Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Museum of London

Lokakuussa Lontoossa käydessäni halusin vierailla Museum of Londonissa. Taidemuseoiden sijaan minua kiinnostavat yleensä enemmän esimerkiksi kaupunkien historiasta kertovat museot. Niinpä kuultuani muutaman läheisen suosituksia juuri tästä museota, oli selvää, että halusin sinne.

En ole suurten ihmismassojen ystävä, joten päätin käydä museossa matkani viimeisenä päivänä maanantaina. Jos maanantaina ei paljon pariskuntia eikä perheitä näkynyt museon kävijöiden joukossa, sitäkin enemmän paikalla oli lasten ja teini-ikäisten koululuokkia. Tämän seurauksena pieniin erillisiin huoneisiin tai videoesityksiin oli välillä melkoisia jonoja.

Museo täytti odotukseni. Se kuvasi Lontoon historiaa esihistoriasta näihin päiviin. Museossa on pysyvän näyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Tuolloin lokakuussa yksi sellainen oli naisten äänioikeuteen Britannissa liittyvä näyttely, jolla juhlistetaan sitä, että tänä vuonna on tullut kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun osa naisista sai oikeuden äänestää Britanniassa.

Näyttelyssä kerrotaan mielenkiintoisesti 1600-luvulla Lontoota piinanneista katastrofeista. Vuonna 1665 rutto tappoi kymmeniä tuhansia ihmisiä. Ja ikään kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, seuraavana vuonna kaupunki kärsi suuresta palosta. Neljä päivää jatkuneessa tulipalossa arvioitiin noin 70 000 ihmisen menettäneen kotinsa.

Museo oli hyvin interaktiivinen. Tein esimerkiksi työpaikkahaastattelun kellontekijän oppitytöksi. Läpäisin, vaikka en ollut yhtään etukäteen valmistautunut:) Haastattelun monivalintakysymyksistä suurin osa liittyi kelloihin. Lisäksi oli muutama yleisimpikin kysymys. Kysymykset olivat melko hyvin sovellettuja aikakauteensa parin vuosisadan taakse. Osasin vastata oikein mm. kysymykseen siitä, miksi minut pitäisi palkata. Kuvittelemani ajan hengen mukaisesti vastasin, että koska olen sukulainen. Tosin epäilen, että tuohon aikaan tyttöjä tai naisia ei olisi noihin hommiin huolittu sukulaisuudesta huolimatta.

Pysyvä näyttely ulottuu aivan nykyaikaan saakka. Maailmansotien aikaa esitellään kattavasti. Viime vuosikymmeniltä läpi käydään Lontoon muuttumista muodin ja kulttuurin näkökulmasta. Esillä on mm. Lontoon vuoden 2012 kesäolympialaisiin osallistuneen brittiuimarin uimahousut.

Museossa oli myös kaksi kahvilaa ja ihastuttava kauppa, jossa myytiin erilaisia Lontoo-aiheisia tavaroita.

Museo (150 London Wall) on auki päivittäin klo 10-18. Pääsymaksua ei ole vaan halukkaat voivat lahjoittaa vapaaehtoisen summan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply