Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4903
#IGTT: Keski-Eurooppa on rakkain! - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

#IGTT: Keski-Eurooppa on rakkain!

Instagram Travel Thursday on jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

Toukokuun Instagram Travel Thursdayn aiheena on lempimaa / -paikka / -alue. Mietin pitkään jotain yksittäistä kaupunkia tai maata, mutten osannut valita yhtä, joten tulin siihen tulokseen, että lempialueeni on suht laajasti sanoen Keski-Eurooppa.

Keski-Euroopan määritelmä näyttää vaihtelevan sen mukaan missä ihminen asuu ja mistä näkökulmasta sitä katselee. Minä tarkoitan sillä aluetta joka on kartalla Skandinavian alapuolella, Etelä-Euroopan pohjoispuolella ja Itä-Euroopan länsipuolella. Belgiasta, Hollannista ja Ranskasta itään noin Unkariin saakka. Joissain määritelmissä esim Viro, Latvia ja Liettua ovat Keski-Eurooppaa, jos näin niin missä se Itä-Eurooppa on, pelkkä Venäjäkö?

Tämän määritelmäni mukaista Keski-Eurooppaa olen kiertänyt aika hyvin, vain muutama pikkuvaltio kuten Luxembourg ja Liechtenstein ovat käymättä. Eniten kohteita olen kiertänyt Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa, Itävallassa ja Italiassa, jälkimmäisessä usein nuorena, mutten enää viime aikoina.

Yksi pitkäaikainen haaveeni, kiertää Hollantia ja Belgiaa, toteutui keväällä 2011. Silloin otimme lennot Amsterdamiin ja sieltä vuokra-auton. Kävimme mm Keukenhofissa, Madurodamissa, Gentissä, Bruggessa, Antwerpenissä ja monien pikkukaupunkien nähtävyyksiin tutustumassa.

Alla olevat kuvat ovat Amsterdamista, Gentistä ja Volendamista.

Ranska on yksi niistä maista joissa on tullut lomailtua useampaan kertaan. Mm Pariisissa ja Nizzassa olen käynyt aikaan ennen Instagramia mutta viime keväänä kohteita kertyi aika lailla. Pääsin mm pitkään haaveilemaani Mt St Michelin luostarisaareen, jokaoli valitettavasti hieman pettymys! Sen sijaan Ihastuimme Biarritziin ja moneen pikkukaupunkiin kuten Vitreen josta kuva alla.

Vaikka Espanjassa on edelleen vain se yksi iso rakkaus, Barcelona, ihastuimme viime kevään reissulla Espanjan pohjoisrannikkoon, jonka voi mielestäni laskea vielä Keski-Eurooppaan kuuluvaksi, ainakin tässä postauksessa. Alla kuva kauniista pikkukaupungista nimeltään Luarca.

Yksi maa joka kolahti lujaa jo 90-luvun alussa on Itävalta. Kävimme silloin äitini kanssa Zell Am Seessä ja vuokrasimme auton jolla kävimme mm Krimmlin vesiputouksilla, Liechtensteinklammin rotkossa ja Hohenwerfenin linnassa jossa näimme hienon haukkaesityksen. Myös Salzburg ja Innsbruck tulivat silloin tutuiksi. Valitettavasti en saa niitä kuvia tällä hetkellä skannattua, joten alla olevat kuvat Wienistä ja Grazista ovat viime syksyltä.

Uusin rakkaus Euroopassa on Unkari ja erityisesti sen pääkaupunki Budapest. Kävimme siellä ensimmäisen kerran viime syyskuussa ja nyt ihan ex tempore ja yllättäin olemme lähdössä sinne 5 pv kaupunkilomalle toukokuun lopulla 🙂

On ehkä ihan pakko ottaa taas pala Esterhazy-kakkua 🙂 Reissusta on muutenkin tulossa herkutteluloma jonka ohessa käydään tutustumassa joihinkin nähtävyyksiin jonne viime kerralla ei ehditty, kuten kauppahalliin ja ”kenkämuistomerkkiin” Tonavan rantabulevardilla.

Tällainen on minun rakkaimpani.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, MuruMou ja Skimbaco.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *