Tiesitkö, että Luulajan lentokentälle on Torniosta lyhyempi matka kuin Oulun lentokentälle? Hyödynnä Ruotsissa sijaitsevan lähikentän palvelut!2019-07-23T08:15:31+03:00
WPDEV!!
Kuva: Swedavia

Parempien lentoyhteyksien perässä Ruotsiin: näin hyödynnät Luulajan lentokentän palvelut

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Tiesitkö, että Luulajan lentokentälle on Torniosta lyhyempi matka kuin Oulun lentokentälle? Hyödynnä Ruotsissa sijaitsevan lähikentän palvelut!

Luulajan lentokenttä

Pohjois-Ruotsissa sijaitseva Luulajan lentokenttä on käytännöllinen lähikenttä Kemin ja Tornion alueelta. Lentoasema on Ruotsin kuudenneksi suurin, ja sitä käyttää vuosittain yli miljoona matkailijaa. Matkustajamääriltään se on lähes samankokoinen kuin Oulun lentokenttä, mutta sen suorat lentoyhteydet ovat hieman kattavammat kuin Oulun lentokentän yhteydet.

Luulajan lentokentän reitit ovat monilta osin yhtenevät Oulun lentokentän kanssa, mutta esimerkiksi Kosin saarelle Kreikkaan, Kyprokselle, Kroatiaan, Mallorcan saarelle Espanjaan ja Thaimaan Phuketiin voi matkustaa kätevämmin Luulajan kautta. Myös monet suomalaisille tutut matkanjärjestäjät lentävät lomalentoja Luulajasta.

Kuva: Per Pettersson / Swedavia
Luulajan lentokentälle ajaa Torniosta parissa tunnissa.

Lentokenttä sijaitsee Pohjois-Ruotsissa noin seitsemän kilometrin päässä Luulajan kaupungin keskustasta. Kaupungin keskustasta lentokentälle pääsee paikallisbusseilla 4 ja 104, omalla autolla tai taksilla. Torniosta Luulajaan ajaa parissa tunnissa. Myös Oulusta ja Rovaniemeltä matkan taittaa reilussa kolmessa tunnissa.

Luulajan kentällä on yksi 3 350 metrin kiitorata. Matkustajaliikenteen lisäksi lentokentältä lennetään paljon lentorahtia.

Lentoaseman palvelut

Matkustajia palvelevat turvatarkastuksen ulkopuolella sijaitseva Mat & Fika -kahvila sekä turvatarkastuksen sisäpuolelta löytyvät O’Learysin irlantilaispubi ja Café Skafferiet. Lentokentällä toimii myös suomalaistenkin tuntema Espresso House. Lentokentän matkamuistomyymälä palvelee turvatarkastuksen sisäpuolella.

Kuva: Swedavia
Viimeiset tuliais- ja matkatarvikeostokset voi tehdä lentokentän porttialueen kaupoissa.

Lisäksi matkailijat voivat käyttää lentokentän ilmaista langatonta verkkoyhteyttä, maksullisia matkatavaralokeroita turvatarkastuksen ulkopuolella ja rahanvaihtoautomaattia. Lentoasemalta löytyy myös postilaatikko, josta voi lähettää viime hetken lomaterveiset kotiin.

Luulajan lentokentän reittilennot

Kuva: Swedavia
Luulajan lentokenttä tarjoaa Oulun lentokentän ohella hyvät palvelut Kemin ja Tornion alueella asuville.

Luulajan lentoasemalta lentävät Norwegian ja SAS. Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Swedavian verkkosivulta.

>> Etsi Luulajan lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta

Lähde: Swedavia
Kuvat: Swedavia, Per Pettersson / Swedavia

Päivitetty: 23.7.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia