Loppuvuoden matkasuunnitelmia

Alkuvuosi on mennyt lähinnä lyhyiden kotimaan piipahdusten parissa, lähinnä kevään koiranäyttelyiden takia, joskin niihin tuli ympättyä vähän matkailullisiakin juttuja. Toukokuussa piipahdimme sentään Budapestissa viiden päivän matkalla.

Sen jälkeen meitä onkin pitänyt tiiviisti kotona cockerspanielipentue joka lähtee uusiin koteihinsa loppukesästä. Heti syyskuun alussa oli suunnitteilla pari-kolme viikkoa reissaamista Euroopassa, mutta suunnitelmat menivät uusiksi kun cavaliernarttuni plussasi ja saa kauan ja hartaasti odotetun pentueen elokuun lopussa. Pessimistinä olin ja katsellut edullisia lentoja Zagrebiin, suunnitelmana muutama päivä kaupunkilomaa ja sitten rannikolle. Mutta olen oikeasti kerrankin onnellinen pieleen menneistä matkasuunnitelmista! 😀

Vasemmalla meidän Silja, oikealla hänen sulhonsa Astor.

Nyt siis käännetään katseet pidemmälle syksyyn ja käytännössä marraskuuhun, mikä tarkoittaa sitä, että Euroopan reissut jäävät erittäin todennäköisesti tähän, ellei sitten joulukuussa tule lähdettyä joulumarkkinoille Saksaan tai esimerkiksi Prahaan joka on meillä vielä käymättä. Mutta marraskuussa tahdon lämpimään!

Vaihtoehtoja vain on niin paljon! Tuskailin jo miehelleni, joka lähtee todennäköisesti aivan minne vain mitä ehdotan, että olisi helpompaa listata ne kohteet tai ainakin alueet,jonne EN halua.

Haluan Karibialle. Karibia on minulle sellainen yleislausahdus kaikkeen ikävään, kuten Suomen syyskeleihin (ja nykyään jo kesäkeleihinkin, vaikka tämä viikko on vihdoin ollut lämmin myös Pirkanmaalla!) tai vuolaana vellovaan lähes sisäisenä kipuna tuntuvaan matkakuumeeseen. Karibialla minulle kävisi mikä vain oikeastaan, sillä Key West on lähin kohde missä olen käynyt. Muutamista matkablogeista olen katsellut Karibian risteilyjä. Olen aikaisemmin ajatellut, etteivät tuollaiset pitkät risteilyt ole ollenkaan minun juttuni, mutta noiden blogijuttujen myötä olen lämmennyt ajatukselle. Näkisi ainakin monia saaria samalla reissulla ja jos jokin niistä jäisi kiinnostamaan, voisi sinne palata myöhemmin. Meksiko on ollut haavekohteeni jo kymmenkunta vuotta ja syy miksi en siellä ole vieläkään käynyt, vaikka se olisi helposti saavutettavissa, on pitkät lennot, suoraan Suomesta noin 13 tuntia. Ahistaa! Ehkä Miamin tai New Yorkin kautta? Onko jollain hyviä vinkkejä?

Haluan Marokkoon. Tämä on selkeä ja ytimekäs toive ja herännyt matkablogien kautta sekin, aivan erityisesti Meriharakan Pirkon Marokko-jutuista. Marokko on oikeastaan ainoa maa joka Afrikassa tällä hetkellä kiinnostaa, kun en ole safarien ystävä ja Etelä-Afrikkaan Pöytävuoren maisemia ihailemaan on niin pitkä matka. Koska en ole Afrikassa ollenkaan käynyt, tämä nousee listallani aika korkealle.

Haluan Arabiemiriitteihin. Eräs vanha ystäväni asuu Dubaissa ja näen jatkuvasti Facebookissa hänen päiityksiään ja olen vuosi vuodelta kiinnostunut Dubaista aina enemmän. Karibian risteilyistä varovasti kiinnostuneena olen katsellut myös Dubaista lähteviä risteilyjä sillä silmällä.

Haluan Aasiaan. Tässä ei ole mitään uutta, haluan sinne jatkuvasti, ympäri vuoden, mutta erityisesti kun meillä on loskaa tai pakkasta. Kohteita olisi suuri valikoima. Vietnam, Singapore, Bali (Singapore-Bali on ollut haaveyhdistelmäni jo toistakymmentä vuotta), Hong Kong, uutena Philippiinit. Olen mukana yhdessä facebookin matkablogiryhmässä jossa on paljon postauksia Philippiineiltä joten ne kohteet ovat tulleet tutuiksi sitä myötä ja esimerkiksi Palawan näyttää aivan paratiisilta. Harmi vain Philippiinit on lähes kauimpana noista Aasian kohteista. Haluaisin myös Japaniin, mutta marraskuu on jo hiukan liian myöhään ruskaakin ajatellen, eikä siellä lämmintäkään silloin ole. Ehkä menisin Japaniin mieluiten keväällä, ennen kuin ilma liikaa kuumenee.

Jos teille heräsi näistä minun ideoistani jotain kivoja ehdotuksia, niin kertokaa ihmeessä! Ajallisesti matka saisi kestää noin 12-21 vrk ja budjetti on jotain 4000 euron luokkaa kahdelle hengelle. Minkään matkanjärjestäjän matka ei ole mieleisin vaihtoehto.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *