Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
Mont St Michel - kun unelma tuottaa pettymyksen - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Mont St Michel – kun unelma tuottaa pettymyksen

Viime keväisen roadtripin 24/30 päivä. Viikon päästä oltaisiin Suomessa. Se ei tosin ollut ollenkaan päällimmäisenä mielessä kun teimme paluumatkaa vasta Ranskassa.

Tuona reissupäivänä kävimme kohteessa, jonka bongasin todennäköisesti jostain lehdestä, noin 30 vuotta sitten, aikaan ennen nettiä saati matkablogeja. Tai ainakaan minulla ei ollut nettiä ennen kuin 2001. (Aloin tässä miettiä koska se edes tuli sellaisena kuin se nykyään on, joskus 90-luvun lopullako?)

Netistä ei kuitenkaan pitänyt puhua, vaan Le Mont Saint-Michelistä. Näin siis kuvan siitä jossain ja päätin että joskus menen tuonne! Eikä se kauan ottanutkaan, hah 😉

Onhan se vaikuttava. Mutta paikan päällä sen näkee ilman photoshoppauksia. Onhan se nyt kauniimpaa postikorteissa, kun photoshoppaa ympärille vesielementin. Päiväsaikaan laskuvesi on nimittäin jopa 25 km päässä, eikä suinkaan kauniisti luostarisaarta ympäröimässä. Nousu-ja laskuveden vaihtelu on kuitenkin suurta ja kotisivuilla onkin aikatauluja joiden avulla voi suunnitella vierailuaan aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan niin että osuu nousuveden näkemään. Meidän vieraillessamme saarella keskipäivällä saarta ympäröivät vain mutainen merenpohja ja pilvinen taivas joka ei saanut saarta yhtään parempaan valoon.

Autojen parkkipaikka on nykyään kaukana mantereen puolella. Vaihtoehtoja luostarisaarelle pääsyyn on käytännössä kolme, joko kävellä tuo 2,5 km matka, käyttää shuttle bussia tai vähän romanttisemmin hevoskyydillä. Sekä bussilla että hevoskyydillä pääsee noin 400 metrin päähän saaresta. Jos olet todella nopea ja lähdet parkkipaikalta pois jo puolessa tunnissa, parkkipaikka on ilmainen. Max 2 tunnin parkkeeraus maksaa tällä hetkellä 6,30 euroa ja tämä riitti meille, jotka emme kiivenneet ylös luostariin saakka ja kuljimme saarelle bussilla. Seuraava vaihtoehto onkin jo vuorokauden parkki ja se maksaa reilut 11 euroa.

Heppavankkurit eli allergiakyyti oli meille huonoin vaihtoehto kiitos mieheni, joka ei noin lähellä hevosia pysty kauaa olemaan, eikä kävely silloisella säällä paljon houkutellut, joten valitsimme bussin. Sen hinta sisältyy parkkilipun hintaan, hevoskyyti maksaa reilut 5 euroa ylimääräistä.

”Simo, koitas nyt käyttäytyä äläkä näytä turisteille kieltä!”

Sisällä saarella voi tosiaan kiivetä ylös luostariin saakka (luostariin on erillinen pääsymaksu) tai tehdä ostoksia lukuisissa liikkeissä ja nauttia ravintoloiden ja kahviloiden tarjonnasta.

Myös mantereen puolella on paljon tarjontaa, sekä majoituksen että ruokapalveluiden ja ostosmahdollisuuksien puolesta. Bussi pysähtelee useammassa kohdassa parkkipaikan ja luostarisaaren välillä, joten voit jäädä välillä pois ja jatkaa matkaa taas myöhemmin. Busseja kulkee tiuhaan tahtiin, eikä ainakaan meidän tarvinnut kauaa seuraavaa bussia odottaa.

Toinen kuuluisa maisema Mont Saint Michelista on aito. Lehmiä ja lampaita ei siis tarvitse photoshopata, ne olivat siellä oikeasti. Taika on kuitenkin särkynyt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *