Mahon, Menorcan sympaattinen pääkaupunki

Toukokuisen Menorcan vaellusmatkamme alussa ja lopussa vietimme muutaman päivän saaren pääkaupungissa Mahonissa tai Maossa, niin kuin sitä paikallisella kielellä kutsutaan. Kaupunki sijaitsee saaren itärannalla lahden poukamassa.

Vietimme kaupungissa yhteensä kolme päivää, sillä saaren pohjoispuolen vaelluksemme alkoi täältä. Mahon on melko pieni kaupunki. Toukokuussa turisteja ei ollut ruuhkaksi asti. Kaupunki on monen Välimeren risteilyjä tekevän laivayhtiön reitillä ja isompia ja pienempiä risteilylaivoja oli aivan kaupungin sydämessä sijaitsevassa satamassa joka päivä. Satama sijaitsi lahdenpoukamassa, jota osittain myötäili rantabulevardi. Rantabulevardi oli oiva paikka kävelyyn ja sen varrelta löytyi myös paljon ravintoloita, joiden terassit näyttivät  mitä mainioimmilta paikoilta ihmisten katseluun ja maisemien ihailuun.

Kaupungin keskusta on pieni ja satamasta katsottuna kukkulalla. Mahonissa onkin jonkin verran korkeuseroja ja portaita. Itse keskusta on kompakti ja sieltä löytyy niin kauppoja, kirkkoja kuin ravintoloita ja kahviloitakin.

Menorcan saari on tunnettu ginistään. Tunnetun ginivalmistajan Xoriguerin paikka oli mennyt jo kiinni, kun sen ohi kävelimme, mutta Kalatorilla ruokailessamme maistoimme jotain ginipohjaista juomaa. Juoma muistutti lähinnä suomalaista lonkeroa.

Aivan Mahonin keskustassa päädyimme eräänä iltana pieneen sympaattiseen viinibaariin, La Bodegaan. Paikka on hyvin pieni, vain muutama istumapaikka, mutta hyvä valikoima viinejä ja joitakin tapaksiakin oli saatavilla. Baari oli oiva paikka nauttia lasilliset ennen illalliselle menoa.

Rakastan kierrellä matkoillani toreja. Erityisesti pidän toreista, joissa on myynnissä tuoretuotteita. Niinpä kävimme Mahonin keskustassa sijaitsevassa Mercat des Claustressa. Halli ei ole suuren suuri ja keväisenä iltana yllättävän rauhallinen. Tarjolla oli tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Useampi kauppasi paikallisia juustoja, makkaroita ja viinejä. Mekin ostimme muutaman juuston ja niinpä kesällä kotona saatoimme noita juustoja syödessä palata matkamme muistoihin.

Suosikkiruokapaikaksemme nousi Kalatori eli Mercat des Peix, joka myös sijaitsee aivan kaupungin sydämessä ja lähellä yllämainittua toria. Täällä myydään mitä erilaisimpia, kohtuuhintaisia tapaksia, joita voi nauttia joko hallin sisällä tai kesällä kauniilla säällä ulkona. Lauantaina ja sunnuntaina tämä paikka on auki koko päivän,  mutta arkisin kiinni lounas- ja illallisajan välillä. Tuolloin paikka aukeaa illalla klo 19.30, mutta ainakin toukokuussa useimmilla tiskeillä tuolloin oli vasta alettu valmistelemaan myytäviä tapaksia ja enemmän valikoimaa oli vasta hiukan myöhemmin illalla. Torilla myytiin useammassa paikassa viiniä ja olutta. Itse pidän tällaisesta konseptista, jossa voi ostaa erilaista syötävää ja juotavaa useammasta eri pisteestä.

Tykästyimme Mahoniin. Se oli sympaattinen pieni kaupunki, jossa turistimista huolimatta oli paljon paikallistunnelmaa, ainakin toukokuussa. Kaikki olennainen oli kävelymatkan päässä ja keskustasta löytyi paljon kivoja ravintoloita ja baareja. Rantabulevardilla oli  kiva kävellä ja tarkkailla ohikulkijoita. Toiveissa on palata Mahoniin ja Menorcalle uudelleen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply