Muutosten vuoksi autolla saapuvien matkustajien on syytä saapua lentoasemalle vielä aiempaa aiemmin.2019-01-03T13:03:53+03:00
WPDEV!!
Kuva: Inka Khanji
Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan suuri parkkitalo suljetaan terminaalilaajennuksen tieltä

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Muutosten vuoksi autolla saapuvien matkustajien on syytä saapua lentoasemalle vielä aiempaa aiemmin.

Laajennustöillä merkittäviä vaikutuksia pysäköintiin

Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintitalo P1/P2 suljetaan 7. tammikuuta 2019. Myös terminaali 2:n edessä sijainneet pikapaikat ja muun muassa P1:ssä sijainneet sähköautojen paikat siirtyvät pysäköintitalo P3:een. Jatkossa auton voi pysäköidä P3 ja P5 -pysäköintihalleihin sekä P4-ulkopaikoitusalueelle.

Parkkihalli P1/P2 puretaan kokonaan uuden terminaalilaajennuksen ja lentoaseman uuden sisäänkäynnin tieltä. Laajennustyöt ovat olleet käynnissä jo viitisen vuotta, ja ne siirtyvät nyt terminaali 2:n eteen.

– Pysäköintipaikat riittävät rakennustöiden ajan, sillä olemme varautuneet parkkihallin purkuun lisäämällä kapasiteettia. Olemme laajentaneet pysäköintihalli P5:ta, jonne avasimme 3 000 pysäköintipaikkaa ja useita kymmeniä sähköautojen paikkoja. Ensi vuonna valmistuu uusi pysäköintihalli, jonne tulee noin 2 000 paikkaa lisää, sanoo Helsinki-Vantaan Landside-palveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Matkustajat voivat varmistaa parkkipaikan varaamalla sen etukäteen. Isomäen mukaan se kannattaa tehdä erityisesti lomasesonkien aikaan, kuten hiihtolomalla.

– Oleellista on myös, että kentälle tullaan nyt ajoissa. Matkustajien on hyvä varata riittävästi aikaa pysäköintiin ja liikkumiseen terminaalien välillä ja sisällä.

>> Lue myös: Helsinki-Vantaan terminaali uudistuu täysin – katso kuvat huippumodernista lentokentästä

Lähde: Finavia
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 3.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia