Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
Vitrè ja Fougeres, linnoja ja keskiaikaisia kaupunkeja - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Vitrè ja Fougeres, linnoja ja keskiaikaisia kaupunkeja

Viime keväisen roadtripin päivä 23/30, oli päivä jona kuljettiin Irwinin laulun sanojen mukaan linnasta linnaan!

Olimme tuolloin kaksi yötä Rennesissä, Ranskassa. Olin ennen reissua listannut bucket listilleni useammankin ranskalaisen linnan ja matkan edetessä valitsimme niistä kaksi, Vitressä ja Fougeresissa sijaitsevat. Molemmissa kaupungeissa osoittautui olevan paljon muutakin nähtävää.

Ensin ajoimme Vitreen, jonka upeiden keskiaikaisten talojen alaosat on rakennettu kivestä ja yläosat puusta. Hyvin säilytetty vanhan kaupungin alue on melko laaja ja kapeita katuja on monia. Vitre sijaitsee noin 25 km itään Rennesistä. Harmillisesti täällä käy ilmeisesti suhteellisen vähän turisteja, koska kaupunki sijaitsee sen verran sisämaassa rannikolta katsoen. Harmillisesti, sillä vanha keskusta on todella kaunis.

Täällä seudulla on paljon crepes-paikkoja! Harmi vain että Vitressä ei jaksettu vielä aamupalan jäljiltä creppejä nauttia ja Fougeresissa ja Rennesissä creppipaikat olivat jo menneet kiinni.

Mies halusi kuvaan vanhan tipparellun 🙂

Tuhat ja yksi päätä, parturi-kampaamo toki.

Jos Toledon sepät ovat liian kiireisiä, voi haarniskan tilata myös Vitrestä ?

”Pakollinen katedraalikuva” tuli tällä kertaa otettua hieman vaivihkaa…

Mutta sitten vihdoin sinne linnaan!

Vitren linna on rakennettu alunperin puusta 1000-luvulla ja yllättäen palanut muutamaan kertaan, kunnes ensimmäinen kivilinna rakennettiin 1000-luvun lopulla ja sitä on laajennettu aina 1600-luvulle saakka. 1820 Vitren kaupunki osti linnan ja siitä tuli yksi ensimmäisistä kohteista jotka lisättiin Ranskan historiallisten monumenttien listalle. 1800-luvun lopulta alkaen sen restaurointiin on panostettu ja linna onkin hyvässä kunnossa.

Fougeresiin saapuessamne näimme myös muutamia keskiaikaisia taloja, mutta täällä niitä on säilynyt huomattavasti vähemmän kuin Vitressä.

Kadun päässä häämöttää jo linna…

… ja se on valtava, muurit tuntuvat jatkuvan loputtomiin!

Vuohet eivät ilmeisesti tykkää uida, sillä mitään muuta estettä niiden karkaamiselle ei ollut kuin vallihauta.

Fougeresin linna on aivan erityylinen, selkeästi vahva ja puolustuskäyttöön rakennettu, niinikään 1000-luvulta lähtien. Linna kattaa kahden hehtaarin alueen ja tornejakin on 13. Se onkin yksi suurimmista eurooppalaisista keskiaikaisista linnoista.

Fougeresissa oli valtavasti kukkaistutuksia. Katujen varsilla, patsaiden juurilla, liikenneympyröissä ja kuten tässäkin liikenneympyrässä, ne kävivät jo taideteoksista.

Niiden lisäksi kaupungissa on useampi puisto. Miehen odottaessa sillä turistin parkkipaikalla eli sakkopaikalla, kävin kiertämässä pienen osan suuresta kaupunginpuutarhasta joka oli jo paljon katseltavaa toukokuun puoliväliä lähestyttäessä. Nauttikaahan siis lopuksi väriloistosta!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *