WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Tukholma, Ruotsi

Helppo suunta hemmottelulle – tee kylpylämatka Tukholmaan

Kaipaatko uutta tekemistä Tukholmassa? Tutustu kaupungin kylpylätarjontaan ja rentoudu!

Ihanat, kätketyt kylpyläkohteet Tukholmassa

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on suomalaismatkailijoille hyvin tuttu kohde, joka on koluttu moneen kertaan. Kaupunkiin suunnataan shoppailemaan ja syömään, mutta harva ottaa ilon irti Tukholman monipuolisesta kylpylätarjonnasta.

Kaupungin kylpylätarjonta on runsas. Tarjolla on niin historiallisia kylpypalatseja, itämaistyylistä rentoutumista kuin modernia luksustakin. Vaikka kylpylöitä on paljon, parhaiden paikkojen löytäminen ei kuitenkaan ole aivan helppoa, sillä monet kylpylät toimivat hotellien yhteydessä.

Etsiskelyn vaiva kannattaa kuitenkin nähdä, sillä sen tuloksena pääsee nauttimaan tyylikkäistä sekä ylellisistä tiloista, hemmottelevista hoidoista ja jopa luksuksesta.

Nämä ruotsalaiskylpylät tekevät lomapäivästä silkkaa nautintoa!

1. The Nest

Uuden Scandic Downown Camper -hotellin kylpylässä voi köllötellä oloissa, joihin on haettu inspiraatiota pohjoismaisesta luonnosta. Sauna on ulkomuodoltaan kuin linnunpesä, ja lauteilla voi kuunnella linnunlaulua. Terassilla tuoksuu metsä ja jalan alla tuntuu miellyttävä korkki.

Eniten elämyksestä saa irti, jos varaa kylpyläkäynnin yhteyteen myös aamiaispaketin. Sisäänpääsy kylpylään maksaa noin 60 euroa, kalliimman 95 euron hintaisen paketin mukana saa myös kuntosalikäynnin ja aamiaisen sekä tilaisuuden osallistua saunarituaaliin.

The Nest
Downtown Camper, Brunkebergstorg 9

2. Yasuragi

Samannimisessä hotellissa sijaitseva japanilaishenkinen Yasuragi-kylpylä on hiljattain remontoitu, ja sille on myönnetty kansainvälinen palkinto lajissaan Euroopan parhaana.

Henkilön Yasuragi Spa Hotel Conference (@yasuragisweden) jakama julkaisu

Kylpylän vierailla on käytössään sisätilojen lisäksi lämpimiä ulkoaltaita, ja ulkotiloista löytyy myös kylmä allas sekä hiilihappokylpy. Sisätiloissa voi nauttia sadetta jäljittelevästi suihkusta, höyrysaunasta sekä näköalasaunasta. Tarjolla on myös saunajoogaa ja -meditaatiota, minkä lisäksi palveluihin kuuluu myös japanilainen shiatsu-hieronta.

Päivälippu Yasuragiin maksaa 95 euroa. Hintaan kuuluu lounas.

Yasuragi
Hamndalsvägen 6, Nacka

3. Sturebadet

Tukholman kylpyläklassikko avattiin jo vuonna 1885. Sen kauniiden jugendtyylisten tilojen koristeluun on haettu vaikutteita muinaisista pohjoismaisista taruista.

Kylpylän jäsenet treenaavat kylpylän tiloissa omien kuntovalmentajiensa kanssa, mutta myös muut pääsevät maksua vastaan nauttimaan kauniin kylpylän palveluista: tarjolla on esimerkiksi tavallinen ja höyrysauna sekä vesihierontaa.

Henkilön Sturebadet (@sturebadet) jakama julkaisu

Tukholman ehkä ylellisin kylpylä toimii Grand Hôtelin yhteydessä. Sisätilat ovat valoisat ja pohjoismaisen tyylikkäät, ulkona voi uida soihtujen valaisemassa altaassa tai lumpeiden koristamassa kuumassa altaassa.

Henkilön Mickaël J.C. Billy (@billy.from.the.block) jakama julkaisu

Myös Centralbadet kuuluu klassikoiden sarjaan: jugendtyylinen kylpylä avattiin jo vuonna 1904. Paikka on ainutlaatuinen upean arkkitehtuurinsa ansiosta, ja siellä pääsee myös nauttimaan monipuolisista hoidoista sekä hyvästä ja terveellisestä ruoasta.

Henkilön Centralbadet – Spa Stockholm (@centralbadet) jakama julkaisu

Suosituimmat kohteet

Aiheesta lisää blogeissa

Lasten Tukholma: Junibacken

Koulun aloituksesta

Ikimuistoinen matkavuosi 2018

Katso kaikki matkablogit