Lentoemännät mittailevat matkustajia monin tavoin lentokoneen ovella. 2019-01-14T09:24:45+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Lentoemäntä

Matkailija, haluatko tietää? Näitä asioita lentoemännät tarkkailevat kohdatessaan sinut

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Lentoemännät mittailevat matkustajia monin tavoin lentokoneen ovella.

1. Oletko humalassa?

Matkustamohenkilökunta haluaa luonnollisesti tehdä hyvän vaikutuksen koneeseen astuviin matkustajiin, mutta oletko ikinä miettinyt mitä he ajattelevat reissaajista?

Uutissivusto Independent kokosi listan matkustamohenkilökunnan paljastuksista, jotka selvisivät verkossa kysymyspalvelu Quoran avulla.

Yksi ensimmäisistä asioista, joihin matkustamohenkilökunta kiinnittää huomiota on mahdollinen humalatila. Monen lentomatkustajan lentokenttärituaaliin kuuluu olut tai lasi viiniä ennen lentoa, mutta umpihumalassa koneeseen yrittävän matkustajan reissu voi katketa hyvinkin nopeasti.

2. Matkustajan asenne huokuu olemuksesta

Kohtaaminen lentokoneen ovella on lyhyt – useimpien matkustajien kanssa lentoemännät ja stuertit ehtivät vaihtaa vain pikaiset tervehdykset. Työn myötä matkustamohenkilökunnasta tulee kuitenkin asiantuntijoita matkustajien asenteen tulkitsemisessa. Pikainenkin kohtaaminen paljastaa onko matkustaja esimerkiksi avulias, riidanhaluinen tai sulkeutunut.

3. Ruumiinrakenteen tarkkailu

Kyllä – matkustamohenkilökunta tarkkailee koneeseen astuvien matkustajien vartaloita. Usein vilkuilun taustalla ovat kuitenkin järkisyyt. Lihaksikkaat ja voimakkaan näköiset matkustajat voivat olla apuna tilanteissa, joissa toinen matkustaja pitää esimerkiksi rauhoittaa paikalleen.

Heikon näköisiä matkustajia taas ei aseteta varauloskäyntipaikoille, joissa istuvien tulee auttaa matkustamohenkilökuntaa hätätilanteissa.

4. Matkustajan kielitaito

Lentoemännät ja stuertit yrittävät kiinnittää huomiota matkustajien kielitaitoon. Jos näyttää siltä, että matkustaja ei puhu sanaakaan englantia tai muuta koneessa käytettävää kieltä, tämä ei myöskään välttämättä ymmärrä turvallisuusohjeita tai hätätilanteissa annettavia neuvoja. Matkustamohenkilökunnan on hyvä tietää asiasta etukäteen.

5. Oletko lentoemäntä tai pilotti?

Matkustamohenkilökunnan jäsenet kertovat yrittävänsä aina selvittää, onko matkustajien joukossa muita alan ammattilaisia – lentoemäntiä, stuertteja, lentäjiä. Hätätilanteessa tällaiset matkustajat voivat olla korvaamaton apu.

6. Näyttääkö matkustaja sairaalta?

Matkustamohenkilökunta painaa jo ovella mieleensä matkustajat, jotka näyttävät olevan sairaita tai huonossa kunnossa. Poikkeuksellisen heikossa kunnossa oleva matkustaja saatetaan jopa ohjata pois koneesta.

7. Hyvännäköiset huomataan lennolla

Verkossa paljastuksia tehneet matkustamohenkilökunnan jäsenet eivät peittele asiaa: erityisen hyvännäköiset matkustajat eivät takuulla jää lentoemänniltä ja stuerteilta huomaamatta.

Eräs matkustamohenkilökunnan jäsen kertoo nauttivansa tilanteista, joissa pääsee rupattelemaan niitä näitä hyvännäköisten matkustajien kanssa työn varjolla – tosielämässä liian komeille tai kauniille henkilöille ei välttämättä uskaltaisi edes mennä juttelemaan.

8. Käsimatkatavaroiden koko

Lentoyhtiöt ovat tiukkoja matkustamoon tuotavien käsimatkatavaroiden määrän ja koon kanssa. Matkustamohenkilökunta myöntääkin välillä ihmettelevänsä, miten jotkut matkustajat onnistuvat nousemaan koneeseen isojen kantamusten kera.

Lähde: The Independent
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 14.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (34 votes, average: 2,41 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

9 kommenttia

Itsekin kiinnitän huomiota siihen ovatko lentoemot nättejä. Yleensä ovat mutta vähän latistuu tunnelma jos tulee rumia vastaan. Tärkein tehtävä kuitenkin heillä olla silmänilona matkustajille.

Mitenköhän se koneen ovella seisovan henkilökunta voi muka vaikuttaa siihen ketä istuu varauloskäyntien istuimilla kun liput ostetaan ja paikat varataan verkossa? Ei kyl taida olla vaikutusta kun oon nähnyt eläkeläisiäkin niillä paikoilla lennellessäni.

Jos hätäuloskäynnin kohdalla oleva matkustaja vaikuttaa henkilökunnasta kyvyttömältä toimimaan riittävän tehokkaasti hätätilanteessa, pyydetään häntä vaihtamaan paikkaa jonkin toisen matkustajan kanssa. Rajoittava tekijä voi olla fyysisen toimintakyvyn lisäksi esimerkiksi kielitaito tai oikeammin sen puute.

Muutamankin kerran olen päässyt tällaista paikanvaihtoa todistamaan.

lento emo pyysi tulta koneessa…?
minä siihen et eikat täällä saa polttaa !
olinkohan sit huono isku yritys.. :)
vai on olinko st ”terroristin” näkönen…

Ainahan lentoemojen kanssa pientä silmäpeliä, varsinkin kauko-idässä on nättejä neitoja.
Asiaan : ei se pitkä pudotus, vaan se äkkipyssäys. Se on kauheaa.

Mä katson onko komea lentokapteeni ja stuertti,ja iloitsen jos Espanjaan lennolle on espanjan kielistä henkilökuntaa,koska puhun sujuvaa espanjaa.

Ja lentoemännät tarkkailevat hyvin toimeentulevia matkustajia, sen verran on n.s. syöty kuormasta.

Vrt. mm. Räikkönen, Kankkunen…