Suomi100: Frantsilan kehäkukka

Frantsilan kehäkukka on Hämeenkyrön kuuluisin nähtävyys jossa mekin usein piipahdamme kesäisin sen viehättävän joenvarsisijainnin ja pihapiirin takia.

Päärakennus on vuodelta 1875 ja toiminut aiemmin kouluna. Vuonna 1987 Frantsilan luomuyrttitilan yrittäjäpariskunta avasi Vaasantien varteen Pappilanjoen rannalle Frantsilan Kehäkukan, jossa toimii kahvila, kasvisravintola, yrttituotemyymälä ja 300 kasvin näytepuutarha. Varsinainen yrttitarha sekä Hyvän olon keskus sijaitsevat sukutilalla Hämeenkyrön Kyröspohjassa.

Samassa pihapiirissä toimii myös Puotihuone, antiikkimyymälä sekä kirppis.

Mutta sitten siirrymme Kehäkukan tavarapaljouteen. Mukaan tarttuu tälle kertaa löylytuoksu.

Hyllytyilaa tuotteille on paljon ja tuotevaikoimassa on runsaasti muitakin kuin Frantsilan omia. Täältä löydät paljon luontaistuotteita sekä herkkuja ja mm Mokkamestareiden kahvia.

Kahvi olikin jälleen se mikä meidät sai pysähtymään Frantsilaan matkallamme Laihialle koiraa astuttamaan kesäisenä tiistaipäivänä. Väkeä oli runsaasti tavallisena arkipäivänäkin, eikä ihme sillä sijainti aivan Vaasantien varressa on hyvä.

Saapuessamme satoi vettä joten jäimme kahvittelemaan sisälle. Frantsilan Kehäkukassa on kuitenkin iso terassialue jolta on hieno näkymä Pappilanjoelle.

Frantsilan Kehäkukan laiturissa on myös Purimo II:n kotisatama. Purimo II tekee kesäaikaan tunnin mittaisia jokiristeilyjä, lukuisia teemaristeilyjä sekä risteilee sunnuntaisin Nokian Siuroon.

Risteily alkoi kiinnostaa, joten nyt toivotaan että tälle kesälle löytyisi jokin niin lämmin ja aurinkoinen päivä, että voisimme tuollaisen risteilyn toteuttaa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *