Viisi asiaa joita en ole koskaan tehnyt matkalla

Matkablogeissa on jo jonkin aikaa kiertänyt eräänlainen haaste, listata viisi asiaa joita ei ole matkoillaan kokenut. Haaste on lähtöisin Virpin Tie on täynnä tarinoita -blogista.  Aloin miettimään omiani lähinnä vastakohtana sille, mitä tiedän monien kanssabloggareiden tehneen tai kokeneen ja näin löytyi oma viisikkoni.

1. En ole koskaan yöpynyt hostellissa.

Se, etten ole käyttänyt niitä nuorena, johtunee pitkälti siitä etten käynyt reilaamassa kuten monet samanikäiset 80-luvulla. Olisin voinut lähteäkin, mutta olisin kaivannut siihen kaverin ja matkaseuraa sain vain viikon tai kahden pakettimatkoille. Monelta puuttui se uskallus, ja minulta uskallus lähteä yksin. Nuorena aikuisena, 80-90-lukujen taitteessa, kun opiskelin matkailua Porvoossa, kävimme tutustumiskäynnillä Olympiastadionin hostellissa ja hyi että siellä HAISI. Odotin vaan että lähdetään pois sieltä. Se käynti muokkasi minun mielikuvani hostelleista paikaksi jonne en suin surminkaan menisi toista kertaa käymään. Enkä ole sittemmin hostellissa käynyt.

HALUANKO KOKEA? Jotkut lupaukset on tehty pidettäviksi 😉 Kyllähän muutaman euron yöpymiset houkuttelevat hintansa puolesta, mutta toisaalta useamman tähden hotellit tai kokonaiset Airbnb-huoneistot houkuttelevat enemmän.

2. En ole koskaan käynyt lentokentän loungessa.

Tämä puolestaan johtuu siitä, että olen viime vuosina matkustanut hyvin vähän lentäen, itse asiassa toukokuinen Budapestin reissu oli ensimmäinen sitten toukokuun 2011. Sitä ennen taas olin matkustanut pitkät ajat ainoastaan lentäen, ellei nyt risteilyjä lasketa ja vuonna 2011 teimme ensimmäiset omatoimiset matkat, sitä ennen olimme reissanneet aina pakettimatkoilla. Niinpä ei kertynyt niitä pisteitäkään, eikä pakettimatkalaiset missään loungeissa oleskele. Niinpä tämäkin herkku on vielä kokematta.

HALUANKO KOKEA? No kyllä kiitos! Ehkä joskus jollain kentällä voisi ostaa sisäänpääsyn, koska mitkään lentopisteet ei tuollaiseen riitä varmaan ikiaikoihin.

3. En ole koskaan käynyt Kanariansaarilla.

Tämäkin on silkkaa jästipäisyyttäni, samaan tapaan kuin tuo hostellijuttu. Joskus silloin 80-luvun lopussa kun aloin käymään reissuissa omin päin ja omilla rahoillani, sain päähäni sen, etten halua käydä niissä kohteissa missä ”kaikki” käyvät. Ensimmäinen itse maksamani matka oli viikko Maltalla vuonna 1988. 1990-luvulla kävin useimmiten Italiassa tai kaupunkilomilla.

HALUANKO KOKEA? No vieläkään ei ole erityistä kuumetta päästä Kanarialle, mutta toisaalta voisin jo antaa periksi ja ottaa joskus esim äkkilähdön tammi-helmikuussa. Kanariallehan niitä äkkilähtöjä eniten onkin. Kaverillani on myös asunto jossain päin saaristoa, joten sieltäkin saisi kivan majoituksen. Ehkä jonain tulevana talvena lähtee kanarianneitsyys 😀

4. En ole koskaan käynyt Afrikassa.

Melkein olen. Ensimmäinen kerta oli se, kun äiti pyysi minua seuraksi Egyptiin joskus 90-luvun lopulla mutta en päässyt töistä irtautumaan. Lähetin kielitaidottoman äitini yksin pakettimatkalle Kairoon varustettuna lapulla, johon olin kirjoittanut tärkeimpiä fraaseja englanniksi, sekä oikein kirjoitettuna että miten hänen tulee ne lausua. Ei mun äitini arkajalka ole 😉 Matkan alussa äiti soitti päässeensä perille ja olevansa ainoa suomalainen siinä hotellissa. Siinä kohtaa tuumasin että voi hitto, olisi nyt joku ollut sille seuraksi ja avuksi jos jotain sattuu, mutta onneksi kaikki meni hyvin!

Toinen melkein olen kerta olikin jo mieheni kanssa tuolloin 2011 alkuvuodesta, kun olimme varanneet matkan Egyptiin. Sitten tuli se kaaos ja sotatila ja matkat peruttiin. Silloin oli muuten lähellä ettei kanarianneitsyys mennyt, sillä vaihtaa olisi käytännössä ollut vaihtaa vain Kanarialle. Silloin rohkaistuin ostamaan ensimmäisen kerran lennot ja majoituksen erikseen ja niin lähdettiin Finskillä Lontooseen ja British Airwaysillä Floridaan ja hotellinkin varasin etukäteen vain kahdeksi ensimmäiseksi yöksi. Oli ihana reissu ja uskallus toimia itsenäisesti kasvoi huisisti! (Kaikki tämän jutun kuvat ovat tuolta Floridan reissulta.)

HALUANKO KOKEA? Suhtautumiseni Afrikkaan on hyvin kahtiajakoinen, koska en ole kiinnostunut safareista ja suuri osa Afrikkaa on luonnon puolesta kuivaa ja siksi rumaa. Tällä hetkellä menisin mieluiten ehkä Marokkoon.

5. En ole koskaan lomaillut All inclusive -hotellissa.

Jopa niillä pakettimatkoilla, joilla kävin yksin, kävin reippaasti syömässä ravintoloissa, vaikka yksin syöminen ei niin kivaa olekaan. Muutaman kerran hotellissa on ollut puolihoito. Aviomieheni on ammatiltaan ravintolakokki ja syöminen ja kivojen ravintoloiden bongailu on ihan merkittävä osa meidän lomaa. Emme ole pakettimatkoillakaan valinneet edes puolihoitovaihtoehtoja, koska molemmilla on aika negatiivinen kuva buffet-ruuan laadusta verrattuna a la carte -listoihin. Viime syksyn roadtripillä olimme kuitenkin kaksi yötä  Balatonjärvellä kylpylässä jossa yöpymiseen kuului myös illallinen ja ensimmäisenä iltana söimme hotellilla. Aivan luokatonta. Toisena iltana lähdimmekin muualle syömään.

HALUANKO KOKEA? All inc on varmasti hyvin kätevää esim lasten kanssa. Jos joskus lomailen paikassa, josta on todella pitkä matka ravintoloihin, voin ottaa tuon paketin, mutta oletettavasti silloin on kyseessä tasokkaampi hotelli ja ravintolavaihtoehtoja paketissa on muitakin kuin se yksi ja sama buffa.

Kiva kuulla teidän mielipiteitänne ja kokemuksianne!

Briefly in english: 5 things I have never done on my travels. 1. I have never stayed at a hostel. I once visited one in the end of 1980’s and that place smelled so bad, that it was my first and last visit. I can be stubborn! 2. I have never been to an airport lounge. I have travelled so much by car in the past years, that i haven’t got access to any… 3. I have never visited Canary islands. It’s the #1 winter destination for Finns and again, because of my stubborness, I didn’t want to travel where everyone else goes. 4. I have never been to Africa. My hubby and me had booked a package tour to Egypt in 2011, but all the tours were cancelled. We went to Florida instead and what a great holiday it was! 5. I have never stayed at an AI hotel. My husband is a chef and spotting interesting restaurants is part of the vacation.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *