Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Top". Käytetään oletusta "sidebar-1". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-1" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Left". Käytetään oletusta "sidebar-2". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-2" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Right". Käytetään oletusta "sidebar-3". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-3" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Sidebar Bottom". Käytetään oletusta "sidebar-4". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-4" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer". Käytetään oletusta "sidebar-5". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-5" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "404 Page". Käytetään oletusta "sidebar-6". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-6" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Wide". Käytetään oletusta "sidebar-7". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-7" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Boxes". Käytetään oletusta "sidebar-8". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-8" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778

Notice: register_sidebar kutsuttiin väärin. id ei asetettu vimpainalueelle "Footer Wide". Käytetään oletusta "sidebar-9". Muuta id manuaalisesti arvoon "sidebar-9" niin pääset eroon tästä ilmoituksesta ja säilytät vimpainalueen sisällön. Lisätietoja: Debugging in WordPress.(Tämä viesti lisättiin versioon 4.2.0.) in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4778
TBT: Koiramaisia juttuja Ruotsissa - sisältää söpöysvaroituksen - Lomaunelmia ja unelmalomia
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

TBT: Koiramaisia juttuja Ruotsissa – sisältää söpöysvaroituksen

Olen kasvattanut koiria enemmän tai vähemmän aktiivisesti vuodesta 2006, ensin pari kultaisennoutajanpentuetta ja sittemmin enemmän cockerspanieleita. Alusta saakka olen tuonut Suomeen uutta verta ulkomailta, muun muassa Ruotsista, Virosta, Itävallasta, Unkarista, Puolasta ja Belgiasta. Tällä hetkellä meillä on 9 koiraa, joista 2 on omia kasvattejani, 2 muista suomalaisista kenneleistä ja loput 5 tuonteja. Lisäksi meillä asuu loppukesään saakka vielä yksi tilapäinen kyproslainen cockerinarttu.

Palataan nyt kuitenkin tuonne kasvatustyön ihan alkuvaiheisiin, vuoteen 2008.  Vähän ennen kuin ensimmäinen cockeripentueemme syntyi kesällä, kävimme Ruotsissa hakemassa Lillin ja nämä kuvat ovat tuolta toukokuiselta reissulta.

Lähdimme omalla autolla Turkuun ja sieltä laivalla Tukholmaan jonne tullaan aina hurjan aikaisin, kun silmät eivät vielä millään haluaisi pysyä auki. Myöhemmin ollaankin ajettu Helsinkiin että saapuminen Tukholmaan olisi edes hiukan inhimillisempi! Mutta eipä muuta kuin unirähmäisin silmin ajamaan Göteborgin tietä Örebrohon ja siitä vielä edemmäs. Lillin kasvattaja asuu Finnerödjassa, Vätternin ja Vänernin välissä. Menomatkalla ajoimme Mälarenin pohjoispuolelta ja paluumatkalla eteläpuolelta.

Perillä meitä odotti Lillin lisäksi sen sisko ja äiti sekä muita kasvattajan koiria. Meitä odotti myös erittäin vieraanvarainen vastaanotto lämmintä ruokaa myöden vaikka olimme perilläkin niin aikaisin, ei lähelläkään lounasaikaa. Lillin leikkiä siskonsa ja äippänsä kanssa oli hauskaa seurata ja kasvattajan kanssa oli paljon juteltavaa. Kuvassa Lilli on pennuista ylimpänä, leikkimässä emänsä kanssa.

Viivyttyämme muutaman tunnin kasvattajalla otimme Lillin matkaamme ja lähdimme ajamaan takaisin kohti Tukholmaa ja iltalaivaa.

Olimme suunnitelleet pysäilevämme matkan varrella nähtävyyksille kun niitä vastaan tulee, ainoana kriteerinä se, että niihin voi mennä pennun kanssa. Ensimmäinen pysähdys osui Örebron linnaan jonka tulin merkanneeksi karttaan vähän hölmösti sen osoitteella Kansligatan 1.

lhaku örebro2

Örebron jälkeen jossain ennen Stora Sundbyn linnaa kulki tien yli tällainen köysirata jota veikkailimme vanhaksi malminkuljetusradaksi. Onko sinulla parempaa tietoa?

Örebron jälkeen ennen Eskilstunaa tuli vastaan jälleen yksi nähtävyys joka olisi linna ja päätimme ajaa sinne. Stora Sundbyn linna ei ollutkaan ihan pieni eikä vaatimaton ja tyypiltään aivan erilainen kuin Örebron muhkea linna.

lhaku stora sundbt slott alberga

lhakusundby2

Eskilstunassa pyörähtäessämme näimme tämän kauniin kirkon, Klosters kyrka eli luostarin kirkko.

lhaku klosters kyrkaeskilstuna

Seuraava pysähdyksemme ei ollutkaan mikään rakennus, vaan viikinkiaikainen lähes 1000 vuotta vanha kalliopiirros, Sigurdristningen, joka kertoo sankaritarun lohikäärmeen voittaneesta Sigurdista.

Pysähdyimme vielä kerran ennen Tukholman satamaa, Gripsholmin linnassa lähellä Mariefrediä. Taas hieman erityylinen linna muhkeine torneineen.

lhakugripsholm mariefred1

Lähempi tarkastelu osoitti ettei linnaa ole rakennettu kokonaan tiilestä, vaan tuo vasemman puoleinen, hieman tummempi osa, oli feikattu!

lhaku linnafeikki

lhaku puistoa

lhaku linnalta kaupunkiinpäin

Lisää viikinkien historiaa löytyi linnan pihamaalla olleesta riimukivestä.

lhaku riimukiviä sen maalatun linnan pihassa

Pentua ostaessani olin puhunut miehelleni, että pidän sitä hetken kotona, siihen tutustuakseni ja etsin sille sitten sijoituskodin. Meillä oli silloin koirakiintiö täynnä, niitä taisi olla kolme.

Olen tutustunut Lilliin nyt 7 vuoden ajan ? Pentu kiersi mukanamme nuo linnojen alueet, irti ja meihin luottaen kuin olisi aina ollut mukanamme. Rakastuin siihen tuon ajomatkan aikana niin paljon, että supatin sen korvaan jo hytissä ettet sinä mihinkään sijoitukseen mene, meidän pitää vain vakuuttaa isäntäsikin asiasta. Kerran mies kysyi miten se sijoituskodin etsintä etenee. Kokeilin varovasti, etten minä sitä raaskisi sijoitukseen antaa. Sen koommin asiasta ei keskusteltu, joten Lilli hoiti isännän hurmaamisen ihan itse.

Miksi tein jutun Lillin hakumatkasta juuri nyt? Lilli on ajankohtainen.

Viime yönä syntyivät Lillin viimeiset pennut, 3 urosta ja 3 narttua ❤

Studio_20160121_184941

Tässä vielä Ruotsin puolella ajamamme reitti.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *