Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Matkailuvuoteni 2018

Yhdellä sanalla kuvailtuna matkailuvuoteni 2018 oli melko tavanomainen, ainakin jos puhutaan matkojen määrästä. Lisäksi kävin Suomessa kolme kertaa. Suomessa käydessä aika menee etupäässä käytännön asioiden hoitamiseen ja sukulaisten ja ystävien tapaamiseen enkä laske sitä matkailuksi.

Mutta niihin matkoihin. Tammikuussa matkasimme Sri Lankaan. Näimme hienoja maisemia, joimme hyvää teetä, ihastelimme norsuja luonnonpuistossa ja vaikutuimme auringonlaskuista rannalla. Ja ne yhden majoituspaikkamme mäyräkoiranpennut, silkkaa söpöyttä. Pääsimme tutustumaan myös paikalliseen terveydenhuoltoon, kun puolisoni sai jalkaansa merisiilin piikkejä. Tosin srilankalaisen lääkärin toimenpiteistä huolimatta viimeinen merisiilin piikki tuli ulos jalkapohjasta vasta vajaat pari kuukautta myöhemmin Kiovassa.

Pääsiäisviikonloppuna huhtikuussa (pääsiäinen Ukrainassa on yleensä eri aikaan kuin Suomessa) kävimme Vilnassa. Tykkäsin kovasti kaupungista, erityisesti sen sympaattisesta ja hyvinhoidetusta vanhasta kaupungista. Kävimme mielenkiintoisella kävelykierroksella ja nautimme hyvää ruokaa. Yhtenä iltapäivänä kävimme ihastelemassa kissoja kissakahvilassa (Kaciu kavine). Saimme nauttia myös erittäin aurinkoisesta  kevätsäästä.

Vaikuttavaa oli käynti Kansanmurhan uhrien museossa (Museum of Occupations and Freedom Fights). Tämä museo kertoi maan historiasta Neuvostoliiton vallan alla. Olennainen osa tuota historiaa on KGB ja museo sijaitsee tiloissa, joissa KGB aikoinaan sijaitsi.

Kävimme myös Holocaust Expositionissa, joka on Liettuan juutalaisvainoille omistettu museo.

Huhti-toukokuun vaihteessa vietimme kaksi viikkoa Espanjassa. Matkan aluksi vietimme muutaman päivän Barcelonassa, jonka jälkeen matkasimme viikoksi Menorcan saarelle, jossa vaelsimme viiden päivän aikana saaren pohjoispuolen läpi. Tämän jälkeen vietimme joitakin päiviä Kaakkois-Espanjassa, jossa olin lukioaikana vaihto-oppilaana. Edellämainitusta syystä Espanjalla on erityinen paikka sydämessäni. Oli ihanaa päästä puhumaan taas espanjan kieltä. Barcelonassa emme olleet käyneet vuosiin ja tällä kertaa majoituimme esikaupunkialueella, joka osoittautui oikein hyväksi ratkaisuksi. Barcelonan keskusta oli viikonloppuna niin täynnä ihmisiä kuin olin olettanut, mutta jo vähän syrjemmälle kävelemällä löytyi paljon rauhallisempia paikkoja. Menorcan maisemat puolestaan olivat paljon upeampia kuin olin odottanut (en tiedä miksi olin ajatellut, että saarella on kovin kuivaa) ja rannikon vihreät maisemat olivat aivan upeat, toivottavasti joku päivä tulee tilaisuus palata.

Elokuussa vietimme pitkän viikonlopun Moldovassa. Chisinau yllätti sympaattisuudellaan ja maaseutu oli kuin paluu menneisiin vuosikymmeniin.  Lisäksi elokuussa matkailimme Karpaateilla lounais-Ukrainassa piipahtaen myös Romaniassa. Muuten Ukrainan sisällä matkailu jäi hyvin vähiin, lukuunottamatta työmatkoja, joilla tosin yleensä ei jää aikaa tutustua itse paikkakuntaan.

Lokakuussa vietin pitkän viikonlopun Lontoossa. Kävin perehtymässä kaupungin historiaan Museum of Londonissa, tapasin Lontoossa asuvaa hollantilaista ystävääni ja vietin tunteja kirjakaupoissa, erityisesti Stanfordsin matkakirjakaupassa. Kovista yrityksistä huolimatta en onnistunut kovin hyvin hillitsemään itseäni kirjakaupan hyllyjen äärellä ja päädyin ostamaan aivan liian monta matkailuun ja ulkomailla asumiseen liittyvää kirjaa.

Marraskuussa kävin Strasbourgissa, vaikkakaan en lomalla. Mutta joulumarkkinoille sentään ehdin. Strasbourgissa ollessani kävin useamman kerran Saksan puolella, jonne pääsee vaikkapa ratikalla Strasbourgista.

Tämä vuosi päättyy ( ja uusi vuosi alkaa) matkoilla, sillä olemme parhaillaan lomalla eteläisessä Afrikassa. Tästä reissusta lisää myöhemmin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply