Monet Helsingin ja Dubain lennot saapuvat Dubain kansainväliselle lentokentälle keskellä yötä tai lähtevät varhain aamuyöllä. Jos ei halua varata hotellia puolikkaaksi yöksi, mitä kentällä voi öisin tehdä?2019-01-11T08:53:16+02:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Dubai, Arabiemiraatit

Säästä hotelliyöpymisissä ja vietä yö Dubain lentokentällä – näin saat ajan kulumaan

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Monet Helsingin ja Dubain lennot saapuvat Dubain kansainväliselle lentokentälle keskellä yötä tai lähtevät varhain aamuyöllä. Jos ei halua varata hotellia puolikkaaksi yöksi, mitä kentällä voi öisin tehdä?

Yölennot halvimpia

Helsingistä Arabiemiraattien Dubaihin pääsee lentämään Finnairin, Norwegianin ja Flydubain suorin lennoin. Esimerkiksi Norwegianin lento Dubaihin laskeutuu kolmelta aamuyöllä, ja sekä Finnairin että Norwegianin aamulennot lähtevät Dubain kansainväliseltä lentoasemalta neljän ja kuuden välillä aamuyöllä.

Jos haluaa säästää hotellikustannuksissa, Dubain lentokenttä tarjoaa paljon tekemistä myös öiseen aikaan. Maailman vilkkaimpiin kuuluva lentoasema ei nuku yölläkään, vaan sieltä löytää tekemistä yön tunneiksi. Matkailija löytää sieltä myös nukkumapaikan, jos tietää, mistä hakea.

Kenttä, joka ei nuku

Suuri osa Dubain kansainvälisen lentokentän kaupoista on auki ympäri vuorokauden. Ostoksiin, syömiseen ja kahvilassa istumiseen on erityisen paljon vaihtoehtoja, jos on lähtemässä Dubaista ja pääsee odottamaan lentoa turvatarkastuksen sisäpuolelle. Esimerkiksi Finnairin lennot lähtevät terminaalista 1, jossa voi hyvin tehdä verovapaita ostoksia keskellä yötä.

Ostosten lisäksi Dubain kentällä voi istahtaa syömään yöpalaa tai juomaan virkistävän kahvikupin mihin aikaan tahansa. Terminaalin 1 Giraffe-ravintola tarjoaa aamiaiseksi puuroa keskellä yötä, ja myös tunnetut kansainväliset ketjut kuten Costa Coffee ja McDonald’s ovat auki läpi yön.

Kuva: Inka KhanjiBurj Al Arab, Dubai
Vain puolen yön yöpyminen hyvässä hotellissa voi tuntua matkakassan turhalta tuhlaamiselta. Esimerkiksi Burj Al Arabin hotellihinnoilla ylimääräinen yö maksaa maltaita.

Jos lento saapuu Dubain lentoasemalle aikaisin aamuyöllä, myös porttien ulkopuolella on kahviloita, jotka ovat avoinna koko yön. Kahvilassa voi esimerkiksi työskennellä ja käyttää langatonta verkkoa, sillä lentokentän rajaton verkko ei vaadi rekisteröitymistä.

Lepää unimunassa

Kun uupumus iskee kesken lentokenttäyön, Dubain lentokentällä voi painaa pään tyynyyn unimunassa. Suomalaiset Sleep’n fly -unimunat sijaitsevat terminaalin 3 portilla A1.

Unimunat ovat suomalaisen GoSleepin igloo-mallin munia, eli ne poikkeavat Helsinki-Vantaan lentokentän uniputkista. Dubain igloo-mallin munissa voi myös työskennellä.

Igloo-unimunaan kuuluu nukkumapaikan lisäksi säilytyspaikka käsimatkatavaralle ja kansainvälinen pistorasia, jossa voi nukkumisen aikana ladata matkan aikana tyhjentyneet laitteensa.

Samassa loungessa unimunien kanssa sijaitsevat myös hieman suuremmat yawn cabin -nukkumakabinetit, jotka muistuttavat pientä hotellihuonetta, paitsi että ne saa varattua vain muutamaksi tunniksi. Samanlaisen idean löytää myös terminaalista 1, jossa porttien C18 ja C22 välissä sijaitsevat Snooze cube -nukkumakuutiot tarjoavat pienen huoneen yhden tai kahden henkilön käyttöön.

Kuva: Elina VenttolaDubain lentokentän Snooze Cube
Snooze cube -huoneet löytyvät Dubain lentokentän terminaalista 1.

Nukkuminen Dubain lentokentällä on toki kalliimpaa kuin Helsinki-Vantaan lentokentällä, koska siinä missä unimunat maksavat Helsingissä päivisin parhaimmillaan viisi euroa tunnilta, Dubaissa ne maksavat parhaimmillaankin noin 20 euroa tunnilta. Myös yhden hengen Snooze cube -nukkumakuution hinta on noin 20 euroa tunnilta.

Jos yöpyjiä on yhden sijasta kaksi, lentokentällä voi vuokrata kahdeksi tunniksi nukkumakabinetin, joka maksaa noin 70 euroa kahdelta tunnilta. Päivisin hinnat ovat halvemmat, ja molemmat vaihtoehdot kannattaa ruuhka-aikoina varata etukäteen.

Unimuniin pääsee nukkumaan myös Dubain suurimmassa ostoskeskuksessa, Dubai Mallissa, jossa hinnat ovat hiukan lentokenttää edullisemmat.

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji ja Elina Venttola

Päivitetty: 11.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 1,25 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia