Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
Kun rakastuin Ranskassa; Biarritz - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Kun rakastuin Ranskassa; Biarritz

Viime kevään roadtripin reissupäivä 21/30 ja… olen rakastunut! Se ei tapahtunut Espanjassa (vaikka Barcelona on edelleen ❤) vaan Ranskassa ja rakkauteni kohde on…

Biarritz!

Britithän on lomailleet täällä jo 1800-luvun alusta. Voisin tehdä heille seuraa jonain kesänä ja mikä parasta, myös mies tykästyi Biarritziin niin paljon että lähtisi mielellään sinne kokonaiseksi viikoksi 🙂 Meidänhän piti alunperin vain piipahtaa Biarritzissa päiväkahvilla ja jatkaa matkaa seuraavana stoppina Bordeaux, mutta päätettiinkin ex tempore jättää Bordeaux kokonaan väliin ja jäädä pidemmäksi aikaa Biarritziin 🙂

Biarritz on selvästi tyylikäs ja keskivertoa kalliimpi paikka ja joku voisi pitää sitä liian ökyn oloisena. Kumpikaan meistä ei kuitenkaan kokenut kaupunkia noin, vaan todella tykästyimme siihen. Ajelimme ympäri keskustan katuja ja ihastelimme arkkitehtuuria.

Hotel du Ville on kaupungin kuuluisin luksushotelli. Se on E-kirjaimen muotoinen, mutta miksi juuri E? Koska Napoleon III rakennutti sen palatsiksi vaimolleen Eugenielle.

Olin ottanut aiemmin talteen erään biarritzilaisen teesalongin tiedot ja sinnehän piti päästä. Mika otti palan pistaasileivoksestaan ja jäi katselemaan sitä, minä harmittelemaan että voi pahus, eikö se ollutkaan hyvää? Oli jotenkin herttaista kun mies niin vaikuttuneena totesi, ettei ole koskaan tainnut syödä näin hyvää leivosta! Totesin saman pistaasileivosta maistettuani, mutta onneksi oma jättimäinen vadelmakekoni oli vielä täydellisempää 😉

Käynnistämme Miremontin teehuoneessa olen tehnyt jutun jo aiemmin ja se löytyy täältä:
Kahvilla menneen ajan teesalongissa.

Paitsi kaunista arkkitehtuuria, Biarritzissa on myös kaunis ranta-alue. Laskuveden aikaan rannalla kuljeskeli väkeä mm keräämässä simpukankuoria. Kerään omani sitten kun palaamme Biarritziin.

Meri on muokannut kauniita ja valokuvauksellisia rantakallioita, jotka ovat nyt laskuveden aikaan hyvin esillä.

Uimarannan läheisyydessä on saareke, jonne vie silta.

Nousuveden aikaan aallot saattavat lyödä jopa yli tuon sillan, jolloin se suljetaan.

Sää Biarritzissa oli toukokuun puoliväliä lähestyttäessä  (12.5.16) lämmin ja aurinkoinen, mutta suuntaisiin Biarritziin uudemman kerran sen verran kesempänä, että merivesi on jo uintilämmintä 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *