Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
Parin päivän piipahdus Amsterdamiin - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Parin päivän piipahdus Amsterdamiin

25/30 päivä viime kevään roadtripillä ja Amsterdamiin oli päädytty. Edellispäivänä oltiin lähdetty Rennesistä, käyty Mont Saint Michelissa ja sitten ajettu urakalla kilometrejä pois että saadaan nipistettyä kaksi yötä Amsterdamiin. Aamulla herättiin Lillestä, joten matka Amsterdamiin oli lyhyt. Olimme varanneet huoneen Tropen hotellista, kulkemista ajatellen hyvältä paikalta ja meillä olikin ratikkapysäkki aivan hotellin edessä. Viereinen rakennus oli museo Trope, jossa ei ehditty käymään vaikka vieressä olikin. Seuraava kuva on otettu huoneemme ikkunasta.

Että minä rakastan tätä kaupunkia! Lämpimempää tosin olisi voinut olla. Edellisen kerran olimme olleet Amsterdamissa toukokuun alussa (2011) ja oli teepparikelit istuskella terassilla. Nyt oli toukokuun puoliväli eikä toiveitakaan terassikeleistä. Ja sitten lisätään vielä tuo viima! Ehkä +15 C ja kylmä viima saa sen tuntumaan max 10 C:lta, hrrr! Onneksi ostettiin tenkaselle päiväliput niin sai kulkea ratikalla ja lämmitellä välillä 😉

Ensimmäisenä päivänä kuljeskeltiin vain ilman sen suurempaa päämäärää kun nuo talot ja kanavat on niin ♡, että niidenkin katseleminen käy tekemiseksi.

Rembrandtin aukio tuli viime reissulla tutuksi, kun yövyimme sillä sijaitsevassa Schiller-hotellissa. Silloin näitä patsaita ei aukiolla ollut, joten yläfemmat sulle vaan!

Kävelimme sattumalta ohi kahvilan, jolla oli hauska nimi, Bake My Day.

Paitsi eihän siitä ohi päästy, vitriini näytti liian herkulliselta jo ulkopuolelta. Päiväkahvihammastakin kolotti jo sopivasti. Jaettiin pala vasemmanpuoleista ?

Kuukauden reissu alkoi lähestyä loppuaan ja sama ilmiö oli havaittavissa pankkitilin saldossa. Niinpä unohdimme suunnitelmat argentiinalaisesta pihviravintolasta joissa olimme herkutelleet viisi vuotta aiemmin. Lähdimme ajelemaan iltavalaistuille kanaville ja miehen odottaessa jälleen kerran sakkopaikalla minä juoksin hakemaan meille ruokaa KFC:stä ?

Koitti reissupäivä 26/30 ja tuumailimme ilman isompia ennakkosuunnitelmia missä käydä kun oli kokonainen päivä aikaa. Olimme aiemmalla Amsterdamin matkalla käyneet Heineken-museossa ja Van Goghin museossa. Anne Frankin talo ei jostain syystä kiinnostanut vieläkään, vaikka kirjan olenkin joskus teini-ikäisenä lukenut. Nyt oli harkinnassa Rijksmuseum tai kenties vahakabinetti?

Matkakortit olivat edelleen voimassa joten ratikalla kaupungille taas. Pysäkki onkin heti tuossa hotellin edessä 🙂

Käytiin varhaisaamupalaksi maistelemassa juustoja noin viidessä juustokaupassa 😉

Mutta silmät seljällään katseltiin niin hintoja! Keväällä 2011 me ostettiin kotiin noita juustopallukoita hintaan 3kpl / reilut 10 euroa. Juu hiukanko on hinnat plompsahtaneet! :O Niin vaan kävi ettei yhtään juustopallukkaa mukaan lähtenyt, vaikka mielettömän hyviä ovatkin… makuja oli tullut paljon lisää tällä välin, esim kookos ja vanilja, todella hyviä molemmat. Vuohenjuustot ovat edelleen suosikkejani ja niitäkin oli nyt paljon enemmän erilaisia.

Siellä missä on juustokaupat vieri vieressä, on myös kukkatori. Leikkokukat ovat todella edullisia.

Muutakin voisi kasvattaa kuin tulppaaneja, esimerkiksi bonsaipuita ja tietysti kannabista.

Brunssille emme menneet Coffeecompanyyn joka kuvassa näkyy, vaan siitä hieman oikealla sijainneeseen Café Luxembourgiin.

Pähkäiltiin aikamme missä mennään käymään ja kun päädyttiin ratikalla Dam-aukiolle rumaa kuninkaanlinnaa kuvaamaan, mentiin sitten Madame Tussaudsille kun se oli siinä samalla aukiolla. Aika viihdejulkkispainotteista oli, kai se on sitä nykyaikaa että ne eniten kiinnostaa.

Vahakabinetista sai sentään hyviä kuvia Dam-aukiolle.

Ratikkakortit piti tietysti käyttää ihan viime hetkiin saakka joten kierreltiin vielä siellä täällä, välillä kävellen, välillä ratikkaan hypäten.

Fillarit, asuntoveneet ja upeat vanhat talot. Hei taas Amsterdam, vielä me kohdataan ❤

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *