Matkalaukun nimi- ja osoitelappuun on hyvä lisätä muutama tieto - ja jättää osa kokonaan pois. 2018-08-31T11:23:26+02:00
WPDEV!!
Kuva: Istockphoto
Mitä tietoja matkalaukun nimilappuun kannattaa laittaa?

Mitä tietoja matkalaukun nimilappuun kannattaa laittaa lennolle? Muista nämä 3 – mutta varo yhtä

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Matkalaukun nimi- ja osoitelappuun on hyvä lisätä muutama tieto – ja jättää osa kokonaan pois.

Nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite matkalaukkuun

Muistatko edelleen kiinnittää lentokoneen ruumaan menevään matkalaukkuun vanhan kunnon nimilapun? Vai luotatko matkatavaroiden tunnistetarraan kätkettyjen tietojen riittävän?

Nimilapun käyttäminen on edelleen hyvä idea. Jos sinulla ei ole omaa päällystettyä lappua, löytyy paperisia versioita usein myös lentoyhtiöiden palvelutiskeiltä. Jykevämpiä päällystettyjä lappuja voi ostaa tavarataloista ja matkatavaroihin erikoistuneista liikkeistä.

Lapuissa on usein valmiina rivit nimelle, osoitteelle, puhelinnumerolle ja mahdollisesti myös sähköpostiosoitteelle. Täytä näistä aina selkeästi kirjoitettuna oma nimesi, matkapuhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Osoite ja oma kotimaa kannattaa sen sijaan jättää merkitsemättä.

Ihmetteletkö miksi? Osoitteen julkistamiseen liittyy riskejä, jotka ovat ehkä epätodennäköisiä, mutta kuitenkin todellisia. Osoitelappu on usein suora merkki talosta, joka on matkan aikana tyhjillään.

Jos haluat merkitä laukkuusi jonkinlaisen osoitteen, suosittelee Travel + Leisure matkailijoita kirjoittamaan menolennolle matkakohteen hotellin osoitteen erilliselle lapulle. Tätä tapaa kannattaa käyttää vain silloin, jos yövyt samassa majapaikassa ainakin muutaman yön.

Paluulentoa varten vaihtoehtoinen osoite voi olla esimerkiksi työpaikan osoite, mikäli työskentelet paikassa, johon laukku on helppo toimittaa.

Jos haluat olla todella hyvin varautunut, valmistele sähköpostin luonnoksiin viesti kadonneesta matkatavarasta ja liitä mukaan laukun valokuva ja mitat.

Los Angeles Timesin mukaan 97 prosenttia lentoyhtiöiden kadottamista matkalaukuista löydetään ja palautetaan omistajilleen keskimäärin kahden päivän sisällä.

Lue myös: Näin matkustat pelkillä käsimatkatavaroilla – pieni laukku voi riittää helposti vaikka viikon mittaiselle lomalle

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 31.8.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (19 votes, average: 1,79 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

8 kommenttia

Minulla oli hieno muovinen nimilappu joka varastettiin jo muutaman matkan jälkeen. Ilmeisesti asialla matkalaukkujen käsittelijät, jotka myös heittelevät matkalaukkuja kuin vierasta sikaa.

Nykyään käytän halpoja muovilätkiä jotka sidon matkalaukkuun nippusiteellä. Halpa ja kestävä ratkaisu. Suosittelen.

No hoh hoh. Ihan varmaan joku muovinen nimilappu kiinnostaa matkatavarakäsittelijöitä, samoin kuin ne laukkujen ympärillä olevat vyöt. Miksi ihmiset luulee heidän irroittelevan niitä, kiusallaan? Ei taida olla aikaa sellaiseen. Vöistä hajoaa soljet ja nimilaput jäävät kiinni kuljettimiin tai muihin laukkuihin tms. Ei niitä kukaan missään nypi irti.

Kerran välilaskun aikana Berliinissä unohtui molemmat laukut kentälle kotimatkalla. Laukuissa oli nimi ja sähköpostiosoite kaiverrettuna metalliseen kahvaan. Sisällä samat tiedot ja puhelinnumero. Lentoyhtiö ilmoitti, että laukut tulee perässä kotiin seuraavana päivänä. Eivät tulleet viikkoon ja kysyin, missä ne liikuu. Ei tiedetä. Miltei samaan aikaan kilahti sähköposti Canadasta, että laukkunne ovat täällä. Minne ne tulisi lähettää. Laitoin postin lentoyhtiön edustajlle, joka soitti, että nyt ne tulee parin päivän päästä. Ei tulleet, vaan löytyi Floridasta. Sieltä taas kysyttiin mihin ne pitää lähettää ja nyt ne löysi tiensä Ruotsiin. Ruotsista ne tuli muutamassa päivässä ja Vantaalta ne oli laitettu taksilla tulemaan kotiimme. Niissä oli se tunnistetarra tallessa ja tavaratkin ehjänä. Virhe oli siinä, että tunnistetarra oli väärin. En tiedä mikä siinä oli väärin, mutta sen perusteella sitä oli siirretty minne sattuu menevään koneeseen.

Meillä ei juurikaan ole enää käytössä noita nimilappuja, koska irtoavat ekan reissun aikana. Laukun sisältä löytyy kyllä tarvittavat tiedot jos laukku hukkuu matkalla.
Eipä ole kenenkään nähtävissä ennenkuin laukku aukaistaan.

Ne osoitelaput ovat tietenkin yhtä pakollisia kun samat tiedot laukun sisällä. Mutta kun laukkuhihnalta tulee Samsonite, Samsonite, Samsonite, joku outo kassi jne niin hyvä temppu on esimerkiksi kun mulla on maalttuna suurella shabluunatekstillä, siinä loistaa ”my bag”. Sen huomaa jo kaukaa.

No kyllä matkapuhelin numerosta ja sähköpostiosoitteesta selviää mistä olet ja missä maassa asut.

No mitenköhän s.postiosoiteesta selviäis, että missä maassa asut? Ok, ymmärrän, jos s.postin loppuosa on .fi Mutta jos se onkin .com? Mitä siitä selviä?

S-postiosoitteesta ei tiedä mistä maasta on kyse. Puhelinnumerostakaan ei voi päätellä missä maassa esim. minä asun. +34 mutta asun aivan muualla. Pääasia, että sen kadonneen laukun pystyy joku kohdistamaan oikeaan paikkaan. fi. päättellä oleva osoite viittaa Suomeen, mutta sitäkin osoitetta voi käyttää henkilö, joka asuu aivan missä tahansa maapalolla. Ei tämä maailma nyt niin mätä ole, että täällä tarvii kaikkea pelätä.