Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
Montserrat'n luostari ja Musta Neitsyt - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Montserrat’n luostari ja Musta Neitsyt

Yhtenä Barcelonassa viettämistämme päivistä ajeltiin vähän kauemmas, yhteen kaupungin ulkopuolella sijaitsevista kuuluisimmista nähtävyyksistä eli Montserratin benediktiiniläisluostariin joka sijaitsee korkealla vuorenrinteellä. Montserratin vuoren korkeus on yli kilometrin ja luostari on sen huipulla. Vaikka sinne aikoinaan on eristäydytty, nykyään on vipinää. Siellä käy vuosittain yli miljoona turistia ja pyhiinvaeltajaa. Vuonna 2025 tehdään varmasti vierailijaennätys, kun luostari täyttää virallisen perustamisvuoden mukaan 1000 vuotta. Luostaritoimintaa vuorella tiedetään olleen jo noin 888 jKr.

Vuorenseinämien muodoista tulee mieleen Kreikan Meteora joka myös on vaikuttava paikka.

Perillepääsyyn on monenlaisia vaihtoehtoja gondolihissistä junaan. Koska olimme liikkeellä omalla autolla, me valitsimme ajaa serpentiinitietä ylös luostarille saakka.

Siellä se pieni keltainen gondolihissi menee alaspäin 🙂

Minun korkeanpaikan kammollani kesti hetken ennen kuin tohdin nojailla noin ohueen kaiteeseen noin korkean pudotuksen edessä 😀 Lämpötilakin putosi Barcelonan päälle kahdestakymmenestä 10 C:een, joten takki oli tarpeen.

Itse luostarirakennukset eivät ole arkkitehtoonisesti järin kauniita, mutta ainakin ne ovat massiivisia ja niitä on paljon. Napoleonin armeija tuhosi luostarin 1800-luvun alussa, joten kaikki on jälleenrakennuttu sen jälkeen.

Vasemmalla basilika, jossa sijaitsee luostarin aarre ja pyhiinvaeltajien kohde: Musta Neitsyt ja musta Jeesus-lapsi. Aikamme maisemia ihailtuamme lähdimmekin tutustumaan basilikaan.

Aloimme jonottaa neitsytpatsaalle. Jono kulkee pitkin basilikan käytäviä ja nousee ylös rappusia. Yhtäkkiä kuuluu enemmän supatusta ja pian näemme jo vilauksen.

Jono etenee koko ajan. Neitsytpatsaalla ei aikailla eikä jäädä ottamaan selfieitä. Useimmat ottavat kuitenkin valokuvan tai pari, vielä useammat hieraisevat neitsyen kädessä olevaa ”universumia”. Minäkin, vähän kuin varmuuden vuoksi, kun en mihinkään kirkkoon kuulu.

Aika erikoinen valinta kyllä moinen ebenhipiä Marialle. Yksi teoria kertoo, että väri olisi pinttynyt ajan myötä, tarinan mukaan patsas on löydetty luolasta ja ollut musta jo silloin. Musta Neitsyt on myös Katalonian oma suojeluspyhimys.

Näin hiljaiseen vuodenaikaan, huhtikuun lopulla ja vain tunti ennen sulkemisaikaa, jonotimme ainoastaan 15 minuuttia. Sesonkiaikaan jono voi olla moninkertainen.

Tänne ylös voi myös kävellä. Tuolla pieni muurahainen kapuaa ylös vuorenrinnettä, löysitkö? Syitä patikointiin voi olla monia vielä tänäkin päivänä. Sanovat, että jotkut haluavat vain kulkea perinteisesti kävellen, jotkut taas ovat saattaneet tehdä lupauksia kuten ”jos rakkaani paranee sairaudestaan lupaan kävellä ylös luostariin”. Reitin voi ottaa myös kuntoilun ja upeiden maisemien kannalta.

Jos kulkee omalla tai vuokra-autolla, parkkeeraukseen on kaksi vaihtoehtoa. Alemmalle parkkipaikalle jättävät voivat jatkaa matkaa vihreällä junalla tai gondolihissillä. Jos ajaa ylös saakka, joutuu jonkun matkaa kävelemään, joten juna on paras vaihtoehto jos haluaa säästää jalkojaan, ei tuo oma auto ylemmälle parkkialueelle kuten voisi kuvitella. Rappusia on silti edessä enemmänkin, jos tahtoo Mustan Neitsyen nähdä.

Luostarissa voi myös yöpyä, alla kuva luostarin hotellista. Ehkä ei kannata valita näköalaa vuorelle päin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *