Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
Menneitä muistellen: Häämatka Malesiaan ja Thaimaahan osa I - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Menneitä muistellen: Häämatka Malesiaan ja Thaimaahan osa I

Jatketaanpa pitkästä aikaa Menneitä muistellen -kategoriaa jossa palauttelen mieleen sekä lapsuusaikaisia ihan aitoja retroreissuja että sinkkuaikojen kaupunkilomia ja toki siipan kanssa yhdessä tehtyjä matkoja.

Olen aiemmin kirjoittanut tähän kategoriaan sinkkuaikojen reissuista yhden muiston, Malcesine / Gardajärvi 26 v sitten ja ensimmäisestä miehen kanssa yhdessä tehdystä matkasta Kihlajaismatka Santorinille 2002. Mikä olisikaan siis osuvampi jatkumo kuin kirsikka tämänhetkisen matkakakkuni huipulla eli häämatkamme Malesiaan ja Thaimaahan.

Kohde: Tema-matkojen Malesian kiertomatka (= viikon pakettimatka, jonka päätteeksi toinen viikko Phuketissa)

Ajankohta: talvi 2007

Häämatkalle ei lähdetty heti kevään 2005 häiden jälkeen eikä vielä seuraavana talvenakaan. Kohdekin oli pitkään auki, mutta kaukomatkasta olisi kyse, se oli selvää. Tuohon aikaan kävimme vielä valmismatkoilla joten budjettikaan ei ihan pieni ollut. Ehdin varata jo yhden matkankin, Venezuelaan, mutta huomasin sitten että meidän lomamme alussa olisi ollut presidentinvaalit, jolloin olisi saattanut syntyä rähinää. Jälkikäteen kuulimme ettei mitään sekasortoa ollut syntynyt, joten kohde olisi ollut turvallinen, mutta häämatkan suhteen en halunnut ottaa pienintäkään riskiä.

Perumamme Venezuelan matkan jälkeen vaihdoimme lännestä itään ja varasimme siis kahden viikon matkan Aasiaan. Kiertomatkan aluksi lensimme Phuketiin ja yöpymisen jälkeen meillä oli jatkolento Kuala Lumpuriin, josta varsinainen kiertomatka alkoi.

Kuala Lumpurin pakollisiin nähtävyyksiin kuuluvat Petronaksen tornit olivat vielä joitain vuosia ennen matkaamme maailman korkeimmat.

Samat tornit ovat iltavalaistuksessa vielä hienommat.

Kaupunkikierroksella tutustuimme Kuala Lumpuriin joka on kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa. Sultan Abdul Samalin palatsi on yksi itsenäisyysaukiota reunustavista kauniista rakennuksista. Merdeka-aukion keskellä on krikettikenttä, jota tässä vähän näkyykin.

mal4

Kuala Lumpur on pilvenpiirtäjien ja viimeisen päälle hoidettujen puistojen kaupunki.

Sri Mahamariamman hindutemppelin 22-metrinen torni. Malesiahan on melkoinen etnisten ryhmien sulatusuuni (kiinalaiset, intialaiset, malaijit ja pienempiä ryhmiä niiden lisäksi) ja nämä ryhmittymät tulevat hyvinkin juttuun keskenään, joten hindutemppelikin sijaitsee keskellä Chinatownia…

mal7

mal6

Toisen tyyppinen nähtävyys on muistomerkki malesialaissotilaille jotka taistelivat toisessa maailmansodassa, muistaakseni japanilaisia vastaan?

Kuninkaallista palatsia pääsimme katselemaan aidan takaa.

Kansallismuseossa sai monipuolisen katsauksen maan historiaan ja vähemmistökulttuureihin. Mieleen jäi esimerkiksi valtava lohikäärme ja eri etnisten ryhmien hääseremonioita esittelevät asetelmat.

Perinteiset korkealle maasta rakennetut talot ovat mustiksi maalattuja niin päältä kuin sisältä. Pieniä ikkunoita on niukalti ja ne ovat vielä suurilta osin ornamenteilla peitetyt, että mahdollisimman vähän valoa ja kuumaa ilmaa pääsee sisälle.

Vietettyämme pari päivää Kuala Lumpurissa lähdimme jatkamaan matkaa suuntanamme Cameron Highlands jossa viettäisimme seuraavat yöt. Ensimmäinen pysähdys oli kohta kaupungin ulkopuolella. Royal Selangorin valtavan kokoinen tinatehdas on erikoistunut valmistamaan erilaisia tuoppeja ja kolpakoita.

mal9

Löytyipä sen vitriineistä myös suomalaiskatsojille tuttu pytty ? Eli tämä tinatehdas valmistaa myös Formula 1 Malesian osakilpailun palkintopystit.

mal8

Tinatehtaalta matka jatkui Batu caveseille, joissa sijaitsee kolme hindutemppeliä. Kävimme niistä suurimmalla ja kuuluisimmalla jonne johtaa lähes 300 jyrkkää rappusta. Siis ne meistä kävivät, jotka selvisivät rapuista… kiivettyäni muutaman kymmenen metriä tiesin jo että alaspäin tuleminen tulisi olemaan tuskaa, joten palasin suosiolla alas kun vielä uskalsin.

mal10

Tästä kuvasta rappujen jyrkkyyden näkee paremmin.

mal11

Mieheni kiipesi reippaasti raput ylös kuvaamaan luolia sisäpuolelta.

mal12

Oli aika jättää Kuala Lumpurin seutu taakse ja alkaa nousta ylöspäin kohti Cameron Highlandsia eli ylänköä. Tästä lisää seuraavassa osassa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *