Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
Asturia, Espanjan persoonallinen pohjoisrannikko - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Asturia, Espanjan persoonallinen pohjoisrannikko

*** Asturia, the northcoast of Spain, Briefly in english in cursive***

Oli menossa 19. reissupäivä 30 vrk roadtripillä ja olimme käyneet kääntöpisteessämme, viikon Torreviejassa. Sen jälkeen olimme olleet 3 yötä Madridissa ja nyt oli siis käännytty kotimatkalle ja tultu halki Espanjan sen pohjoisrannikolle.

Olimme varanneet hotellin kahdeksi yöksi Oviedosta ja suunnitelmissa oli tehdä päiväretki Asturian rannikon maisemiin, Luarcasta Avilesiin. Aamupäivällä ajettiin nopsaan motaria pitkin Luarcaan ja sieltä pieniä serpentiiniteitä ihan eri tahtia halki pikkukylien ja poikkeiltiin välillä rannoille.

Luarca on kaunis valkoinen kalastajakylä jossa olisi hyvin voinut rentoutua muutaman päivänkin. Kiemurteleva tie alas Luarcaan tarjosi kauniit näkymät kun kylä tuli vähän kerrallaan näkyviin. Ja kun oli päästy alas, piti hakeutua toiselle puolelle ylös, sillä korkeilta paikoiltahan ne parhaat näköalat löytyvät.

Ajoimme siis aivan ylös maisemien perässä.

Last spring we made a roadtrip all the way from Finland to the south coast of Spain in 4 weeks. Yes, by our own car! On day 19 we were returning from the south coast and had arrived to Oviedo on the north coast and stayed there for 2 nights.

Alla Luarcan rantaa ja satamaa. We drove to Luarca on the beautiful coast of Asturias.

Luarca näytti minun silmääni oikeastaan enemmän ranskalaiselta kuin espanjalaiselta pikkukylältä. In my eyes Luarca looks quite like a small french town, more than spanish.

Laskuveden aikaan kauniit meren muokkaamat rantakalliot olivat hyvin näkyvissä. During low tide you can see the rocks very well.

Ajelimme kaikessa rauhassa Luarcasta itään päin, pieniä metsäisiä serpentiiniteitä. From Luarca we drove towards east, tiny serpentine roads. Above us we could see the highway bridges.

Yläpuolellamme kulki vähän väliä moottoriteiden viaducteja joilla ajetaan toistasataa. Meidän vauhti oli tuona päivänä ”hieman” rauhallisempi ja oli itse asiassa oikein kiva päivä ajella kaikessa rauhassa noita vehreiden seinämien ympäröimiä pikkuteitä. Noilla rinteillä kasvoi aivan kallan näköisiä valkoisia kukkia, onkohan tuollapäin jonkinlaisia metsäkalloja?

Vähän väliä metsän suoja yhtäkkiä katosi ja eteen avautui kyliä, joissa oli kylttejä rantaan vievistä teistä ja poikkeilimme muutamissa näistä ihan summamutikassa. Yksi tällaisista rannoista oli alla oleva Cadavedo jonka hiekalla voi olla kesällä tunkua. Every now and then there were tiny villages and often they had signs saying ”beach” and we followed a few of those signs to see what kind of beaches they were. And they were all beautiful.

Ajaessamme takaisin ylös Cadavedon kylään, tuli pikkutiellä vastaan vähän isompi traktori, joten pakkohan siinä oli turren peruuttaa 😀 Vaan katsokaas mikä on traktorin merkki, no Valtrahan toki!

Päivän kauneimmat maisemat tarjosi ylivoimaisesti jyrkkien kallioiden reunustama Playa del Silencio. Tänne emme ajaneet sattumalta vaan hiljaisuuden ranta oli toinen etukäteen suunnittelemamme pysähdys Luarcan ohella. Playa del Silencio was the only beach that we had planned beforehand to visit. I had seen pics of it before, and it was even more beautiful in real!

Jos sielusi lepää enemmän jylhänkauniissa maisemissa kuin turistien täyttämissä ”sardiinipurkkirannoissa”, mitä jos vaihtaisit joskus Espanjan etelärannikon sen luonteikkaampaan pohjoisrannikkoon ja Biskajanlahteen? If you enjoy these views, maybe you would some time like to go to the Asturia cost instead of the crowded southern playas?

Idea pohjoisrannikkoon tutustumisesta syntyi Maailman äärellä -blogin Heidin postauksesta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *