Haluatko nukkua hyvin ja saapua levänneenä kohteeseen ilman turvotusta tai pahoinvointia? Erityisesti pitkillä yölennolla kannattaa välttää tiettyjä ruokia ja juomia.2017-11-29T09:51:28+03:00
WPDEV!!
Kuva: iStockphoto
Vältä näitä ruokia ja juomia ennen lentoa

Älä sorru näihin ruokiin ja juomiin ennen lentoa – 8 tuotetta, joita kadut myöhemmin

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Haluatko nukkua hyvin ja saapua levänneenä kohteeseen ilman turvotusta tai pahoinvointia? Erityisesti pitkillä lennoilla kannattaa välttää tiettyjä ruokia ja juomia.

1. Kahvi

Suomalaiset rakastavat kahvia, mutta ennen lentoa ja sen aikana kofeiinia kannattaa nauttia harkiten. Erityisesti helposti yöunensa menettävien matkailijoiden kannattaa jättää kahvittelu vähemmälle. Kahvin sijaan juomaksi voi valita esimerkiksi teetä.

2. Alkoholi

Drinkki ennen lentoa, kenties pari lasia viiniä lennon aikana? Moni käyttää alkoholia unilääkkeenä, mutta tosi asiassa se häiritsee unen laatua. Jos alkoholia kuitenkin aikoo lennolla nauttia, tulee nesteytyksestä pitää huolta juomalla runsaasti vettä.

3. Prosessoidut ruoat

Prosessoidut ruoat aiheuttavat helposti turvotusta ja huonon olon. Välipalat ja einekset vaanivat kiireistä matkailijaa, mutta eväspussiin kannattaa pakata terveellisempiä vaihtoehtoja kuten pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä.

Kuva: Inka KhanjiLentokoneruoka
Salaatti ja hedelmät ovat turvallisia vaihtoehtoja lennolla.

4. Tuliset ruoat

Tuliset ruoat voivat tehdä tepposet tottumattoman turistille vatsalle, joten niitä kannattaa välttää esimerkiksi lentokentällä ruokaillessa. Houkuttelevien katukeittiöiden tulisimmat annokset on niin ikään hyvä jättää väliin kotiinlähtöä edeltävänä päivänä.

5. Sipsit ja muut pikkusuolaiset

Makuhermot eivät toimi normaalilla tavalla yläilmoissa, ja siksi reippaasti maustetut pikkusuolaiset voivat maistua tavallistakin koukuttavammilta. Niiden maku kun aistitaan. Ikävä kyllä vaikkapa suolapähkinöillä tai perunalastuilla herkuttelu vain sitoo kehoon enemmän nestettä ja pahentaa turvotusta. Varaa siis mieluummin mukaan suolattomia pähkinöitä tai muuta turvallista naposteltavaa.

6. Pavut ja kaalit

Vihanneksia pitää muistaa syödä tarpeeksi – sen tietävät kaikki. Helposti turvotusta aiheuttavat vihannekset kuten erilaiset pavut ja kaalit kannattaa kuitenkin jättää väliin sekä ennen lentoa että sen aikana. Erityisesti herkkävatsaisten kannattaa muistaa neuvo ennen matkaa.

Papujen ja kaalin syöminen lisää kaasunmuodostusta. Lentokoneen paineistetussa ympäristössä tämä voi johtaa turvotukseen, vatsanväänteisiin ja ikäviin ilmavaivoihin. Siksi nämä kasvikset on paras jättää väliin lentoa ennen ja sen aikana.

Kuva: Flickr / Nathan CookeLentokone
Lentoyhtiöiden yleisimmät tarjottavat, kuplajuomat ja pikkusuolaiset, kannattaa jättää väliin lennolla.

7. Rasvainen pikaruoka

Lomalla ei kannata tuijottaa kaloreita ja varoa syömisiään, mutta ennen lentoa on hyvä katsoa mitä suuhunsa laittaa. Suolaiset ruoat kuten ranskalaiset ja pizzat voi säästää lomaherkuiksi ja nauttia terveellisempiä vaihtoehtoja ennen lentoa. Kaukolennolla ei ole mukava kärvistellä roskaruoasta aiheutuneen turvotuksen takia.

Uppopaistettu tai muuten rasvaa tihkuva ateria sulaa huonosti, joten vatsavaivojen riski on suuri. Syö mieluummin vaikkapa ruokaisaa salaattia tai kanavoileipä.

8. Hiilihapotetut juomat

Limsojen, oluen ja muiden hiilihapotettujen juomien nauttiminen vain pahentaa lennon aiheuttamaa turvotusta. Valitse vaihtoehdoksi mieluummin kuplatonta vettä. Oluen sisältämä alkoholikaan ei tee hyvää, sillä se kuivattaa elimistöä ja vain pahentaa tällä tavalla lentokoneen kuivan sisäilman ja paineistuksen aiheuttamaan nestehukkaa.

>> Lue myös: Tätä sinäkin olet ihmetellyt: miksi lentokoneruoka ei maistu juuri miltään?

Lähde: The Daily Meal, News.com.au
Kuva: Istockphoto, Inka Khanji ja Flickr / Nathan Cooke

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla >>

Päivitetty: 29.11.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (24 votes, average: 2,38 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

”Varaa siis mieluummin mukaan suolattomia pähkinöitä tai muuta turvallista naposteltavaa.”

Sitten myöhemmin kerrotaan kuinka pähkinät voivat vaarantaa allergisten ihmisten hengen lentokoneessa. Kannattaisikohan vähän katsoa mitä käännettyihin uutisiin kirjoitetaan.

Lentomatkan eväät

Hyväksi olen havainnut: käsimatkatavarareppuun monta rasiaa kuorittuja ja paloteltuja hedelmiä ja voileipiä. Menevät turvatarkastuksessa läpi. Kansaivälisellä alueella kahvin (vaikka huonojen listalla) kanssa voileipä ja hedelmiä. Vettä kannattaa juoda myös. Ei paksusti. Jos pitkä lento, näitä eväitä on helppo nautiskella matkan aikana. Ei haittaa,vaikka eväitä jäisi yli, kyllä niille käyttö löytyy.

Alkoholi ei tässä kuviossa käy lainkaan. Ehtii muulloinkin. Epäilen, että viinasten läträäminen lennoilla johtuu suurimmaksi osaksi lentopelosta ja jännityksestä, joita taas viina ei poista. Käsitystäni tukee sekin, että häkellyttävän usein olen lentsikkakenttien vessoissa huomannut varpusparven lentäneen niin ylös, että mielestäni ei ole mahdollistakaan. Niin, miten muuten selität sen, että kansainvälisen alueen baareissa aamutuimaan ihan asiallisen näköiset ihmiset imevät olutta, meluisasti. Siis olutta ennen lentoa.

Jatketaan aiheesta. Hyvää jatkoa tälle päivälle!