Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
Kahvilla menneen ajan teesalongissa Biarritzissa - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Kahvilla menneen ajan teesalongissa Biarritzissa

Miremontin teehuoneen sanotaan olevan biarritzilainen instituutio. Ranskan kulttuuriministeriö onkin nimennyt sen historialliseksi monumentiksi ja Lonely Planet listannut Ranskan kymmenen historiallisesti merkittävimmän teehuoneen joukkoon. Upeasti sisustettu ja koristeltu teehuone on perustettu vuonna 1872 ja kahdeksan vuotta myöhemmin se siirtyi sille nimensä ja loistonsa antaneen Joseph Miremonten omistukseen.

1600-luvulla rakennettuun taloon perustetussa Miremontissa loistavat kristallikruunut, tiilikuviot ja koristemaalaukset, mutta kirkkaimpana loistavat kuitenkin lasivitriinien leivokset, suklaaherkut ja artesaanijäätelöt. Osa leivoksista kiilsikin niin että niistä olisi varmaan heijastuksensa nähnyt.

Miremontissa jos missä iskee valinnanvaikeus emmekä mekään osanneet heti päättää mitä herkkuja maistaa. Lopulliset valinnat taidettiin tehdä omien herkkumakujen mukaan, eli mies valitsi pistaasileivoksen ja minä herkullisimman näköisen vadelmakeon minkä olen kahvilassa konsaan nähnyt.

 

No okei, ehkä annoin herkullisen ulkonäönkin hieman vaikuttaa, mutta vadelma on kyllä lempimarjani.

Kahvi ja kuuma maito tarjoiltiin pöytään erikseen, joten sait sekoittaa haluamasi kaltaisen kupillisen. Tarjoilijalla oli mirri kaulassa ja palvelu sen mukaista. Tuntui melkein kuin olisi pitänyt itsekin olla hienommin pukeutunut lady, muttei kuitenkaan huonolla, epämukavalla tavalla. Miremontessa tunsi siirtyneensä hetkeksi belle epoquen aikaan. Meillä kävi vielä tuuri päästä ikkunapöytään. Rantaan ja majakalle avautuva näkymä herkutellessa ei ainakaan vähentänyt paikan viehätystä.

Miremontesta olisi löytänyt myös herkkutuliaisia kotiin ostettavaksi, mutta tällä kertaa jätimme ne hankkimatta. Tuskin olisin osannut valita minkä ostaisin – kunhan jotain vaaleanpunaista… 🙂

Kannattiko Miremontessa kahvittelu? Voi kyllä! Molemmat leivokset olivat erittäin herkullisia. Lompakko keveni 22,40 eurolla, mutta kuten mieheni totesi, välillä pitää törsätä, kunhan ei joka päivä tähän malliin jos meinataan että bensarahaa riittää kotiin asti!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *