joitakin vuosia sitten eräässä toscanalaisessa pikkykylässä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Noora / Seikkailumielellä maanantai, maaliskuu 25, 2019 at 18:07

    Onpa hauskan kuuloinen tuo viinisysteemi! Tarkoituksena olisi viettää ensi kesänä pari päivää Riiassa osana laajempaa Baltian kierrosta ja koitan keräillä talteen vinkkejä hyvistä kahviloista ja ravintoloista. Täytyypä laittaa tuo paikka listalle jo pelkästä kokeilunhalusta 🙂

    • Reply maailmailua keskiviikko, maaliskuu 27, 2019 at 11:12

      Itse tykkäsin tuosta viinisysteemistä ja voisin mennä mielelläni uudelleen, jos joskus vielä kaupunkiin päädyn. Ja hinnat olivat mielestäni hyvin kohtuulliset.

    Leave a Reply